Οι εκκεντρικές κάλτσες και τα καλτσάκια είναι το κορυφαίο αξεσουάρ της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι εκκεντρικές κάλτσες και τα καλτσάκια είναι το κορυφαίο αξεσουάρ της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Δες πώς μπορείς και εσύ να τα αξιοποιήσεις στα φθινοπωρινά σου σύνολα στην πόλη.

Δεν νομίζω ότι σε αυτό το σημείο μπορώ να είμαι αντικειμενική. Ναι οι κάλτσες, τα καλσόν και τα καλτσάκια είναι η δική μου μικρή αδυναμία -ή και μεγαλύτερη- και θεωρώ ότι μπορούν να αλλάξουν εξολοκλήρου ένα outfit. Και μάλλον έχω δίκιο. Το street style από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου είναι εδώ για να με επιβεβαιώσει, αφού στις φωτογραφίες από τα street style looks που έφθασαν στα χέρια μου μέσα από τα φωτογραφικά πρακτορεία ξεχώρισα όλα εκείνα τα outfits στα οποία πρωατγωνιστούν οι κάλτσες. Και αν διστάζεις να τις δοκιμάσεις, θα σου εξηγήσω όλους τους λόγους που πρέπει να κάνεις επιτέλους την κίνηση.

Οδηγός αγοράς: Slim, retro και chunky, τα sneakers του φετινού φθινοπώρου έχουν άποψη

Milano-str-S25-0504.jpg

Αρχικά, ξεκινάμε με το πιο βασικό. Είναι ένα άκρως οικονομικό αξεσουάρ, που με λίγα μόλις ευρώ μπορεί να μεταμορφώσει και το πιο απλό σου σύνολο. Επίσης, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά σχέδια, χρώματα και ποιότητες, που σίγουρα θα βρεις ένα ζευγάρι που θα ταιριάζει στην αισθητική σου και το style που θέλεις να δώσεις στη συγκεκριμένη εμφάνισή σου.

Milano-str-S25-1080.jpg

Κάλτσες και καλτσάκια: Πώς τα φόρεσαν τα fashion girls στο street style του Μιλάνου.

Ξέρω ότι το ζήτημα που κολλάει τις περισσότερες είναι αυτό της εφαρμογής. Γιατί αντικειμενικά σε όσα περισσότερα κομμάτια «κόβουμε» τη σιλουέτα μας, τόσο πιο επικίνδυνο είναι να καταλήξουμε με ένα look που δεν κολακεύει τη σιλουέτα. Όμως, αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι έχεις όλες τις επιλογές στα χέρια σου: ψηλές over the knee κάλτσες σε neutral αποχρώσεις, κοντά πολύχρωμα καλτσάκια με prints, knee high κλασικές μαύρες κάλτσες.

Τραβώντας τες λίγο πιο πάνω, λίγο πιο κάτω, θα βρεις το κατάλληλο ύψος και κάπως έτσι δεν χρειάζεται να φοβάσαι το αποτέλεσμα. Κάνε ένα μικρό παιχνίδι μπροστά στον καθρέφτη σου και βρες αυτό που σου ταιριάζει. Τα fashion girls που επισκέφθηκαν το Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας συνδύασαν τις κάλτσες τους με γόβες και sling backs, ψηλοτάκουνα πέδιλα και slim sneakers, μπότες και μποτάκια.

Milano-str-S25-0660.jpg

Είναι το top αξεσουάρ της σεζόν και είναι ό,τι πιο cool μπορείς να φορέσεις το φθινόπωρο. Γίνε λίγο πιο τολμηρή και φόρεσε τις μπαλαρίνες και τα Mary Janes σου με ένα basic ζευγάρι ακόμα και στο γραφείο.

Ελαφρύ jacket: Οι 6 stylish επιλογές που έχεις αυτό το φθινόπωρο

Milano-str-S25-1031.jpg