Lovechild1979 SS25: Ένα show ωδή του 60s μινιμαλισμού με την υπογραφή του Georg Jensen

Ναταλία Κατσακιώρη
Lovechild1979 SS25: Ένα show ωδή του 60s μινιμαλισμού με την υπογραφή του Georg Jensen

Ένα show αφιερωμένο στην Eva Hessen και τη δανέζικη φιλοσοφία. 

«Η συλλογή αντανακλά τα θολά όρια ανάμεσα στην εργασία και την ιδιωτική ζωή,» αναφέρει το σημείωμα που άφησε στον τύπο η creative director του Lovechild1979, Anne-Dorthe Larsen. Και ένα από αυτά τα περίεργα σκηνικά που σου στήνει η ζωή συνέβη ακριβώς πριν από το show, καθώς κατευθυνόμασταν στο Amaliahaven της Κοπεγχάγης, όπου είχε στηθεί το catwalk, αφού ο οδηγός του ταξί μας, μας μίλησε για αυτήν ακριβώς τη διάκριση στη ζωή των κατοίκων της δεύτερης πιο ευτυχισμένης πόλης στον κόσμο. Η ισορροπία είναι ένα βασικό στοιχείο του σκανδιναβικού mindset και είναι μια ιδέα που απηχείται στο life style των Δανών. Κάπως έτσι, λοιπόν, συνειδητοποίησα το πόσο επίκαιρο θα ήταν το show που θα βλέπαμε μέσα σε λίγη ώρα και πώς έχουμε στην προκειμένη περίπτωση μπροστά μας ένα brand, που αφουγκράζεται απόλυτα τις ανάγκες των καταναλωτών.

Copenhagen Fashion Week:Πώς η πρωτεύουσα της Δανίας έγινε το πιο iconic fashion location της Ευρώπης

Lovechild-atm-S25-009.jpg

Το πρώτο look βγήκε στο catwalk που στήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Amaliahaven και μαζί με όλα τα υπόλοιπα που το ακολούθησαν συνέθεσε μία συλλογή αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, που προσπαθεί να συνδυάσει το πρωινό της business wear με τα βραδινά της σύνολα και την ρευστότητα των γραμμών με τα σύγχρονα, sophisticated workwear.

SS25-Copenhagen-Fashion-Week-Lovechild-1979-Runway-4x5-James-Cochrane-1.jpg

Photo: Courtesy of Lovechild79/ James Cochrane

SS25-Copenhagen-Fashion-Week-Lovechild-1979-Runway-4x5-James-Cochrane-5.jpg

Photo: Courtesy of Lovechild79/ James Cochrane

Κύρια έμπνευση της collection ήταν η γλύπτρια Eva Hesse, μία καλλιτέχνης που ξεχώρισε για τη minimal αισθητική της και τον πρωτότυπο τρόπο χρήσης των industrial υλικών στα έργα της. Οι ιδιαίτερες επιλογές των υλικών της τέχνης της ενέπνευσαν και την επιλογή των υφασμάτων αυτής της collection, σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί ο 60s μινιμαλισμός της Hesse με τη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό.

SS25-Copenhagen-Fashion-Week-Lovechild-1979-Runway-4x5-James-Cochrane-19.jpg

Photo: Courtesy of Lovechild79/ James CochraneJames Cochrane

Κοστούμια με χαλαρό tailoring, 90s φούστες, φορέματα με loose αέρινα shapes και ιδιαίτερες υφές, cropped πουκάμισα και γιλέκα με ασύμμετρα πατρόν, βολάν και μεγάλα φαρδιά μανίκια, δερμάτινα jackets με λάστιχο στη μέση και φορέματα φορεμένα πάνω από παντελόνια είναι τα κύρια στοιχεία που είδαμε στη συλλογή, η οποία ενσωματώνει με έναν υπέροχο τρόπο τις δυαδικότητες και τις αντιθέσεις που τελικά καθορίζουν το σύγχρονο contemporary workwear.

Catwalk looks:

O Georg Jensen συμπλήρωσε το όραμα του Lovechild1979 με τα πιο διαχρονικά κοσμήματα.

Συχνά στη μόδα θα ακούσεις να λέγεται η φράση «ολοκληρωμένο σύνολο». Γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα που ξεχωρίζει ένα απλό look με ρούχα που απλώς αποφασίζει να φορέσεις κάποιος στη μέρα του από τη διαδικασία του styling. Και στο show του Lovechild1979 ο οίκος κοσμημάτων Georg Jensen και οι μοναδικές δημιουργίες του έπαιξαν αυτόν ακριβώς τον κομβικό ρόλο, χαρίζοντας στην ίδια τη συλλογή τον τελικό ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Lovechild_SS25_Show_Lookbook_CSJ_426A0924.jpg

Photo: Courtesy of Lovechild79/ James Cochrane

Αν γνωρίζεις έστω και ελάχιστα τον Georg Jensen, τότε θα έχεις σίγουρα συνδυάσει το DNA του με τον μινιμαλισμό και τα διαχρονικά σχέδια, που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στη συλλογή της. Κάπως έτσι έγινε το perfect match για την κεντρική ιδέα της SS25 collection του Lovechild1979 και τα κοσμήματα που επιλέχθηκαν για το show κέρδισαν τα έμπειρα βλέμματα ακόμη και στο catwalk.

Lovechild_SS25_Show_Lookbook_CSJ_426A0590.jpg

Photo: Courtesy of Lovechild79/ James Cochrane

Σκουλαρίκια με ρευστές γραμμές που αγκαλιάζουν τους λοβούς των αυτιών, δαχτυλίδια που μοιάζουν να σμιλεύτηκαν πάνω στα γυναικεία δάχτυλα, κολιέ στον απόλυτο μινιμαλισμό από ασήμι, το signature υλικό του οίκου, και cuff bracelets που τονίζουν τα άκρα ήταν μόνο κάποια από τα items που προτείνει ο Georg Jensen για το επερχόμενο καλοκαίρι. Πιστός στις βασικές αρχές του, οι οποίες ακολουθούν το σκανδιναβικό design, συνεχίζει να εξελίσσεται και να βρίσκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας που αναζητά κοσμήματα, που φοριούνται πάντα και παντού. Αυτή η άνευ όρων κομψότητα και η εύπλαστη εικόνα των ίδιων των κοσμημάτων, που μοιάζουν να προσαρμόζονται πάνω στο σώμα μας, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τον Georg Jensen να ξεχωρίζει.

Lovechild_SS25_Show_Lookbook_CSJ_426A0662.jpg

Photo: Courtesy of Lovechild79/ James Cochrane

Make it simple, but stay relevant. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τελικό «σύνθημα» αυτού του show στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, εκεί όπου το Lovechild1979 συνάντησε τον Georg Jensen και μαζί μας έδωσαν την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο sophistication και την πρακτικότητα, αιχμαλωτίζοντας την αίσθηση της σύγχρονης απλότητας.

Η CPFW είναι προ των πυλών! 20 καλοκαιρινά street style looks που θα μας μείνουν αξέχαστα

Details by Georg Jensen: