Έχεις ξηρά μαλλιά; Αυτό είναι το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις από τη hair care routine σου

Ευαγγελία Αλπίδου

Το extra tip με τη μεταξωτή μαξιλαροθήκη που πρέπει να γνωρίζεις.

Όπως φροντίζουμε ευλαβικά την επιδερμίδα του προσώπου μας, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κοπέλες που έχουν λιπαρά μαλλιά -όπως εγώ- που η γκρίνια είναι ατελείωτη. Αλλά, υπάρχουν κορίτσια με πολύ ξηρά μαλλιά.

Τα μαλλιά τους είναι άγρια, αφυδατωμένα και έχουν όλη την ώρα μία θαμπή όψη. Πώς επαναφέρεις τη σωστή υγρασία στην τρίχα; Για αρχή, άσε για λίγο στην άκρη το σεσουάρ και την ισιωτική μαλλιών και επίλεξε χτενίσματα, όπως ψηλούς κότσους, αλογοουρές και braids που γίνονται στο πι και φι και το σημαντικότερο, δεν καταστρέφουν τα μαλλιά.

4 stylish χτενίσματα που κάνουν τα it girls και έχουν τέλεια μαλλιά τώρα στον καύσωνα

Ακολούθησε μία σωστή hair care routine

https://www.instagram.com/p/C9S4gURSp4r/

Καλά όλα αυτά, αλλά χρειάζεσαι κάτι πιο δραστικό. Μία σωστή hair care routine! Και για να σε προλάβω όχι δεν είναι αρκετό το σαμπουάν και το conditioner. Αυτό που χρειάζονται τα ξηρά μαλλιά είναι οι μάσκες. Μάσκες σε κάθε λούσιμο και αν σου φαίνεται υπερβολικό πρέπει να αλλάξεις γνώμη.

Οι μάσκες είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να παρέχουν στα μαλλιά εντατική ενυδάτωση και θρέψη. Τις χρειάζεσαι γιατί:

  • Τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από άμεση ενυδάτωση
  • Γιατί δεν συγκρατούν εύκολα την υγρασία
  • Γιατί έχουν θαμπή όψη, οποιοδήποτε χτένισμα κι αν κάνεις

Το κόκκινο, το καραμελέ και το «ακριβό» καστανό είναι τα πιο κολακευτικά χρώματα μαλλιών τώρα

Editor's tip: Κοιμήσου σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το μετάξι διατηρεί την υγρασία των μαλλιών. Έτσι, όταν κοιμάσαι σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, τα έλαια από τις τρίχες διατηρούνται και δεν απορροφώνται, όχι ξεραίνοντάς τα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι όλες οι μάσκες το ίδιο. Δεν κάνουν, δηλαδή, όλες την ίδια δουλειά. Άσε που μπορεί να επιβαρύνουν παραπάνω τα μαλλιά σου. Γι' αυτό, λοιπόν, ως beauty addict αποφάσισα να σου ετοιμάσω μία λίστα με τις καλύτερες μάσκες ενυδάτωσης και θρέψης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μυρίζουν όλες τέλεια, θα τις λατρέψεις και θα με ευχαριστείς.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μία ματιά στην παρακάτω gallery...
Enjoy queen!

Shopping time:

Τα προϊόντα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου τώρα τον καύσωνα - Η πούδρα δεν είναι μέσα σε αυτά!