Μήπως λούζεις λάθος τα μαλλιά σου; Η μέθοδος CWC προτείνει να χρησιμοποιείς πρώτα το conditioner

Ευαγγελία Αλπίδου

Η νέα μέθοδος CWC αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας και προστατεύει τα μαλλιά από την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος με τον οποίο λούζουν οι περισσότεροι άνθρωποι τα μαλλιά τους, είναι πρώτα το σαμπουάν και μετά το conditioner. Είναι όμως και ο σωστός; Η αλήθεια είναι πως το contioner είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς είναι ένα ενδυναμωτικό μαλακτικό το οποίο καταπολεμά το σπάσιμο, επανορθώνει την τρίχα και ενισχύει τη φυσική της αντοχή μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης που οφείλεται στο σπάσιμο.

Έχεις σκεφτεί όμως να εφαρμόσεις πρώτα το conditioner και έπειτα να προσθέσεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου; Ε, λοιπόν, η νέα μέθοδος CWC προτείνει να χρησιμοποιείς πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν.

5 spray με αλατόνερο για να πετύχεις ανάλαφρα beach waves σαν της Μαρίνας Σπανού

Τι είναι η μέθοδος CWC;

Η μέθοδος CWC ( Continioner= conditioner, Wash = σαμπουάν, Conditioner = conditioner) έρχεται να αλλάξει τις μέχρι τώρα συνήθειες. Πρόκειται για μία νέα μέθοδος που προτείνει να λούζουμε τα μαλλιά μας πρώτα με το conditioner, μετά με το σαμπουάν και να ολοκληρώνουμε πάλι με το conditioner.

pexels-karolina-grabowska-5241034.jpg

Συγκεκριμένα, θεωρείται ότι η σειρά αυτή αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας και προστατεύει τα μαλλιά από την αφυδάτωση και την ξηρότητα. Το σαμπουάν είναι καθαριστικό το οποίο απομακρύνει το σμήγμα και τους ρύπους από το τριχωτό και την τρίχα. Αν χρησιμοποιηθεί πρώτο μπορεί να αφυδατώσει και να προκαλέσει φθορά στις άκρες των μαλλιών, ενώ το conditioner τυλίγει τα μαλλιά με τα θρεπτικά συστατικά του τα οποία καταπραΰνουν, απαλύνουν και ενδυναμώνουν την τρίχα.

Η μέθοδος CWC, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σπάσιμο της τρίχας, ενώ προστατεύει τα μαλλιά από περαιτέρω φθορά και αφυδάτωση.

Τα boho hairstyles κάνουν ένα δυναμικό comeback φέτος το καλοκαίρι - 6 χτενίσματα για να αντιγράψεις

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Αφού ρίξεις νερό στα μαλλιά σου, πρόσθεσε στα μήκη και τις άκρες (καλό είναι να αποφύγεις τη ρίζα) λίγη ποσότητα από το conditioner. -Χρησιμοποίησε μία χτένα για να ξεμπλέξεις τις άκρες και να απλώσεις καλύτερα το προϊόν. Ξέπλυνε και εφάρμοσε στη συνέχεια, το σαμπουάν. Αφού δημιουργήσεις αρκετό αφρό στο τριχωτό της κεφαλής, ξέπλυνε και ολοκλήρωσε το λούσιμο με το conditioner. Άφησέ το λίγα λεπτά να δράσει και έπειτα ξέπλυνε καλά. Αυτή, λοιπόν, είναι η νέα μέθοδος CWC που υπόσχεται υγιή και λαμπερά μαλλιά χωρίς σπάσιμο.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα καλύτερα σαμπουάν και conditioner που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ρίξε μία ματιά...

Έχεις μακριά μαλλιά; 4 κομψά χτενίσματα για τις ημέρες του καύσωνα