MFW SS25: Gucci και Versace μας σύστησαν το νέο it girl που είναι Made in Italy

Ναταλία Κατσακιώρη
MFW SS25: Gucci και Versace μας σύστησαν το νέο it girl που είναι Made in Italy

Minimal chic και 70s girly vibes στα χθεσινά shows στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Είναι από αυτά τα shows που πάντα περιμένουμε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και αυτή τη φορά ο Sabato De Sarno συνέχισε τη δική του τριλογία Ancora, μεταφέροντάς μας σε ένα σκηνικό που ζούσαμε λίγο πολύ πριν ένα περίπου μήνα. Σε μία ζεστή αυγουστιάτικη μέρα, όταν ο ήλιος βουτά στη θάλασσα και δημιουργεί τα πιο όμορφα χρώματα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Το show πραγματοποιήθηκε στο Triennale του Μιλάνου, ένα μουσείο με εξαιρετικό φως. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του εκμεταλλεύτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Gucci μεταμορφώνοντας το κάθε ένα δωμάτιο και σε μία διαφορετική απόχρωση του ηλιοβασιλέματος.

Το ντύσιμο του γραφείου είναι το νέο sexy dressing -Κόσμε είσαι έτοιμος για τη νέα «γενιά» γυναικών;

Gucci-S25-001.jpg

Από το πρώτο κιόλας look αναγνωρίσαμε τη γνωστή πλέον quiet luxury αισθητική του De Sarno, ο οποίος συνεχίζει να οραματίζεται τον Gucci σαν ένα new minimal maison, με το tailoring, το δέρμα και τις διαφάνειες να είναι και πάλι τα κύρια στοιχεία της συλλογής. Μόνο που αυτή τη φορά είχαμε και μία μεγαλύτερη αίσθηση του jet-set girl, μία γυναίκας που απολαμβάνει τα καλοκαιρινά θέρετρα της Μεσογείου με τα τεράστια γυαλιά της, μεγάλα καπέλα για την πόλη και την παραλία και δένει τα μαλλιά της σαν άλλη Jackie O με ένα μεταξωτό μαντήλι Gucci Flora.

Gucci-S25-006.jpg
Gucci-S25-028.jpg

Tα παπούτσια ανήκουν σίγουρα μέσα στα highlights της συλλογής με τις νέες Horsebit μπότες με μαλακό δέρμα σε στυλ κάλτσας να κυκλοφορούν από χθες παντού. Τη Horsebit bag χρησιμοποίησε όμως και σε ένα νέο print ο De Sarno, ο οποίος φαίνεται να έχει το δικό του φετίχ με το συγκεκριμένο κομμάτι του αρχείου του Gucci. Μετά τα maxi φορέματα με τα αποκαλυπτικά cut outs στο στήθος, το αμέσως πιο εντυπωσιακό item της collection ήταν τα ultra maxi παλτό/καμπαρντίνες που έκλεισαν και το show, λίγο πιο σχηματιστεί το line up.

https://www.instagram.com/reel/DAJVn5Vt3rg/

Ένα line up που αυτή τη φορά ήταν άκρως χαρούμενο και παιχνιδιάρικο, με τα μοντέλα να χορεύουν και να πιάνονται χέρι-χέρι καθώς κατέβαιναν από το catwalk, για να ακολουθήσει ο creative director του οίκου που χαιρέτησε το λαμπερό front row του. Οι Debbie Harry, Julia Garner, Gabbriette, Nara και Lucky Blue Smith, και η Dakota Johnson ήταν μόνο κάποιοι από τους λαμπερούς καλεσμένους.

Catwalk looks:

Η επιστροφή της Gigi Hadid στο show του Versace έγινα με 70s vibe.

Υπήρχε σίγουρα μια περίεργη αίσθηση, όταν ξεκίνησε η μουσική και είδαμε τα πρώτα τρία looks στο catwalk. Αυτό δεν είναι Versace! Θα σκέφτηκαν σίγουρα πολλοί, μόνο που η Donatella θέλησε αυτή τη φορά να δημιουργήσει μία δική της νέα ηρωίδα, που sνα έχει κάτι από την ανεμελιά των 70s. Μπορεί ο οίκος να μην υπήρχε τότε, όμως σίγουρα αν ο Gianni Versace δημιουργούσε τότε, θα έβαζε την ίδια sexy και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Versace-S25-001.jpg

Η παλέτα της SS25 collection του οίκου Versace ήταν πολύ συγκεκριμένη αυτή τη φορά: καφέ, λιλά, πράσινο της μέντας, χρυσό, κίτρινο, γαλάζιο και μόνο τα κόκκινα καλσόν που χρησιμοποιήθηκαν στο styling έσπασαν αυτή τη συμφωνία. Floral φορέματα, φούστες με χαμηλή μέση, πολύ satin, σακάκια σε camel αποχρώσεις, πλεκτά με ρίγες, κοστούμια συνδυασμένα με διάφανα πουκάμισα από δαντέλα και micro mini σορτσάκια που συνδυάστηκαν με μακριά tops που κάλυπταν τους γοφούς. Όλα τα παραπάνω στοιχεία προδίδουν ίσως μια καθολική απεικόνιση της δεκαετίας του 1970, μόνο που η Donatella Versace κατάφερε να την κάνει σύγχρονη και να εντάξει σε αυτή την αισθητική μιας γυναίκας που ξέρει να ντύνεται με αυτοπεποίθηση.

Versace-S25-024.jpg

Η μεγάλη συζήτηση της βραδιάς ήταν φυσικά και η επιστροφή της Gigi Hadid στο catwalk, την οποία δεν είδαμε μέχρι στιγμή στα fashion weeks. Η σχέση της όμως με τον οίκο Versace και την ίδια τη Donatella είναι γνωστή, οπότε βρέθηκε στο Μιλάνο και περπάτησε με ένα από τα signature looks της βραδιάς.

Versace-S25-028.jpg

Και αν ψάχνεις το reference για την επόμενη σεζόν των red carpet εμφανίσεων, τα bustier gowns δεν έλειψαν φυσικά από τη συλλογή, που αυτή τη φορά πόνταρε στα metallics. Τα αξεσουάρ ήταν δυστυχώς εκείνο το σημείο που μας έλειψε η δυναμική επιστροφή της Medusa bag, η οποία εμφανίστηκε σε μία νέα εκδοχή ως top handle box ή ως shoulder bag με minimal μαύρο, matte δέρμα.

Catwalk looks:

Versace-S25-069.jpg

Το ντεμπούτο του νέου Moschino και ο κόσμος του αλγόριθμου μέσα από τα μάτια της εκπληκτικής Prada

https://www.instagram.com/reel/DAKToDHCuEl/