Η τάση στα δερμάτινα μπουφάν που θα υιοθετήσουν όλα τα Parisian girls το φθινόπωρο

Ναταλία Κατσακιώρη
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Αυτό είναι το top rated δερμάτινο του φετινού χειμώνα.

Είμαι σίγουρη ότι θεωρείς κάπως περιττές τις αγορές κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Και όταν λέμε μεταβατική περίοδο, εννοούμε το φθινόπωρο και την άνοιξη φυσικά. Ο καιρός είναι αρκετά ζεστός στη χώρα μας ακόμα και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, οπότε τα φθινοπωρινά jackets θεωρούμε κάποιες ότι είναι ένα μεγάλο waste στο budget μας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει γιατί ένα δερμάτινο μπουφάν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα το τέλειο jacket ακόμα και για τον χειμώνα, αν κάνεις το σωστό layering.

Πώς η Nara Smith έγινε η μεγάλη «νικήτρια» των φετινών fashion weeks

Εκτός, όμως, από την πρακτική του πλευρά το δερμάτινο μπουφάν είναι το απαραίτητο πανωφόρι του φετινού φθινοπώρου για όλα τα bohemian girls, την τάση που πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή στο παριζιάνικο street style. Και πού το ξέρουμε εμείς; Οι φωτογραφίες από το πρόσφατο street style της εβδομάδας μόδας του Παρισιού μας απέδειξαν ότι το δερμάτινο jacket θα είναι το αιώνιο αγαπημένο πανωφόρι των Γαλλίδων κάθε φθινόπωρο. Μόνο που φέτος έκαναν μία αναφορά στο retro vibe της δεκαετίας του 1970.

Το suede jacket είναι το πιο επίκαιρο δερμάτινο της σεζόν.

Αρχικά ας ξεκινήσουμε με τον διαχωρισμό του τι είναι suede και τι καστόρι. Είναι πολλές οι απορίες και πολλές οι κυρίες που έχουν την τάση να τα μπερδεύουν. Το καστόρι είναι γνήσιο δέρμα, ενώ το suede είναι ένα αντικατάστατό του, το οποίο μάλιστα στη μόδα θεωρείται ύφασμα, αφού παράγεται κανονικά σε κυλίνδρους. Ανάλογα, λοιπόν, με την ιδεολογία σου μπορείς και να κάνεις την αντίστοιχη επιλογή.

Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι το ίδιο. Το suede ή καστόρινο πανωφόρι έχει την έγκριση των Γαλλίδων, των πιο stylish urban girls που το έχουν υιοθετήσει φέτος στα καθημερινά τους σύνολα στην πόλη, αποθεώνοντας τις neutral αποχρώσεις όπως το καφέ, το camel και το caramel latte.

Eίναι ένα jacket που κάνει το οποιδήποτε σύνολο αυτόματα cool και bohemian και δίνει αυτή τη vintage αίσθηση στις εμφανίσεις μας. Είναι η must επιλογή που θα σε κάνει να πεις αντίο στο κλασικό μαύρο σου δερμάτινο.

Back to 90s: Τα catwalks θέλουν να συνδυάσουμε ξανά τις τσάντες με τα παπούτσια μας

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης