PFW SS25: 90s σιλουέτες για τον Mugler και μία future vintage συλλογή από τον Schiaparelli

Ναταλία Κατσακιώρη
PFW SS25: 90s σιλουέτες για τον Mugler και μία future vintage συλλογή από τον Schiaparelli

Τα δύο shows ου πρωταγωνίστησαν εχθές στο Παρίσι ήταν άκρως ανατρεπτικά.

Πενήντα ένα χρόνια από τη στιγμή που ο θρυλικός Thierry Mugler ίδρυσε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους οίκους στην ιστορία της μόδας. Ο άνθρωπος που άλλαξε την παρουσίαση των shows με τα θεατρικά του catwalks έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στις σημερινές collections του Casey Cadwallader, ο οποίος αντλεί πάντα από το πλούσιο αρχείο του οίκου. Έτσι έγινε και με αυτή τη συλλογή. Η ίδια η δομή του show υπήρξε διαφορετική με το concert hall Le Trianon του Παρισιού να είναι το location του SS25 show για τον Mugler.

Chloé SS25: Το όραμα της Chemena Kamali παραμένει ξεκάθαρο -Το Chloé girl είναι feminine και cool

Mugler-S25-032.jpg
Mugler-S25-001.jpg

Αυτό που ξεχώρισε εξαρχής, πριν ακόμα δούμε το πρώτο look στο catwalk, ήταν το hairstyle με τις μεγάλες φράντζες ριγμένες μπροστά στο πρόσωπο, που είδαμε στο front row από την Cardi B, η οποία ήταν μία από τις βασικές καλεσμένες. «Δεν βλέπω τίποτα,» είπε «ακόμα και το show νομίζω δεν θα το δω,» συμπλήρωσε χαριτολογώντας. Η βασική χρωματική παλέτα και αυτής της συλλογής ήταν το μαύρο, ενώ την έμπνευση συμπλήρωσαν το λευκό και το χακί.

Mugler-S25-011.jpg

Τα sharp shapes επανήλθαν για άλλη μια φορά στη νέα SS25 συλλογή του Mugler τιμώντας τις αρχές του οίκου με edgy φορέματα, κορμάκια και κορσέδες, σακάκια με μεγάλους pointed ώμους και τονισμένους γοφούς. Μέσα σε όλα τα signature σχέδια του maison είδαμε και κάποια νέα denim looks αλλά και ένα διάφανο παλτό με embellishments, ενώ τα anoraks έχουν κάνει την επιστορφή τους και εδώ σε συνδυασμό με matching mini φούστες.

Catwalk looks:

Τι ήταν αυτό, όμως, που πραγματικά κέρδισε αυτή τη συλλογή; Το location και το φως της ημέρας που ήρθε να αντικαταστήσει τα ολόμαυρα catwalks των τελευταίων χρόνων, που έμοιζαν περισσότερο με θεατρικά, επαναφέροντας στο επίκεντρο αυτό που πρέπει, τα ίδια τα ρούχα.

https://www.instagram.com/p/DAY63tAOIb5/

Η Future Vintage συλλογή του Daniel Roseberry έκανε την ανατροπή στο Schiaparelli style.

«Εδώ στον Schiaparelli, η Prêt-à-porter συλλογή μας είναι σκόπιμα μικρή. Αλλά είναι μια καταπληκτική στιγμή να είσαι σύντομος, γιατί σου επιτρέπει να σχεδιάζεις με πραγματικό σκοπό και για εμάς ο σκοπός κερδίζει κάθε φορά το banal. Ο κόσμος μπορεί να αισθάνεται το χάος περισσότερο από ποτέ, αλλά εδώ, η διάθεση είναι πραγματικά γιορτινή: τόσο για το τι μπορεί να είναι η μόδα, όσο και για το πώς μπορεί να σε κάνει να νιώσεις η μόδα. Στην αρχή αυτής της συλλογής, αποφασίσαμε ότι θα φτιάξουμε ρούχα όχι μόνο για τις πελάτισσές μας, αλλά για τις κόρες και τις εγγονές τους. Future Vintage ονόμασα αυτή τη συλλογή».

Photo-shared-by-Vogue-on-September-26-2024-tagging-@candiceswanepoel-and-@styledumonde.-May-be-an-image-of-1-person-gown-and-dress..jpg

Photos: Style Du Monde for Vogue Magazine

Το σημείωμα του Daniel Roseberry για την SS25 collection του οίκου Schiaparelli απομακρύνθηκε έντεχνα από το χάος του ready to wear fashion week, έχοντας δείξει τον δικό του ονειρικό κόσμο στην Haute Couture Εβδομάδα Μόδας. Τώρα, λοιπόν, έρχεται με απλότητα και ξεκάθαρο vision να μιλήσει για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχει στο μυαλό του κάθε φορά που δημιουργεί μία συλλογή που απευθύνεται στην καθημερινή του ηρωίδα. Τη γυναίκα δίπλα του.

Photo-by-Vogue-on-September-26-2024.-May-be-an-image-of-3-people..jpg

Photos: Style Du Monde for Vogue Magazine

«Αυτή η συλλογή, όπως και όλες οι δουλειές μου, οφείλουν τα πάντα στις γυναίκες που την έφεραν στη ζωή. Κάθε εντυπωσιακό μοντέλο σε αυτήν την πασαρέλα, η στυλίστριά μου, η collection director μου, τα μέλη του studio— κάθε γυναίκα, από πελάτισσα μέχρι μοδίστρα και τεχνίτρια. Αυτή η συλλογή δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας σας, αλλά σχεδιάστηκε για εσάς και μαζί σας. Υπάρχει εξαιτίας σας. Σας ευχαριστώ».

Photo-by-Vogue-on-September-26-2024.-May-be-an-image-of-2-people-makeup-dress-and-gown..jpg

Photos: Style Du Monde for Vogue Magazine

Η σύλληψη μιας collection που θα περιλαμβάνει casual chic items(όσο casual μπορεί να είναι μια συλλογή του Schiaparelli), classics της γυναικείας γκαρνταρόμπας με την ιδιαιτερότητα και την υπογραφή Schiaparelli είναι ίσως το πιο προσιτό concept που έχει σκεφτεί ο ίδιος τελευταία θέλοντας να δημιουργήσει τα vintage ρούχα του μέλλοντος. Αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία μιας γυναικείας ντουλάπας που θα περάσουν και στις επόμενες γενιές και θα φοριούνται για χρόνια. Για αυτό και ήταν μια σχετικά minimal συλλογή για τα μέτρα του Roseberry.

Catwalk looks:

To catwalk γέμισε από elegant παρουσίες όπως η Kendall Jenner και η Andriana Lima, ενώ τα ρούχα κινήθηκαν σε εφαρμοστές γραμμές, με σιλουέτες κλεψύδρα και bustiers να αγκαλιάζουν τη μέση και τις γυναικείες καμπύλες. Όλα προσαρμοσμένα σε basics όπως το λευκό tank top, το polo φόρεμα και το shirt dress.

https://www.instagram.com/p/DAZMNLoueH-/

Στο front row είδαμε κυρίες όπως η Cardi B, η Doja Cat, η Rosalia και η Zendaya, ενώ η Kylie Jenner, η λατρεμένη μούσα του Roseberry φόρεσε ένα custom made bodycon dress σε μαύρο stretch ύφασμα με λευκές λεπτομέρειες και super sexy ντεκολτέ με cut outs. Τα χρυσά αξεσουάρ και οι γλυπτές λεπτομέρειες στα παπούτσια και τα αξεσουάρ παρέμειναν ένα από τα signature στοιχεία και αυτής της συλλογής.

H Lady Gaga στην πρεμιέρα του Joker: Folie à Deux ήταν η τέλεια Harley Quinn

DPG Network