8 primer για να μείνει το μακιγιάζ σου σταθερό και φρέσκο εν μέσω καύσωνα

Ευαγγελία Αλπίδου
8 primer για να μείνει το μακιγιάζ σου σταθερό και φρέσκο εν μέσω καύσωνα
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Το primer λειτουργεί «σαν φίλτρο» που κάνει το δέρμα να φαίνεται ομοιόμορφο, ματ και χωρίς ατέλειες.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλες μας τώρα το καλοκαίρι, είναι ότι δεν διατηρείται αρκετή ώρα σταθερό το μακιγιάζ μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία κάνουν το μακιγιάζ μας μετά από λίγη ώρα να «στάζει».

Πριν βιαστείς να απαντήσεις, για το αν είναι καλά ή όχι τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς, θέλω να σου κάνω μία ερώτηση. -Χρησιμοποιείς primer στο μακιγιάζ σου;

Θες πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες; 5 serum που αξίζει να δοκιμάσεις

Εκτός, λοιππόν, από την αντηλιακή προσώπου και την ενυδατική κρέμα, το αμέσως επόμενο βήμα είναι το primer. Ναι, πολύ σωστά! Το primer λειτουργεί «σαν φίλτρο» που κάνει το δέρμα να φαίνεται ομοιόμορφο, ματ και χωρίς ατέλειες.

Τι είναι το primer;

Scervino-bks-F24-027.jpg

Η αλήθεια είναι πως για τις περισσότερες κοπέλες το primer δεν ανήκει στα beauty essentials. Στην πραγματικότητά όμως είναι το πιο σημαντικό προϊόν! Ο ρόλος του είναι να απορροφά τη λιπαρότητα του foundation και της επιδερμίδας και να σταθεροποιεί το μακιγιάζ. Έχει τη δυνατότητα σαν πέπλο να καλύπτει τους ανοιχτούς πόρους και να δημιουργεί μία λεία επιφάνεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία αψεγάδιαστη βάση και ένα μακιγιάζ που διαρκεί όλη ημέρα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μία μικρή ποσότητα από primer στο πινέλο σου και να το εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπό. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσει το προϊόν εφάρμοσε το foundation και τα υπόλοιπα καλλυντικά και... είσαι έτοιμη!

Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανά σκεφτείς; Στην παρακάτω gallery έχω συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα primer που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Έχουν απαλή και μεταξένια υφή, εξαφανίζουν τη λιπαρότητα, λειαίνουν τους πόρους της επιδερμίδας και κάνουν το μακιγιάζ να διαρκεί όλη την ημέρα. Ρίξε μία ματιά...

Lip gloss: 7 προϊόντα με super λαμπερό χρώμα -Το tip για γεμάτα χείλη με φυσικό τρόπο