Στο πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά για τα παιδιά η Eva Mendes έδωσε το πιο σοφό παράδειγμα

 Άρτεμις Σκούφου
Στο πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά για τα παιδιά η Eva Mendes έδωσε το πιο σοφό παράδειγμα

«Το να βάζω το παιδί μου στο διαδίκτυο και να του λέω "Ω, ψάξε κάτι", αυτό για μένα ισοδυναμεί με το να του λέω "Ω, πήγαινε στο δρόμο στη μέση της νύχτας". Eva Mendes και Ryan Gosling έχουν αποφασίσει ότι οι κόρες τους δε θα έχουν κινητά. Η εξήγηση της ηθοποιού και ποιο άλλο πασίγνωστο ζευγάρι ακολουθεί την ίδια τακτική. 

Είναι απαραίτητο τα παιδιά να χρησιμοποιούν κινητά; Η Eva Mendes δηλώνει «όχι» και πάει ενάντια στο ρεύμα της εποχής που θέλει τους γονείς να αγοράζουν κινητό στα παιδιά τους από τη μικρή τους ηλικία.

Η Eva Mendes και ο Ryan Gosling ακολουθούν μια εναλλακτική μέθοδο για τη σχέση των παιδιών τους με την τεχνολογία. Και μπορεί οι κόρες τους, Esmeralda και Amada, να είναι ακόμη μικρές, όμως οι γονείς τους έχουν προβλέψει ήδη την τακτική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η Eva Mendes μίλησε στους Sunday Times και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο οι κόρες του ζευγαριού απαγορεύεται να χρησιμοποιούν smartphones.

Η Eva Mendes αποσύρθηκε από την υποκριτική και δίνει ειλικρινείς απαντήσεις

Όσο πιο μακριά από τα κινητά τόσο το καλύτερο λέει η Eva Mendes για τις κόρες της

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως δε θέλει και δεν επιτρέπει στα παιδιά της να χρησιμοποιούν smartphones ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι γονείς των δύο κοριτσιών, 10 και 8 ετών, πιστεύουν ότι η απουσία της τεχνολογίας θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και να απολαμβάνουν πιο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους.

https://www.instagram.com/p/DBVtdZECHEt/

Η Eva Mendes δήλωσε σχετικά με τη χρήση των κινητών «Το να βάζω το παιδί μου στο διαδίκτυο και να του λέω "Ω, ψάξε κάτι", αυτό για μένα ισοδυναμεί με το να του λέω "Ω, πήγαινε στο δρόμο στη μέση της νύχτας". Θα είσαι μια χαρά. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται ακραίο, αλλά αυτό αισθάνομαι».

Τι κάνει αντ' αυτού η ίδια;

«Τους εξηγώ τι δεν είχα εγώ, τι δεν είχε ο Ryan όταν ήταν μικρός, πόσο σκληρά έπρεπε να παλέψουμε, τις σκοτεινές μέρες που ήμασταν από μισθό σε μισθό, και αυτό και εκείνο, αλλά ποτέ δεν θα καταλάβουν πραγματικά αν δεν το βιώσουν αυτό», εξήγησε η ηθοποιός.

Για την Eva Mendes η αυτοεκτίμηση είναι πολύ σημαντική και είναι ένα στοιχείο που προσπαθεί να καλλιεργήσει στα κορίτσια της. Επιπλέον, στη συνέντευξή της παραδέχτηκε ότι ανησυχεί για το τι μπορεί να μαθαίνουν από εκείνη χωρίς τη θέλησή της.

«Εξακολουθώ να έχω όλο αυτό το άγχος και βλέπω τον εαυτό μου να το μεταδίδει στα παιδιά μου. Υποσυνείδητα δε μπορώ να φανταστώ τι κληρονομούν από εμένα που δεν θέλω να πάρουν από εμένα».

Η Eva Mendes και ο Ryan Gosling είναι ενεργοί γονείς, ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών τους και αυτή τους η απόφαση δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από την επιθυμία τους να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο γονείς που ακολουθούν τέτοια μέθοδο σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά τους.

Η Kristen Bell και ο Dax Shepard έχουν παρόμοια στρατηγική

Οι δύο ηθοποιοί έχουν επίσης δύο κόρες 9 και 11 ετών και έχουν αποφασίσει ότι θα τις αποτρέψουν από το να θέλουν smartphones.

Η Kristen Bell και ο Dax Shepard ανακάλυψαν έναν έξυπνο τρόπο για να κάνουν τα παιδιά τους να σταματήσουν να ζητούν κινητό τηλέφωνο, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι αν σκεφτούμε πόσο πολύ επηρέαζονται τα παιδιά και οι έφηβοι από τους συμμαθητές και φίλους τους.

Πριν από λίγο καιρό, η Kristen Bell ήταν καλεσμένη στο επεισόδιο The View της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου και αποκάλυψε ότι οι δύο κόρες της, Lincoln και Delta, δεν έχουν κινητά τηλέφωνα. «Έχουν iPods που μπορούν να χρησιμοποιούν για μουσική και άλλα πράγματα και υποθέτω ότι μπορούν να στέλνουν μηνύματα με τη γιαγιά στο σπίτι επειδή είναι στο WiFi» εξήγησε, πριν αποκαλύψει πώς εκείνη και ο σύντροφός της έπεισαν τα παιδιά τους ότι «τα τηλέφωνα είναι ένα κόλπο».

Η ηθοποιός δήλωσε πως το ζευγάρι εξήγησε στα παιδιά του πώς τα κινητά μάς κάνουν να θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτά και μας εθίζουν σε έναν ψηφιακό, μη πραγματικό κόσμο. Έτσι, τους έκαναν μια διαφορετική εισαγωγή για το τι είναι τα κινητά, προσπαθώντας να κρατήσουν τα κορίτσια τους όσο γίνεται μακριά από αυτά.

Οι διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια σίγουρα βοηθούν, εστιάζοντας σε ασχολίες που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και την κοινωνικοποίηση. Έτσι, τα παιδιά απολαμβάνουν άλλες μορφές διασκέδασης και δεν ενδιαφέρονται για τη χρήση του κινητού.