Δοκιμάσαμε το καλοκαίρι αλά 90s με τα παιδιά και ίσως πρέπει να συνεχίσουμε το vibe και το φθινόπωρο

Πατούλια Κατερίνα
Δοκιμάσαμε το καλοκαίρι αλά 90s με τα παιδιά και ίσως πρέπει να συνεχίσουμε το vibe και το φθινόπωρο

Back to the future. Το χαλαρό 90s καλοκαιράκι ήταν αυτό που θέλαμε με τα παιδιά! 

Το 90s καλοκαίρι με παιδιά έγινε δίκαια trend στο Tik Tok και μπορεί στη δεκαετία εκείνη να έχουμε να προσάψουμε πολλά κακά και υπερβολικά ανέμελα στους γονείς όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών, έχουμε όμως και μερικά καλά τους στοιχεία που αξίζουν να τα δοκιμάσουμε και το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Εγώ που τόλμησα ένα τέτοιο 90s καλοκαίρι στο εξηγώ γιατί θα το ξαναέκανα!

Το πρόχειρο φαγητό με ένα twist:

Τι ήταν το 90s φαγητό; Πρόχειρο, θελκτικό και έτοιμο σε 15 λεπτά. Πίτσα και καρμπονάδα για παράδειγμα που στην δική μας περίπτωση το προσαρμόσαμε στην home made εκδοχή του. Αν πάλι θες να κάνεις το junk γεύμα των παιδιών πράξη, τόλμησέ το 1 με 2 βράδια της εβδομάδας για να χαλαρώσεις κι εσύ.

Έξω οι οθόνες, μέσα οι ποδηλατάδες!

pisina2.jpg

Θυμάστε όταν κυκλοφορούσες με το ποδήλατό σου στη γειτονιά για ώρες; Ο άνεμος σου χτυπάει τα μαλλιά; Ο κόσμος στα πόδια σου; Υπήρχε κάτι ιδιαίτερο σε αυτό. Στείλε τα παιδιά να κάνουν μια βόλτα με το ποδήλατο στην πλατεία κι αν φοβάσαι, κάνε μια οικογενειακή βόλτα. Αυτό από μόνο του θα οδηγήσει τα παιδιά εκτός σπιτού και μακριά από οθόνες, παιχνιδομηχανές και δραστηριότητες τελευταίας τεχνολογίας και χωρίς γκρίνια.

Αφήστε τα παιδιά σας να βαριούνται

Ειλικρινά, αυτό θα είναι ίσως το πιο δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς. Τα παιδιά μας έχουν συνηθίσει να έχουν συνεχή ψυχαγωγία -φταίμε και διέγερση μιας και είτε έχουν μια δραστηριότητα για να παρακολουθήσουν -εμείς τα γράψαμε ή ένα tablet για να παίξουν. Πίσω στην εποχή μας, το να βαριέσαι ήταν απλώς μέρος της διασκέδασης.

Οι γονείς μας δεν περίμεναν ότι θα έπρεπε να προγραμματίσουν μια δραστηριότητα για κάθε δευτερόλεπτο των ημερών μας, και αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό. Η πλήξη είναι το σημείο εκείνο πάνω στο οποίο ανθίζει η δημιουργικότητα. Είναι επίσης εκεί που παιδιά μαθαίνουν να γίνονται πιο ανεξάρτητα και αυτάρκη. Σκέψου λοιπόν να έχετε λίγες ώρες χωρίς απολύτως τίποτα προγραμματισμένο και αφήστε τα τηλέφωνα και τα tablet από τα χέρια σας – όλοι όμως. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν και κάντε το ίδιο!

pisina4.jpg

Βασικά και απαραίτητα:

- Η φουσκωτή πισίνα στο μπαλκόνι- θα σε σώσει αν είσαι μακριά από τη θάλασσα

-Το πρωινό και απογευματινό μπάνιο- κυρίως το απογευματινό που σε βρίσκει το σούρουπο στη θάλασσα.

-Η καταμέτρηση παγωτών και μπάνιων!