Το λεοπάρ είναι η εμμονή του street style -4 τρόποι να το φορέσεις και εσύ

Ναταλία Κατσακιώρη
Photo Credit: Gianluca Senese/launchmetrics.com/spotlight

Το κλασικό print που λάτρεψαν οι θρυλικές γυναίκες των 60s μπαίνει στο σύγχρονο street style.

Δεν νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να μιλήσουμε για το γνωστό κύκλο που κάνει σύμφωνα με κάποιους η μόδα, ο οποίος σίγουρα είναι αληθινός. Το animal print ή λεοπάρ -πες το όπως θες- δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των τάσεων, οι οποίες έρχονται και φεύγουν ανάλογα με τη διάθεση των εκάστοτε σχεδιαστών που ηγούνται των κορυφαίων οίκων στον κόσμο. Το λεοπάρ είναι ένα print που εμφανίστηκε νωρίς στη ζωή μας, έγινε αποδεκτό μέσα στα 60s και απογειώθηκε μέσα στη δεκαετία του 1970, όταν iconic stars του σινεμά, όπως η Catherine Deneuve, το φόρεσαν σε ταινίες τους. Μιλάμε φυσικά για τη θρυλική γκαρνταρόμπα που δημιούργησε για εκείνη ο Yves Saint Laurent για την Ωραία της Ημέρας.

Δεν ξέρεις πώς να ντυθείς; 8 formula outfits που λειτουργούν πάντα στη μεταβατική περίοδο

Έκτοτε designers όπως ο Roberto Cavalli το χρησιμοποιήσαν ως σήμα κατατεθέν τους και ο ίδιος το έκανε συνώνυμο του απενοχοποιημένου sexiness και της εκρηκτικής θηλυκότητας που εξέπεμπαν τα αποκαλυπτικά φορέματά του με cut outs. Και αυτή είναι μια μαγεία που έχει μόνο το λεοπάρ. Μπορεί δηλαδή να είναι ταυτόχρονα sexy και οριακά προκλητικό, ενώ εκφράζει και τη διαχρονική κομψότητα μίας retro κυρίας που θα τυλιχτεί μέσα στο animal printed παλτό της. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το συγκεκριμένο print είναι το αγαπημένο των Γαλλίδων και θα το παρατηρήσεις στο french street style τόσο σε ρούχα, όσο και σε αξεσουάρ.

Σήμερα το λεοπάρ στη γνωστή μπεζ/καφέ/μαύρη εκδοχή του -aka το πιο κλασικό animal print σχέδιο στην ιστορία της μόδας- έχει πλημμυρίσει τα catwalks και τους δρόμους της πόλης και έχει γίνει η νέα εμμονή του φθινοπωρινού styling. Η τάση αναμένεται φυσικά να μας απασχολήσει και μέσα στο επερχόμενο χειμώνα, οπότε καλό θα ήταν να επενδύσεις από τώρα στο κατάλληλο item που θα ταιριάζει στη ντουλάπα σου. Το τζιν λεοπάρ παντελόνι έχει γίνει πραγματικό viral, αλλά υπάρχουν και άλλες stylish επιλογές που μπορείς να κάνεις, ξεκινώντας από ένα animal printed φόρεμα και καταλήγοντας σε elegant αξεσουάρ.

4 τρόποι να βάλεις το λεοπάρ στη γκαρνταρόμπα σου.

Το λεοπάρ πανωφόρι

Το all over animal printed φόρεμα

Το λεοπάρ παντελόνι

Τα 2 αγαπημένα flat ζευγάρια που φοράει η Βίκυ Καγιά στο repeat το φθινόπωρο

Τα animal printed αξεσουάρ

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης