Fall/Winter issue: Το μεγαλύτερο trend report -Όλες οι κορυφαίες τάσεις που πρέπει να ξέρεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Fall/Winter issue: Το μεγαλύτερο trend report -Όλες οι κορυφαίες τάσεις που πρέπει να ξέρεις

Ο πιο ενημερωμένος οδηγός για τη νέα σεζόν. Tα keep or toss της φετινής χρονιάς. 

Πιστοί στην μικρή μας ιεροτελεστία είμαστε και πάλι εδώ στη μεταβατική περίοδο του φθινοπώρου για να δούμε μαζί τις νέες τάσεις του επερχόμενου χειμώνα. Μετά από ένα καλοκαίρι που τα micro trends και οι διαφορετικές αισθητικές διαδέχονταν η μία την άλλη, τι νέο μπορεί να έχει να μας δώσει αυτός ο χειμώνας; Κι όμως η απάντηση είναι πολλά και η έμπνευση μας έρχεται απευθείας από τα catwalks και της FW24/25 collections που είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο. Χρώματα, υφές, prints και πολλά ακόμη ακολουθούν στο πιο ενημερωμένο trend prediction.

Burberry SS25: Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου έκλεισε με το «γκρίζο» show του Daniel Lee

Οι κορυφαίες τάσεις της Fall/Winter 2024 season σε έναν αναλυτικό οδηγό.

Retro leopard

Αν δούμε προσεκτικά την επιστροφή των animal prints θα παρατηρήσουμε ότι στην πραγματικότητα ο βασιλιάς του ζωικού βασιλείου ήταν πάντα εκεί. Μόνο που αυτόν τον χειμώνα θα ντύσει όχι μόνο τα παλτό αλλά και τα φορέματα και τα cool παντελόνια μας.

Christian-Dior-F24-057.jpg

Christian Dior

Alaia-PO-F24-036.jpg

Alaia

Courtesy of ALAÏA

Fuzzy footwear

Είναι από τις πιο εντυπωσιακές πινελιές που μπορείς να βάλεις στα σύνολά σου. Οκ, μπορεί προφανώς να μην είναι και η πιο easy going τάση της φετινής σεζόν, αλλά για σκέψου ένα τέτοιο ζευγάρι γόβες με ένα little black dress. Iconic!

Erdem-F24-001.jpg

Erdem

Ferragamo-F24-042.jpg

Ferragamo

Cape

Τις είδαμε και τις λατρέψαμε κυρίως στο show της Chloe αλλά ήταν και άλλοι οίκοι που ακολούθησαν το inspo. Έχει μία ξεγνοιασιά και ένα δικό του retro χαρακτήρα αυτό το trend και θέλουμε σίγουρα να το δοκιμάσουμε πάνω από τα bohemian πουκάμισα της σεζόν.

Chloe-F24-010.jpg

Chloe

Missoni-F24-036.jpg

Missoni

Charming bags

Είναι η πιο εύκολη τάση που μπορείς να υιοθετήσεις χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις το παραμικρό. Κάνε απλώς ένα layering στα ήδη υπάρχοντα τσαντάκια και charms που έχεις και δώσε μία δική σου DIY εκδοχή στο trend.

Miu-Miu-clp-F24-062.jpg

Miu Miu

Coach-clp-F24-032.jpg

Coach

Oxblood color

Προφανώς και το περίμενες. Μετά το κόκκινο και το βουργουνδί το oxblood ή αλλιώς το χρώμα του κερασιού είναι η επόμενη color εμμονή μας. Και σίγουρα ταιριάζει πολύ στα αξεσουάρ μας.

Saint-Laurent-F24-008.jpg

Saint Laurent

Filippo Fior
-F24-028.jpg

Emilia Wickstead

Sheer

Το naked dressing δεν λέει να υποχωρήσει, γιατί οι διαφάνειες έχουν ξαφνικά γίνει το πιο απελευθερωτικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Καμία ενοχή, καμία κάλυψη, μόνο όμορφες γυναικείες καμπύλες.

Valentino-F24-005.jpg

Valentino

16Arlington-F24-006.jpg

16Arlington

Cardigan club

Όχι, δεν είναι preppy συντηρητισμός. Είναι η πιο chic μορφή του νέου casual style που μας απελευθερώνει ακόμα και από τα πανωφόρια μας. Οι ζεστές ζακέτες θα φέρουν το δικό τους coziness στη νέα σεζόν και είμαστε έτοιμες για τα πιο stylish combos με τα wide leg παντελόνια μας.

Miu-Miu-F24-010.jpg

Miu Miu

Chanel-F24-014.jpg

Chanel

Barrel leg

Η νέα γραμμή στα παντελόνια που είδαμε στα catwalks. Οι εκδοχές που εντοπίσαμε μέχρι στιγμής στα καταστήματα σε denims και υφασμάτινα παντελόνια μας απέδειξαν ότι κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα.

Van-Noten-F24-031.jpg

Dries Van Noten

Calcaterra-F24-027b.jpg

Calcaterra

Check point

Είναι ένα ωραίο print πάντα για τον χειμώνα. Είναι πολύχρωμο αλλά και αυστηρό παράλληλα και έχει αυτή την british άποψη που ταιριάζει πολύ στο μουντό καιρό. Τα μάλλινα παλτό και τα κασκόλ μας είναι έτοιμα να το φιλοξενήσουν.

Helmut-Lang-F24-031.jpg

Helmut Lang

Iceberg-F24-032.jpg

Iceberg

Power Puff Girls

Τα πράγματα εδώ έχουν να κάνουν με τον υπέροχο σουρεαλισμό που αρέσει πολύ στη μόδα τελευταία. Γιατί όταν η πραγματικότητα μας ξεπερνάει, η μόδα είναι εκεί για να μας βάλει σε μια τεράστια φούσκα.

Alaia-PO-F24-042.jpg

Alaia

Courtesy of ALAÏA
Loewe-PO-F24-045.jpg

Loewe

Courtesy of LOEWE

Liquid leather

Sexy, λαμπερό και απόλυτα πρακτικό. Φέτος θα δούμε το δέρμα σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις και θα κάνουμε ακόμα και total leather looks με items όπως τα μικρά πανωφόρια του Gucci και τα φορέματα της Tod's.

Gucci-F24-020.jpg

Gucci

Tods-F24-038.jpg

Tods

Satin

Από εκείνη τη στιγμή που επανήλθαν τα lingerie dresses καμία δεν θέλει να βγάλει το μαλακό και αισθησιακό satin ύφασμα από τη ζωή της. Και δικαίως. Για αυτό το είδαμε να μπαίνει και σε σακάκια, παντελόνια ακόμα και σε αξεσουάρ. Μία νότα πολυτέλειας μέσα στον χειμώνα μας.

Victoria-Beckham-F24-063.jpg

Victoria Beckham

Giorgio-Armani-F24-015.jpg

Giorgio Armani

Fashion flashback: Τα κορυφαία trends από τα 70s που φοράμε ακόμη σήμερα

Neck up

Οι εντυπωσιακοί λαιμοί και γιακάδες μας είχαν απασχολήσει κυρίως στην περίοδο της καραντίνας που το μόνο που μπορούσε να δει κανείς μέσα από την κάμερα του κινητού του ήταν το πρόσωπο κάποιου. Το 2024 έντονα σχέδια θα βγουν μέσα από τα παλτό μας, ενώ τα 80s turtlenecks κάνουν την επιστροφή τους.

Chanel-F24-060.jpg

Chanel

Altuzarra-PO-F24-013.jpg

Altuzarra

Su Mustecaplioglu/Courtesy of Altuzarra
DPG Network