Το suede είναι η μεγαλύτερη τάση αλλά το φροντίζεις σωστά; Όλα τα tips που πρέπει να ξέρεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Τα σωστά tips για καθάρισμα και φύλαξη των suede items της ντουλάπας σου.

Οκ, το suede είναι η μεγαλύτερη τάση και σίγουρα το έχεις καταλάβει. Τα δερμάτινα με το matte κλασικό δέρμα έδωσαν τη θέση τους στα suede jackets, οι μπότες σου έγιναν επίσης καστόρινες και η καφέ suede τσάντα είναι το top list αξεσουάρ της σεζόν. Όλα καλά μέχρι εδώ, γιατί και το suede μας αρέσει και δίνει αυτό το effortless cool vibe σε κάθε μας εμφάνιση. Αλλά ένα item, ρούχο ή αξεσουάρ, χρειάζεται και τη σωστή φροντίδα για να έχει το σωστό elegant αποτέλεσμα σε ένα σύνολο.

4 τρόποι να φορέσεις τώρα τα sneakers σου για να πάει καλά η εβδομάδα

Κάθε stylish γυναίκα εκτός από την ικανότητα να δημιουργεί τα σωστά outfits για κάθε περίσταση, έχει και έναν μικρό οδηγό διαχείρισης της ντουλάπας της, ο οποίος περιλαμβάνει το πλύσιμο, το στέγνωμα και φυσικά τη σωστή αποθήκευση. Γιατί ακόμα και ένα designer item, μπορεί να δείξει second αν είναι ταλαιπωρημένο και μερικώς κατεστραμμένο. Το suede, λοιπόν, είναι ένα πολύ ειδικό υλικό και σου έχουμε όλα τα tips για να το συντηρήσετε σωστά.

How to: Όλα τα tips για να διατηρήσεις τα suede items της ντουλάπας σου σαν καινούργια.

Γενική φροντίδα: Ξεκινάμε με τις κρεμάστρες που χρησιμοποιούμε για τα suede ρούχα μας, οι οποίες δεν πρέπει να τα τραυματίζουν. Επιλέγουμε κρέμαση ντυμένη με ύφασμα ή βελούδο και προσπαθούμε να ταιριάζει στο μέγεθος του κάθε ρούχου. Επίσης, προμηθευόμαστε την ειδική βούρτσα για το χτένισμα του suede, που το κρατάει λαμπερό και περνάμε τα παπούτσια μας με το ειδικό σπρέι που τα κάνει αδιάβροχα, αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε τις μέρες με βροχή.

Πλύσιμο: Αν ένας λεκές έχει ήδη ξεραθεί πάνω στο suede σακάκι σου, τότε παίρνεις μία πετσέτα και το σκουπίζεις ώστε να φύγουν τα πρώτα υπολείμματα. Στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί τοποθετείς το ειδικό καθαριστικό για suede πάνω και τρίβεις ελαφρά, ενώ αμέσως μετά επαναλαμβάνεις με τη βούρτσα. Αν ο λεκές είναι ακόμα υγρός με ένα καθαρό πανί προσπαθείς να απορροφήσεις όλη την υγρασία, πιέζοντάς το με ένα ακόμα βαρύ αντικείμενο. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεις την παραπάνω διαδικασία.

Δούκισσα Νομικού: Το total red σύνολο από το Παρίσι είναι η επιτομή του φθινοπωρινού party dressing

Φύλαξη: Το suede είναι ένα υλικό που πρέπει να αναπνέει, οπότε τυλίγουμε τα συγκεκριμένα items με βαμβακερές σακούλες που τους επιτρέπουν να αερίζονται και στη συνέχεια τα κρεμάμε σε ευρύχωρο σημείο, γιατί το suede τσαλακώνει πολύ εύκολα και δεν δέχεται σίδερο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης