Η εξέλιξη του denim στη Diesel και ο «μάγος» της νέας σιλουέτας Matthieu Blazy στην Bottega Veneta

Ναταλία Κατσακιώρη

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου κλείνει με μια βαθιά υπόκλιση στα μεγάλα ταλέντα της μόδας.

«The next big thing of fashion,» έτσι είχε ονομάσει το BoF τον Glenn Martens μετά το τελευταίο του show τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Και εχθές ήρθε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μέσα από την SS25 collection του για τον οίκο Diesel. Έχοντας πια αφήσει πίσω του ένα τεράστιο κομμάτι του, τον Y/Project, ο Martens έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, πήρε το πιο απλό και αγαπημένο ύφασμα όλων των εποχών και το μεταμόρφωσε στο πιο πολύτιμο πανί μίας new age γκαρνταρόμπας.

MFW SS25: Gucci και Versace μας σύστησαν το νέο it girl που είναι Made in Italy

Ο ίδιος θέλησε να κάνει ένα tribute στην Diesel των 70s, όταν ο Renzo Rosso δημιούργησε το δικό του brand και πούλαγε μέσα σε ένα μικρό βανάκι τα πιο περίεργα τζιν που είχαν δει μέχρι τότε οι Ιταλοί. Η συλλογή ήταν αφιερωμένη στην καθημερινή ανύψωση του τζιν. Φαινομενικά απλά ρούχα είναι δημιουργήθηκαν με ultra maxi κεντημένα κρόσσια, devoré jacquard και τζιν σε διπλό αργαλειό, σε συνδυασμό με στρογγυλά τελειώματα, laser cuts και ειδικές πρακτικές φθοράς του denim, που οδήγησαν το «πείραμα» της Diesel κυριολεκτικά στα όριά του.

Όπως συνηθίζει να κάνει τελευταία ο Glenn Martens, ο οποίος έχει ένα δικό του τεράστιο community, θέλησε για άλλη μια φορά να ανοίξει την πόρτα στο κοινό, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να μπορέσει να βιώσει την εμπειρία ενός fashion show με την υπογραφή της Diesel. Για αυτό και τοποθετήθηκαν και πάλι οι live κάμερες στα κεντρικά ατελιέ του brand στο Μιλάνο, όπου μπορούσε κανείς να δει 24/7 τις προετοιμασίες του catwalk. Αυτή η προεπισκόπηση των όσων περιλαμβάνονται στις συλλογές της Diesel διατήρησε την προσωπική πινελιά του Glenn Martens και μας υπενθύμισε γιατί αγαπάμε τη Diesel: είναι ένα brand που σε αντίθεση με άλλους οίκους υψηλής μόδας, δεν φοβάται να ανοίξει την πόρτα και να αφήσει τον κόσμο να μπει.

Το σκηνικό του show ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακό με 14.800 κιλά από denim scraps να έχουν ντύσει το catwalk. H κίνηση αυτή τόνισε τη δέσμευση της Diesel για κυκλικότητα στην παραγωγή. Μετά το show, ολόκληρο το set θα επαναχρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, το τζιν ρολό θα χρησιμοποιηθεί στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μόνωσης.

Catwalk looks:

Η ίδια η συλλογή ήταν επικεντρωμένη στο denim, αλλά όχι στο τυπικό Americana style. Αντίθετα, είδαμε το τζιν αλλά με έναν τρόπο που κανείς μπορούσε να αισθανθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Diesel: σύνολα έτοιμα για clubbing -και κυρίως rave- με τα μοντέλα να φοράνε και πάλι έγχρωμους φακούς επαφής. Το line up ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακό με ονόματα όπως οι Alton Mason, Alex Consani, Kit Price, Callum Harper στο runway. Το «next big thing» τα κατάφερε, είμαστε εδώ κάθε φορά μετά τα shows του και μιλάμε για τη νέα Diesel και τα κατορθώματά της. Μένει να δούμε αν η σχέση Martens και Renzo θα εξελιχθεί περαιτέρω.

