Καφέ & μαύρο: Ο άλλοτε «απαγορευμένος» συνδυασμός που κάνει trending τώρα

Ναταλία Κατσακιώρη
Καφέ & μαύρο: Ο άλλοτε «απαγορευμένος» συνδυασμός που κάνει trending τώρα
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Πάμε να σπάσουμε τους κανόνες και να απογειώσουμε το πιο επίκαιρο color combo.

Ποιες είναι αλήθεια οι συμβουλές που θυμάσαι από τη μαμά ή τη γιαγιά σου σε σχέση με τη μόδα; Να συνδυάζεις την τσάντα με τα παπούτσια, να μην φοράς πολύ φαρδιά shapes, να επιλέγεις πάντα τα σωστά εσώρουχα (αυτό είναι ίσως ό,τι πιο σωστό ακούστηκε ποτέ) και να μην επιλέγεις κάποια συγκεκριμένα color combos, aka συνδυασμούς χρώματος. Ένας από αυτούς τους «απαγορευμένους» συνδυασμούς, λοιπόν, ήταν επί χρόνια το μαύρο και το καφέ. Δύο δυνατές αποχρώσεις της basic χρωματικής παλέτας, που για κάποιο λόγο θεωρούνταν αταίριαστες ή ακόμα και κακόγουστες σε μερικές περιπτώσεις, όταν τις βάζαμε μαζί στο ίδιο σύνολο.

To office look του χειμώνα έχει κάτι από τo girl boss των 80s -Τα στοιχεία που θα σε εμπνεύσουν

Paris-str-S25-2718.jpg

Αλλά επειδή όπως θα έχεις καταλάβει πολύ καλά η μόδα έχει αποφασίσει να πάει τη σκέψη της ένα βήμα παραπέρα και να αλλάξει τις αντιλήψεις τους παρελθόντος, βρισκόμαστε μπροστά σε μία σεζόν που όλα επιτρέπονται. Η αλλαγή στα color combos ξεκίνησε με το navy blue που παρουσιάστηκε μαζί με το μαύρο σε πολλά shows, όπως αυτό του οίκου Ferragamo, και τώρα βλέπουμε και το combo μαύρο-καφέ, που σίγουρα θέλουμε να δοκιμάσουμε και εμείς μέσα στη σεζόν.

Paris-str-S25-3105.jpg

Καφέ & μαύρο: Τόλμησε να δοκιμάσεις αυτό το color combo και thank me later.

Ένα μεγάλο ζητούμενο του styling σήμερα είναι το πώς θα κάνουμε την εικόνα μας πιο cool. Το effortless coolness είναι το κλειδί στο γυναικείο -και το ανδρικό- ντύσιμο και υπάρχουν μικρά tips που μπορείς να ακολουθήσεις και εσύ για να το κατακτήσεις. Ο συνδυασμός καφέ-μαύρο είναι ένα από αυτά. Έρχεται από τα μακρινά 70s και δεν είναι καθόλου τυχαίο που αναβιώνει στις τάσεις φέτος, μετά την ανάδειξη του bohemian girl από τον οίκο Chloe ως μία dreamy περσόνα της σύγχρονης μόδας. Ξεκινάμε από τα βασικά: από το να μάθεις να μην φοβάσαι να συνδυάσεις την οποιαδήποτε καφέ απόχρωση της ντουλάπας σου, όπως είναι το dark chocolate καφέ ή το επίκαιρο camel, με τα κλασικά μαύρα items της γκαρνταρόμπας σου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να χτίσεις ένα ολοκληρωμένο look αποκλειστικά πάνω σε αυτό το combo. Ξεκίνα πειραματικά με κάποια αξεσουάρ, όπως οι τσάντες, τα παπούτσια και η ζώνη σου, και στη συνέχεια προχώρα σε πανωφόρια και ολοκληρωμένα looks.

Τι μποτάκια θα φορέσουμε φέτος; Τα 5 πρώτα σχέδια σε ankle boots που αξίζει να επενδύσεις

Paris-str-S25-2686.jpg