Loewe & Victoria Beckham: Όσα ξεχωρίσαμε στα shows τους στο PFW

Ναταλία Κατσακιώρη
Loewe & Victoria Beckham: Όσα ξεχωρίσαμε στα shows τους στο PFW

Νέες σιλουέτες και μία ωδή στην απλότητα από τον Jonathan Anderson.

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με Loewe και δεν υπάρχει μέρα σε ένα fashion week που να ξεκινήσει με ένα show που επιμελείται ο Jonathan Anderson και να μην πάει καλά. Αυτή τη φορά το show πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ολόλευκο, minimal σκηνικό το οποίο κοσμούσε μόνο ένα γλυπτό πουλί του Tracey Emin. Και από μόνο του αυτό το background μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο θέμα της νέας SS25 collection του Loewe. Τι θα γινόταν αν προσπαθούσαμε να απομονώσουμε εντελώς το θόρυβο που επικρατεί γύρω μας; Ήχοι, φωνές, παρουσίες και πληροφορίες. Ο Jonathan Anderson θέλησε να εξερευνήσει μια νέα οπτική της μόδας, όταν αυτή θα προσπαθήσει να μας μεταδώσει ένα απλό και έξυπνο μήνυμα, σαφές και κατανοητό.

PFW SS25: 90s σιλουέτες για τον Mugler και μία future vintage συλλογή από τον Schiaparelli

Loewe-S25-060.jpg

Παρόλα αυτά ως ένας μεγάλος καλλιτέχνης δεν θα μπορούσε να μην μπει λίγο πιο βαθιά στη σκέψη του και να θέσει ζητήματα γύρω από την τέχνη, το πόσο δύσκολο μας είναι τελικά να θαυμάσουμε ένα μεγάλο έργο τέχνης μέσα σε ένα μουσείο εξαιτίας όλου αυτού του κόσμου που στέκεται δίπλα του, ενώ την ίδια στιγμή το έχουμε δει να αναπαράγεται μαζικά γύρω μας μέσα από low pop culture προϊόντα marketing που βρίσκουμε ακόμα και σε πάγκους. Για αυτό και εκείνος έκανε κάτι καλύτερο για εμάς και τοποθέτησε γνωστά έργα ζωγράφων και κορυφαίων μουσικών πάνω σε structured t-shirts με φτερά. Ο ίδιος ο Anderson βέβαια θέλησε να παρουσιάσει μια περιπετειώδη συλλογή που επικεντρώθηκε στα ίδια τα ρούχα, χωρίς πρόσθετους συνειρμούς.

Loewe-S25-001.jpg

Τα φορέματα με κρινολίνα ήταν το κύριο και κορυφαίο στοιχείο της συλλογής και κατάφεραν από χθες να γίνουν viral, ενώ ο creative director του Loewe θέλησε απλώς να παίξει λίγο με τις μορφές που παίρνει το γυναικείο σώμα, αν για κάποιο λόγο θελήσουμε να αντιστρέψουμε τις ισορροπίες. Αξιοσημείωτες ήταν επίσης και οι φούστες που έμοιαζαν με δίσκους, αλλά και τα παντελόνια της collections που έδεναν στα πλάγια σαν μία ντραπέ sarong skirt.

Loewe-S25-019.jpg

Όλα τα looks συνδυάστηκαν με flat παπούτσια, oxfords,sneakers και boat shoes, ενώ κάνοντας μία μεγάλη αναφορά και στη μεγάλη ιστορία του οίκου Loewe, είδαμε και μία νέα τσάντα με τον τίτλο Madrid, θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στη χώρα προέλευσης του οίκου, την Ισπανία, όπου γεννήθηκε ο Loewe πίσω στο 1846. Η πρόσκληση του show έδινε αυτό το στοιχείο, αφού οι καλεσμένοι έλαβαν ένα χρυσό δαχτυλίδι στην αισθητική του 19ου αιώνα, με τα στοιχεία αυτά σκαλισμένα στο πάνω μέρος.

Loewe-S25-028.jpg

Catwalk looks:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το χαμηλό προφίλ,» είχε δηλώσει πριν περίπου ένα χρόνο ο Jonathan Anderson σε συνέντευξη του στο Elle και ήρθε να επιβεβαιώσει έναν κανόνα που έφτιαξε ο ίδιος.

https://www.instagram.com/p/DAWeZojoUcV/

Η Victoria Beckham συνεχίζει να δημιουργεί τη viral γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Εξέλιξη. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που κρατά την Victoria Beckham πάντα στην πρώτη γραμμή, με ό,τι και αν καταπιαστεί. Κανείς δεν πίστευε για παράδειγμα ότι θα αφιερώνουμε χώρο στα fashion week reviews μας για εκείνη, κι όμως το έκανε πράξη. Η ίδια είναι μια δημιουργός που ξέρει καλά τι θέλει να φορέσει μία γυναίκα και αυτή τη φορά πήγε τη σκέψη της ένα βήμα παραπέρα κάνοντας κάποια extra πειράματα με τις σιλουέτες. Και το πείραμα πέτυχε απόλυτα.

Victoria-Beckham-S25-044.jpg

Τα πρώτα γλυπτά looks που βγήκαν στο catwalk και έμοιαζαν να τυλίγουν το σώμα σαν ένα scultured χαρτάκι καραμέλας ήταν η δική της νέα εκδοχή στο naked dressing. Φυσικά και είδαμε και τα total mesh φορέματα στο κλείσιμο του show, αλλά αυτή η νέα δική της sensual αισθητική τράβηξε σίγουρα την προσοχή μας. Ακόμα και το αγαπημένο της κλασικό tailoring απέκτησε όγκους στα μανίκια και ένταση στη μέση, ενώ τα wide leg παντελόνια της απέκτησαν μεγάλα σκισίματα. Το ίδιο και τα γιλέκα και τα σακάκια της collection που είχαν έντονες ασυμμετρίες.

https://www.instagram.com/reel/DAcBZnPI3uA/
Victoria-Beckham-S25-003.jpg
Victoria-Beckham-S25-023.jpg

Φυσικά δεν παρέλειψε να εντάξει και πάλι τα signature ντραπέ φορέματα για τα οποία είναι διάσημη, παρουσιάζοντας το αγαπημένο πράσινο silky φόρεμα του κοινού της με την Gigi Hadid στο catwalk.

Victoria-Beckham-S25-018.jpg

Και το πιο σημαντικό από όλα; Όλα όσα είδαμε στο χθεσινό show θα είναι άμεσα διαθέσιμα προς πώληση από το Victoria Beckham brand (ίσως να είναι ήδη!), αφού η ίδια ξέρει καλά την ψυχολογία του καταναλωτή, ακροβατώντας ανάμεσα στην κλασική τακτική των οίκων να είναι πάντα μία σεζόν μπροστά μέσα από τα shows τους και στο contemporary σενάριο, όπως αυτό που ακολουθεί ο Jacquemus, με την see now, buy now τακτική του. Και το κάνει με στυλ, γιατί είναι η Victoria Beckham.

Catwalk looks:

Chloé SS25: Το όραμα της Chemena Kamali παραμένει ξεκάθαρο -Το Chloé girl είναι feminine και cool

Victoria-Beckham-S25-043.jpg
DPG Network