Bottega Veneta: Ο Matthieu Blazey είναι ο ιδρυτής του new style.

Κάθε φορά που παρακολουθώ ένα show του Matthieu Blazy για την Bottega Veneta λέω το ίδιο ακριβώς πράγμα: θα αγόραζα κάθε ένα item που σχεδίασε και δημιουργήθηκε από το iconic atelier του οίκου. Ένας καλλιτεχνικός διευθυντής που βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή και με μαγική διαύγεια ανιχνεύει τι θέλει να φορέσει τώρα μία γυναίκα. Χωρίς μεγάλες ιδέες και πολλά λόγια, χωρίς εκκεντρικά σκηνικά και με την exclusive front row λίστα καλεσμένων, χωρίς να προσποιείται τίποτα αλλά υπονοώντας πολλά. Η SS25 collection της Bottega Veneta έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δημιούργησε νέες σιλουέτες. Ο οίκος που ανήκει πια στους trend setters παρουσίασε ένα show με iconic styling και νέα στοιχεία που συνεχίζουν τον όρο signature σε κάθε ρούχο που θα κρεμαστεί στις boutique τους.

Το κύριο στοιχείο αυτής της συλλογής ήταν οι ασυμμετρίες. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το show με μία σειρά από παντελόνια/φούστες/βερμούδες. Ένα περίεργο υβρίδιο ενός bottom, που ενώ μπερδεύει όλα τα πατρόν μαζί, καταλήγει ξεκάθαρο, σύγχρονο και δυναμικό. Αυτό το λες και ταλέντο. Oversized ανδρικά σακάκια με μεγάλους ώμους, κοστούμια με ασύμβατο tailoring, φορέματα με loose στρογγυλούς ώμους που είναι σαν τους έβγαλε κάποιος ξαφνικά τις βάτες, παλτό από δέρμα και φορέματα με satin patchwork ήταν τα κυριότερα σημεία.

Τα highlights ήταν οι στρογγυλοί γιακάδες και πέτα έργα τέχνης στις midi καμπαρντίνες, τα head pieces με τα κρόσσια, τα ελαφριά πλεκτά που κατάφεραν να έχουν μία σμιλεμένη σιλουέτα και εντυπωσιακό ombre βάψιμο, αλλά και τα αξεσουάρ φυσικά με τις τσάντες και τα παπούτσια -τα πιο δυνατό εμπορικό προϊόν του οίκου που είναι πρώτο σε πωλήσεις- να δίνει στο κοινό αυτό ακριβώς που θέλει. Ένα λόγο να αποκτήσει την επόμενη Bottega Veneta bag του. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και το iconic πλέον καρό overshirt του οίκου, που εμφανίζεται σαν επαναλαμβανόμενο μοτίβο ξανά και ξανά, μόνο που αυτή τη φορά έγινε maxi και τόνισε τη μέση με ένα σύγχρονο σωματότυπο κλεψύδρα που υιοθέτησε ο Blazy και σε άλλα looks του.

Catwalk looks:

Το front row ήταν εξίσου εντυπωσιακό με τους Kendall Jenner, Julianne Moore, Michele Yeow, Jacor Elodri και A$AP Rocky να είναι οι κορυφαίες παρουσίες της βραδιάς. Μία συλλογή που έδωσε την αίσθηση ενός μεγάλου παιχνιδιού, με χρώματα, περίεργες υφές που ένα παιδί θέλει να αγγίζει και να εξερευνήσει με τα χέρια του και μικρά στοιχεία εντυπωσιασμού που μοιάζουν περισσότερο με πυροτέχνημα σε μία κατά τα άλλα perfectly wearable collection.

Το ντεμπούτο του νέου Moschino και ο κόσμος του αλγόριθμου μέσα από τα μάτια της εκπληκτικής Prada

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης