Γάτος - κόντρα στις πιθανότητες - έκανε 1200km σε 2 μήνες για να επανενωθεί με την οικογένειά της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Γάτος - κόντρα στις πιθανότητες - έκανε 1200km σε 2 μήνες για να επανενωθεί με την οικογένειά της

Αν θεωρείς τις γάτες, εγωίστριες ή πλάσματα χωρίς συναισθήματα, απλά ξανασκέψου το!

Ένας χαμένος γάτος του Σιάμ, ταξίδεψε πάνω από 1.200 χλμ για να καταφέρει μετά από δύο μήνες να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του. Χάρη στο μικροτσίπ του, ξανασυναντήθηκε με τους ανακουφισμένους ιδιοκτήτες του στην Καλιφόρνια.

Ο Rayne Beau, η σιαμέζικη γάτα, δυόμισι ετών, που χάθηκε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone έχει καταπλήξει τους φιλόζωους με το αξιοσημείωτο ταξίδι του, το οποίο υποβοηθήθηκε από το μικροτσίπ του, σύμφωνα με μια φιλοζωική ομάδα.

Η νέα ζωή της γατούλας Spetzy στην Καλιφόρνια με την τουρίστρια που την έσωσε & οι 55.000 followers

Πώς συνέβη το παρολίγον κακό;

Η Susanne και ο Benny Anguiano από το Salinas της Καλιφόρνια επισκέφτηκαν το Fishing Bridge RV Park στις 4 Ιουνίου όταν ο Rayne Beau εξαφανίστηκε. Το ταξίδι του ζευγαριού πήρε τραγική τροπή όταν η γάτα, τρομαγμένη από κάτι, όρμησε στο δάσος. «Ο σύζυγός μου είναι ο ήρωάς μου γιατί έβγαινε στο δάσος κάθε μέρα για ώρες για να τον αναζητήσει», είπε η Susanne στο KSBW, θυγατρική του CNN.

Παρά τις προσπάθειές του ζευγαριού να δελεάσουν τον Rayne Beau με τις αγαπημένες του λιχουδιές και παιχνίδια, ο γατούλης δεν εμφανιζόταν και οι ελπίδες τους πως θα τον βρουν άρχισαν να «εξατμίζονται».

«Έπρεπε να φύγουμε χωρίς αυτόν. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη μέρα γιατί ένιωθα ότι τον απογοήτευα», θυμάται ο Anguiano.

Παρά τον πόνο που δημιούργησε στο ζευγάρι το ότι έχασαν τον αγαπημένο τετράποδο φίλο τους, η Benny Anguiano δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του να βρει τον Rayne Beau.

Ένα μήνα μετά την εξαφάνισή του ωστόσο το ζευγάρι, υιοθέτησε μια άλλη γάτα για να κάνουν συντροφιά στην αδερφή του.

Ο Rayne Beau και η δίδυμη αδερφή του Star είχαν σωθεί από το ζευγάρι όταν ήταν μόλις 11 εβδομάδων.

cat-1280855_1280.jpg

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Rayne Beau

Στη συνέχεια, μετά από 61 ημέρες αβεβαιότητας, οι Anguianos έλαβαν μια ειδοποίηση ότι βρέθηκε μια γάτα που ταιριάζει με τον αριθμό αναγνώρισης μικροτσίπ του Rayne Beau.

O δυόμισι ετών γάτος βρέθηκε στο Roseville της Καλιφόρνια, περίπου 190 μίλια από το σπίτι του.

Ο Rayne Beau μεταφέρθηκε στην Placer Society for the Prevention of Cruelty to Animals στο Roseville, όπου εξετάστηκε από το προσωπικό. Ο εκτελεστικός διευθυντής Leilani Fratis επιβεβαίωσε ότι η υγεία του δεν ήταν καλή, αλλά τώρα είναι σε φάση αποκατάστασης.

Συνολικά, ο Rayne Beau ταξίδεψε περισσότερα από 1.000km από το Wyoming στο Roseville και στη συνέχεια πίσω στο Salinas. Ενώ το ζευγάρι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς ο γάτος τους κατάφερε να επιστρέψει στην Καλιφόρνια, είναι σίγουρα πολύ ανακουφισμένοι που τον έχουν στο σπίτι.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε. Τον κοιτάζω κάθε μέρα και είμαι τόσο ευγνώμων. Του λέω, «Ξέρεις πόσες εβδομάδες προσευχήθηκα για να ξαναδώ αυτό το πρόσωπο;» εξέφρασε ο Anguiano, τονίζοντας τον βαθύ δεσμό μεταξύ του γάτου του και της οικογένειάς του.