Fashion flashback: Τα κορυφαία trends από τα 70s που φοράμε ακόμη σήμερα

Ναταλία Κατσακιώρη
Fashion flashback: Τα κορυφαία trends από τα 70s που φοράμε ακόμη σήμερα
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Η δεκαετία που συνεχίζει να μας εμπνέει. Εσύ ποια 70s trends λατρεύεις;

Ένα mini tribute σε μια δεκαετία σταθμό για το γυναικείο ντύσιμο, τότε που οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις διαμόρφωσαν και την παγκόσμια μόδα και σχεδιαστές όπως ο Yves Saint Laurent δημιουργούσαν τα signature items της καριέρας τους, όπως το safari dress. Το 1970 ήταν μία δεκαετία που μας έκανε να δούμε αλλιώς το χρώμα και το bohemian στοιχείο και που κανονικοποίησε μέσα από την άνοδο του φεμινιστικού κινήματος την έκθεση του γυναικείου σώματος. Σήμερα εξακολουθεί να μας εμπνέει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.

Στα Emmy Awards 2024 είδαμε ένα κόκκινο χαλί με old Hollywood glam

London-str-S25-0342.jpg

Τα κορυφαία trends από τα 70s που φοράμε ακόμα σήμερα.

Crochet details

Είναι τα πλεκτά που ήρθαν στο προσκήνιο και πάλι μαζί με όλη την επιστροφή του bohemian girl και τα κορίτσια τα φορούσαν φανατικά στα 70s. Σημείωσε ότι μετά από ένα καλοκαίρι που τα αποθεώσαμε θα τα φορέσουμε και μέσα στο χειμώνα.

London-str-S25-1088.jpg

Neck Scarf

Μία απλή λεπτομέρεια που δίνει στυλ ακόμα και στο πιο απλό λευκό σου t-shirt. Τα έντονα χρώματα στα μαντήλια ήταν must back then.

London-str-S25-1091.jpg

Πλατφόρμες

Τα περίφημα τακούνια της δεκαετίας μπήκαν σε πέδιλα, μπότες, μποτάκια και chunky γόβες και θα είναι για πάντα τα πιο άνετα βραδινά μας αγαπημένα heels. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τα ψηλοτάκουνα clogs!

London-str-S25-1066.jpg

Total denim

Μπορεί τώρα να είναι ένα από τα αγαπημένα σου styling tricks, όμως πίσω στη δεκαετία του 1970 αυτό ήταν μία κανονική δήλωση. Το canadian tuxedo αποθεώθηκε στα 70s και σήμερα εξακολουθεί να μας συναρπάζει.

London-str-S25-0890.jpg

Statement πανωφόρι

Αν θέλεις να δώσεις μία 70s νότα στο φθινόπωρό σου, τότε go for it και επένδυσε σε ένα πανωφόρι με γούνια, φτερά ακόμα και προσθήκες από crochet ή άλλα prints.

London-str-S25-0742.jpg

Oversized γυαλιά

Αυτή η τάση φωνάζει Jackie Kennedy Onasis και φυσικά πρέπει να της αποδοθούν τα εύσημα. Η ίδια συνήθιζε να φοράει τα τεράστια γυαλιά της για να κρύβεται από τους παπαράτσι, αφού ο φίλος της Gore Vidal υποστήριζε ότι έτσι θα μπορούσε να βλέπει τα πάντα χωρίς να τη βλέπουν. Επένδυσε σε ένα ζευγάρι γυαλιά στο ζεστό χρώμα του ηλιοβασιλέματος.

London-str-S25-0614.jpg

Καμπάνες

Τα flared παντελόνια ήταν σχεδόν μία ανακάλυψη της εποχής. Και θα την ονομάσω ανακάλυψη, γιατί μιλάμε για ένα νέο shape που έγινε βασικό τόσο για το ανδρικό όσο και για το γυναικείο στυλ. Σήμερα τα flared παντελόνια ανήκουν στα πιο αγαπημένα μας, γατί έχουν τη μαγική ιδιότητα να τονίζουν τις καμπύλες μας και να μακραίνουν τα πόδια.

London-str-S25-0543.jpg

Το dark denim είναι το elevated τζιν που θα λατρέψεις το φθινόπωρο

Boho στοιχεία

Ήταν η δεκαετία που αποθεώθηκε το bohemian vibe και μαζί με το κίνημα των hippies έγινε οργανικό μέρος της fashion σκηνής. Κρόσσια, μοτίβα, λαχούρια και πολύ suede, όλα μαζί στην πιο πολύχρωμη δεκαετία που μας επηρεάζει ακόμα.

London-str-S25-0505.jpg
DPG Network