Happy October με το φθινοπωρινό χρώμα που λατρεύουν τα Parisian girls -Κανένα μαύρο

Ναταλία Κατσακιώρη
Happy October με το φθινοπωρινό χρώμα που λατρεύουν τα Parisian girls -Κανένα μαύρο
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Καλό μήνα με μία απόχρωση πρωταγωνιστή στο quiet luxury style του φθινοπώρου.

Εσύ τι γνώμη έχεις για το μαύρο; Είναι ένα χρώμα που ενώ κάποτε θεωρούνταν συνώνυμο του πένθους και της κατώτερης κοινωνικά τάξης στις χώρες της δύσης, κατάφερε να γίνει signature της κομψότητας και της chic απλότητας. Και όλα αυτά χάρη στην Coco Chanel, τη γυναίκα που έσπασε τα στερεότυπα και δίδαξε ότι η μόδα και το στυλ δεν απαιτούν στην πραγματικότητα τίποτα το κραυγαλέο. Και ενώ μιλάμε για έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή στη ζωή μας, υπάρχουν και στιγμές που θα μας κουράσει και θα αναζητήσουμε έναν αντικαταστάτη. Αυτός ο σφετεριστής της θέσης του μαύρου θα πρέπει να είναι εξίσου elegant και εξίσου εύκολος στο styling. Ακούγεται δύσκολο; Σίγουρα είναι!

Pavillon Des Folies: Το ντεμπούτο του Alessandro Michele για τον Valentino είναι γεγονός

Τα πιο κομψά κορίτσια της Ευρώπης, όμως, aka τα Parisian girls έχουν βρει μία άκρως επιτυχημένη απάντηση στη συγκεκριμένη αναζήτηση και μας παρουσίασαν ήδη την επιλογή τους κατά τη διάρκεια του fashion week με τις εμφανίσεις τους στους δρόμους της πόλης. Ας μην ξεχνάμε, ότι μπορεί εμείς αυτές τις μέρες να μπαίνουμε σε ρυθμό κανονικού φθινοπώρου, αλλά το Παρίσι είναι ήδη μουντό και βροχερό εδώ και μήνες, οπότε είναι το ιδανικό inspo του νέου fall/winter style.

Paris-str-S25-1430.jpg

Αντίο μαύρο! Το γκρι είναι η απόχρωση που θα φορέσουμε τώρα.

Είναι μια απόχρωση που φωνάζει 90s. Το γκρι αγαπήθηκε πολύ στη δεκαετία του minimal chic style και έγινε ένα χρώμα σταθμός σε συλλογές σχεδιαστών όπως ο Raf Simons. Σήμερα και καθώς το quiet luxury έχει φέρει πίσω όλα τα χρώματα της βασικής παλέτας, οι Γαλλίδες φαίνεται να κάνουν τη δική τους επανάσταση απέναντι στο μαύρο και να υιοθετούν το γκρι σε όλες τους τις αποχρώσεις.

Ανοιχτό γκρι, σκούρο γκρι και γκρι μελανζέ. Όλα τα πιθανά χρώματα λειτουργούν ανάλογα φυσικά και τις δικές μας αποχρώσεις αλλά και τα χρώματα που επικρατούν στη ντουλάπα μας.

Paris-str-S25-2115.jpg

Συνδύασέ το με χακί, μπεζ και neutrals και δημιούργησε ανατρεπτικά looks πινελιές από λευκό και εννοείται από κόκκινο που του πάει πολύ. Υιοθέτησε και εσύ το γκρι στα fall/winter looks σου και πες αντίο -κανονικά!- στο μαύρο.

Αυτά είναι τα κορυφαία shoe trends που ξεχωρίσαμε στο street style του Παρισιού

Paris-str-S25-1793.jpg
DPG Network