London Fashion Week: Simone Rocha και JW Anderson έδωσαν ρυθμό σε ένα κατά τα άλλα «pale» weekend

Ναταλία Κατσακιώρη
London Fashion Week: Simone Rocha και JW Anderson έδωσαν ρυθμό σε ένα κατά τα άλλα «pale» weekend

Τα highlights από τα δύο shows που ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Το Λονδίνο είναι μια πρωτεύουσα που έχει ταυτιστεί με την πολυπολιτισμικότητα και το edgy style. Δυστυχώς αυτή τη φορά μάλλον απογοήτευσε το fashion κοινό με το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε να έχει επικεντρωθεί σε δύο shows που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Αυτά της Simone Rocha και του JW Anderson. Οι συνήθεις ύποπτοι δημιούργησαν και πάλι τα πιο ενδιαφέροντα looks στην εβδομάδα μόδας που σήμερα φθάνει στο τέλος της και εμείς έχουμε όλα τα highlights και τις λεπτομέρειες των shows τους.

Στα Emmy Awards 2024 είδαμε ένα κόκκινο χαλί με old Hollywood glam

Το Balletcore της Simone Rocha μπαίνει σε ένα ανδρόγυνο σύμπαν.

Ναι, προφανώς και όταν ακούς τη λέξη μπαλαρίνα μπαίνεις αυτόματα σε ένα girly mood. Αλλά η Simone Rocha δεν συμπάθησε ποτέ τον αβασάνιστο ρομαντισμό για αυτό και οι δικές της μπαλαρίνες έχουν κάτι από τον goth χαρακτήρα της. Το show της για την SS25 season μπορεί να πει κανείς ότι χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το ένα έμοιαζε με ένα ατελές catwalk μιας γυναίκας που έφυγε βιαστικά από το σπίτι και έριξε πάνω της ένα μακρύ, oversized παλτό ενώ από μέσα φαίνεται η τούλινη νυχτικιά της, ενώ το δεύτερο είχε ως κύριο θέμα τα γαρύφαλλα, που έντυσαν τα βραδινά naked dresses της Rocha.

Rocha-S25-001.jpg
Rocha-S25-005.jpg

To έργο Lady with a bird(2013) της Genieve Figgis έγινε ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς για την Rocha που θέλησε επίσης να παίξει με την creepy εικόνα μιας πριγκίπισσας. Ανδρικό και γυναικείο ντύσιμο συναντιούνται και οι σιλουέτες της γίνονται αυτόματα πιο χυτές, ενώ δεν λείπουν και τα signature oversized items με τους τεράστιους φιόγκους και τις rock λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/p/C_tVOTUuJUo/

Αυτή είναι επίησς και η τρίτη χρονιά που έχουμε τα περίφημα Crocs της Simone Rocha στο runway. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και η σχεδιάστρια στόλισε για άλλη μια φορά τα πιο άνετα ugly shoes με φιόγκους, κορδέλες και strass.

Rocha-S25-021.jpg

Catwalk looks:

Η απλότητα του JW Anderson δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ βαρετή.

«Πολλά από αυτά που κάνω στο brand αντικατοπτρίζουν την αδερφή μου,» δήλωσε ο JW Anderson στη British Vogue. «Υπάρχει μία ομορφιά αλλά και μία σκληρότητα αλλά και πραγματική ιδιοκτησία όταν όλα αυτά έρχονται κοντά και πηγαίνουν ένα βράδυ έξω». Και κάπως έτσι έδωσε ένα στοιχείο για την έμπνευση της νέας του SS25 collection, η οποία ήταν όντως πιο girly από ποτέ, αν και δεν είχε τίποτα από το παραδοσιακά girly style, όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Και πώς θα μπορούσε να έχει;

JW-Anderson-S25-043.jpg

O Anderson δεν υπήρξε ποτέ ένας σχεδιαστής που ακολουθεί την πεπατημένη, είτε όταν δημιουργεί για το προσωπικό του brand είτε όταν βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου Loewe. Τα mini αθλητικού τύπου φορέματα με τα φερμουάρ, τα minis με τις φούστες δίσκους και τα πλεκτά με τα ultra volumed στοιχεία ήταν τα κύρια στοιχεία που ξεχώρισαν, μαζί με κάποια printed items που έκλεισαν το show και ήταν τυπωμένα με κάποια σημεία από τη θεωρία της τέχνης του Clive Bell.

JW-Anderson-S25-015.jpg
JW-Anderson-S25-007.jpg
JW-Anderson-S25-016.jpg

Όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία που μπορεί να έμοιαζαν με χάος, στα χέρια του Anderson γίνονται μια υπέροχη γυναικεία γκαρνταρόμπα που όλες θα βλέπαμε στην καθημερινότητά μας μέσα από τα ιδιαίτερα παπούτσια του και τα ρευστά πλεκτά του. Και αυτό my friend λέγεται ταλέντο.

Οδηγός αγοράς: Είναι η εποχή της ζακέτας - 10 φρέσκα σχέδια για να διαλέξεις

Catwalk looks:

Δείτε ολόκληρο το show: