6 παιδικές παραστάσεις (και μία μόνο για βρέφη) για να δεις το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πατούλια Κατερίνα
6 παιδικές παραστάσεις (και μία μόνο για βρέφη) για να δεις το φθινόπωρο στην Αθήνα

Οκτώβριος και Νοέμβριος σημαίνει πρεμιέρες για τα περισότερα θέατρα αλλά και πρεμιέρα για τις καλύτερες παραστάσεις για παιδιά.

Το φθινόπωρο φέρνει στο θέατρο τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις. Εδώ σου συγκεντρώσαμε παραστάσεις για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά καθώς και μια παράσταση μόνο για βρέφη.

1. «Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλο

«Όποιος θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αγαπάει τον κόσμο σαν παιδί, και σαν παιδί μένει για πάντα νέος.»

Μετά από δύο κύκλους επιτυχημένων παραστάσεων με τη «Σολομώντεια Λύση», σε Αθήνα και Περιφέρεια, καθώς και τη συμμετοχή της στο 7ο Bobos Arts Festival στο Μέγαρο Μουσικής, ο Θίασος Λαϊκού Θεάτρου MATICAPI συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο των παιδιών με «Το Γαϊτανάκι».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή, «Το Γαϊτανάκι» επιλέχθηκε σκόπιμα, όχι μόνο ως φόρος τιμής, αλλά και ως ένα ακόμα έργο Έλληνα συγγραφέα που προτείνει και προτάσσει την αλληλεγγύη και την αγάπη και στους πιο δύσκολους καιρούς.

gaitanaki.jpg

Info:«Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή

«Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή

Από το Θίασο Λαϊκού Θεάτρου MATICAPI

Για παιδιά από 6 ετών

Πρεμιέρα: Κυριακή 10/11 στις 11:30

1.poypoylapp.jpg

2. ΠΟΥΠΟΥΛΑpp της ομάδας Κοπέρνικος

Μια σύγχρονη περιπέτεια γεμάτη μυστήριο και ξεκαρδιστικές στιγμές

για παιδιά 5 - 105 ετών

Κάθε Κυριακή στις 11:00
Θέατρο Αργώ - Κεντρική Σκηνή

Το ολόφρεσκο θεατρικό έργο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, κυκλοφόρησε σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, μεταφερόμενο στο ζεστό και φιλόξενο Θέατρο ΑΡΓΩ. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι διαμαντιών, που μας κάνει να αναλογιστούμε τί είναι πραγματικά πολύτιμο για εμάς!

Χώρος: Θέατρο Αργώ

Παραστάσεις: Από 20 Οκτωβρίου 2024 και κάθε Κυριακή στις 12:00

3. «ΟΠ!» της Στέλλας Σερέφογλου

Η sold out παράσταση «ΟΠ!» της Στέλλας Σερέφογλου επιστρέφει για 3η χρονιά| Για παιδιά 3-8 ετών | Από 13/10 στο Studio Μαυρομιχάλη

ΟΠ! σημαίνει ξαφνιάζομαι, παίζω, χοροπηδώ, ανακαλύπτω, προσπαθώ, αλλάζω, προσφέρω, χαίρομαι, συνδέομαι, αγαπώ…ΟΠ!

Η παράσταση που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Σερέφογλου- δημιουργού της βρεφικής παράστασης «ΑΒΓΩ», ξεκινάει το καινούργιο της ταξίδι.

Από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00, στη φιλόξενη αίθουσα του Studio Μαυρομιχάλη, παιδιά από 3 έως 8 ετών θα βιώσουν μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία με ακροβατικά, στοιχεία βωβού κινηματογράφου και τεχνικές που ξεπηδούν από τον μαγικό κόσμο του τσίρκου.

«ΟΠ!» Από 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00 στο Studio Μαυρομιχάλη

Για παιδιά 3-8 ετών

Δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, συναντιούνται τυχαία σ᾽ ένα λιβάδι. Το αγόρι όμως έχει ένα πρόβλημα: το μπαλόνι του έχει κολλήσει σ’ ένα δέντρο και δεν μπορεί να το φτάσει. Το κορίτσι προσφέρεται να βοηθήσει, κι έτσι ξεκινούν μαζί μια σειρά από προσπάθειες για να το πάρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν; Πόσο σημαντικό είναι το μπαλόνι γι' αυτά; Τι νιώθει το ένα παιδί για το άλλο; Μέχρι πού θα φτάσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους;


4. «Η Πράσινη Ιτιά - Αογιάγκι»

Ένα παραμύθι ενός λαού, που όταν μιλά για τη φύση,

μιλά για τους ανθρώπους και το μέλλον τους

Λευκάδιος Χερν ‘‘Γιακούμο Κοϊζούμι’’

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Ο Δημήτρης Δεγαΐτης και η Άνδρη Θεοδότου, μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Η Συμμορία του Μεσονυχτίου» του Ντέιβιντ Ουάλιαμς και «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ, που παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 100.000 παιδιά και γονείς την τελευταία διετία, συνεχίζουν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη σε παραγωγή Γεράσιμου Σκαφίδα.

Και φέτος, για ακόμη μια φορά, συστήνουν στους μικρούς θεατές ένα συγγραφέα μακρινό, αλλά και τόσο κοντινό!

H παράξενη ιστορία «Η Πράσινη Ιτιά - Αογιάγκι» του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και ποιητή Λευκάδιου Χερν, κατά κόσμο Γιακούμο Κοϊζούμι, αποτελεί μέρος του έργου «Καϊντάν», μιας συλλογής ιστοριών και παραμυθιών για την Ιαπωνική παράδοση και τους θρύλους της Άπω Ανατολής.

Ευφάνταστοι σκηνικοί τόποι και μυστηριακές ατμόσφαιρες, μεγάλα βασίλεια, τρομερές χιονοθύελλες, εντυπωσιακές μάχες κι ένας ολόκληρος σκηνικός κόσμος θα δημιουργηθεί με σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, πρωτότυπες χορογραφίες, ήχους φτιαγμένους από σώματα και φωνές και πολυφωνικές χορωδίες.

Αλλόκοτα πλάσματα, βουνά, ζώα και δάση που μεταμορφώνονται σε ανθρώπους για χάρη της αγάπης, της καλοσύνης και της συμβίωσης, καθώς και άλλες μαγικές ιστορίες, εμπνευσμένες από τους μύθους της Ιαπωνίας, έρχονται στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη από τον Οκτώβριο!

ΑΠΟ TON ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΕΑΚΗ

Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 12:00

prasini-itia.jpg

5. «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» του Volker Ludwig

Η «Συντεχνία του Γέλιου» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την εμβληματική κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά

ΠΡΕΜΙΕΡΑ :

3 Νοεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο … είναι ο ίδιος ο κόσμος.

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της περσινής σεζόν, η Συντεχνία του Γέλιου, εκπροσωπώντας με πίστη και συνέπεια την ιδέα ενός χειραφετημένου και κοινωνικού θεάτρου για παιδιά και νέους, επιστρέφει δυναμικά με την πολυαγαπημένη κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι και με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά.

‘Ενα από τα πιο γνωστά έργα του Volker Ludwig, το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», που έχει αγαπηθεί πολύ από κοινό και κριτικούς για την ικανότητά του να αγγίζει σημαντικά κοινωνικά θέματα με τρόπο χιουμοριστικό και συγχρόνως βαθύ, αναβιώνει για άλλη μια φορά, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική θεατρική εμπειρία, γεμάτη γέλιο, συγκίνηση και κοινωνικά μηνύματα.

Μια ιστορία-χαιρετισμός στην παντοδυναμία της παρέας…

Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο.

Το έργο, που γράφτηκε το 1971 και παραμένει απόλυτα επίκαιρο, επαναφέρει το αίτημα για επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και για διεκδίκηση του ελεύθερου χρόνου και του παιχνιδιού, αναδεικνύει τις αξίες της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, και κυρίως, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας, «θέλει να ερεθίσει την κοινωνική τους φαντασία, να τα κάνει να νιώθουν πως δεν είναι μόνα στις δυσκολίες τους και προπάντων ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν».

Η ξέφρενη κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» σε σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι, με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά «Ένας ίσον κανένας» και «Αγόρια – Κορίτσια», θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

*Το "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης" είχε κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου 2013 στο Θέατρο Πορεία.

Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 14:30

Tzela-Lela-Antwnhs-Mpyritzas-(5a).jpg

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Διάρκεια: 60 λεπτά

Παραστάσεις: Από Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 και κάθε Κυριακή στις 11:15 και στις 12:30

6. «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ»

Τη Θεατρική Περίοδο 2024-25, η παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου μεταφέρεται σε έναν κήπο, σε έναν κήπο μυστικό, μαγικό που έχει τη δύναμη να θεραπεύει όχι μόνο τα ξερά κλαδιά μιας τριανταφυλλιάς αλλά τις πληγές του νου και της ψυχής… Ανακαλύπτοντας εκ νέου τη δύναμη, την ευεξία, την ψυχική και πνευματική ανάταση και βαδίζοντας πλάι με νέα δεδομένα, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των ηρώων αναπλάθεται, ανασυντάσσεταιανθίζει«Ο Μυστικός Κήπος» το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα της Φράνσις Μπαρνέτ σε μία καθηλωτική σκηνοθεσία- διασκευή της Αγνής Χιώτη, θα βρίσκεται από τον Οκτώβριο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

mystikos-kipos.jpg

Βρεφική παράσταση: «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου» | Από 21/9 στο θέατρο Άβατον

Αυτή τη σεζόν, το θέατρο Άβατον διοργανώνει ένα μεγάλο, πολύχρωμο πάρτι για τα γενέθλια του Γούφη. Καλεσμένα, όλα τα μωρά από 6 μηνών έως και 2 ετών.

Αν θέλετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα μικρά σας. Να τους προσφέρετε μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία. Να χτίσετε από κοινού μνήμες και να τα βοηθήσετε με τρόπο διασκεδαστικό ν’ αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, σπεύστε να κλείσετε τα εισιτήριά σας!

Η ολοκαίνουρια βρεφική παράσταση «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου» ξεκινά!

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νάντια Δαλκυριάδου, συν-δημιουργός της επιτυχημένης βρεφικής παράστασης «Θα βγω από τ’ αυγό» που παίχτηκε για 5 χρόνια.

«Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου»
Βρεφική παράσταση για μωρά από 6 μηνών έως και 2 ετών

Ο Γούφης είναι ένας σκύλος έξυπνος και παιχνιδιάρης, και σήμερα έχει γενέθλια! Οι φίλοι του, Λώνα η χελώνα και Φαίδων ο παπαγάλος σκαρώνουν πίσω από την πλάτη του ένα πάρτι έκπληξη. Αυτός, βέβαια, νομίζει πως τον ξέχασαν και είναι πολύ στεναχωρημένος.

Εκείνοι όμως, με τη βοήθεια μαμάδων και παιδιών, τα έχουν όλα έτοιμα. Και τούρτα και δώρα και εύθυμες μουσικές!

Άλλωστε, γι’ αυτό είναι πάντα εδώ οι φίλοι: Για να δώσουν αξία στην κάθε μας μέρα, να χαρούν με τις νίκες μας και να μας στηρίξουν στα δύσκολα. Να μας καμαρώνουν να μεγαλώνουμε και να δημιουργούμε μαζί αναμνήσεις.

Ταυτότητα παράστασης

Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου
Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Πότε: Κάθε Σάββατο στις 10:30, 12:00 και 13:30