Οδηγός αγοράς: Είναι η εποχή της ζακέτας - 10 φρέσκα σχέδια για να διαλέξεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Είναι η εποχή της ζακέτας - 10 φρέσκα σχέδια για να διαλέξεις
Szymon Brzóska/launchmetrics.com/spotlight

Ζακέτα να πάρεις! Ακολουθούν τα 10 πιο stylish σχέδια.

Προφανώς και δεν συμπαθούσαμε ιδιαίτερα τις ζακέτες. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να συμπαθήσει ένα μέσο πίεσης που χρησιμοποιούσε -και ίσως χρησιμοποιεί ακόμη- η μαμά μας; Όταν ξεπεράσαμε τα διάφορα αυτά μοτίβα κάναμε μία βουτιά στις τάσεις της δεκαετίας του 2000, όπου οι ζακέτες είχαν κατά κύριο λόγο δύο μορφές: είτε ήταν η κλασική preppy ζακέτα με τα μικρά κουμπάκια, είτε η αθλητική εκδοχή της με φερμουάρ και hoodie. Προσωπικά, δεν θα ξεπεράσω ποτέ την minimal chic αισθητική στις ζακέτες των 90s, όταν συνδυάζονταν υπέροχα με pencil φούστες και κλασικές γόβες από style icons όπως η Carolyn Bessette. Τώρα μπορείς να κάνεις τον συσχετισμό στο μυαλό σου.

Τα 5 trends που ξεχωρίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και μπορείς να φορέσεις από τώρα

New-York-str-S25-1691.jpg

Αμέσως μετά από αυτές τις δύο δεκαετίες για κάποιο λόγο όλοι και όλες αγαπήσαμε τα πουλόβερ και τα sweaters και κάπως η ζακέτα πήρε μια preppy εκδοχή. Και όπως γίνεται συνήθως με τη μόδα, η οποία ως γνωστόν κάνει κύκλους, οι ζακέτες ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο από τον προηγούμενο κιόλας χειμώνα, όταν οίκοι όπως ο trendsetter Miu Miu παρουσίασαν στις συλλογές τους ελαφριές ζακέτες με κουμπιά, συνδυασμένες με ημιδιάφανες φούστες και slip dresses. Kαι ο πρώτος τρόπος που δοκιμάσαμε να τις φορέσουμε είναι με ένα ή δύο κουμπιά τους κλειστά κάτω από το στήθος, κάνοντας major come back σε ένα από τα styling tricks που λατρεύαμε ως έφηβες.

New-York-str-S25-1437.jpg

Σήμερα η αλήθεια είναι ότι εκτός από τις απλές, κλασικές ζακέτες σε αποχρώσεις όπως το γκρι μελανζέ, το σπασμένο λευκό της κρέμας και το μαύρο θα μας απασχολήσουν και αποχρώσεις όπως το burgundy και το σκούρο κυπαρισσί, ακολουθώντας το inspo που μας έδωσε ο οίκος Ferragamo και ο Maximilian Davis. Μαζί με αυτές θα δούμε επίσης στους δρόμους της πόλης και τις cropped πλεκτές ζακέτες με φερμουάρ, που έχουν αυτή την εναλλακτική athleisure διάθεση και ταιριάζουν απόλυτα στα καθημερινά μας outfits με τζιν παντελόνι.

New-York-str-S25-1288.jpg

Τα άνετα παπούτσια με χαμηλό τακούνι που θα φοράμε all day long - To street style εγκρίνει

Editor's choices: