Δες πώς η φράουλα και η φλούδα του πορτοκαλιού μπορούν να σου χαρίσουν φυσικά, λευκά δόντια

Ευαγγελία Αλπίδου

Καλό είναι μετά από κάθε ρόφημα να πλένεις τα δόντια σου, έτσι ώστε να προλάβεις του λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών πριν γίνουν χρόνιοι.

Ας είμαστε ειλικρινείς! Το χαμόγελο είναι ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κοιτάμε σε κάποιον. Είναι αυτό που σε κερδίζει και σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή, ενώ έχει τη δυνατότητα να μένει «χαραγμένο» στην καρδιά και στο μυαλό όλων. Αν και τα δόντια είναι λευκά και λαμπερά τότε το χαμόγελο δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων είναι πολύ δύσκολο τα δόντια να διατηρηθούν λευκά. Η αλήθεια είναι ότι οι οδοντικές διχρωμίες οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, γι’ αυτό και το χρώμα των δοντιών διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σημαντικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα, ενώ υπάρχουν ορισμένες τροφές όπως ο καφές, το τσάι, τα κόκκινα φρούτα, αλλά και διάφορα καρυκεύματα τα οποία λερώνουν το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα να αφήνουν λεκέδες και αυτό το ενοχλητικό κίτρινο χρώμα.

359631996_800689061802158_568196989251759099_n.jpg

@camilamorrone

Για να μπορέσεις να διατηρήσεις τα δόντια σου λευκά και το χαμόγελό σου λαμπερό, ο οδοντιατρικός έλεγχος είναι το α και το ω. Δηλαδή, καλό είναι να κάνεις έναν καθαρισμό 1-2 φορές τον χρόνο αναλόγως με την ανάγκη που έχεις. Βέβαια, εκτός από τις επισκέψεις σου στον οδοντίατρο μπορείς να ακολουθήσεις στην καθημερινότητά σου μερικά έξυπνα tips τα οποία θα σε βοηθήσουν, να διατηρήσεις τα δόντια σου λευκά. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Κρέμες προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Το προϊόν που χρειάζεται η επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές

Φράουλες & μαγειρική σόδα

pexels-dwi-arianto-adi-nugroho-3020474-4741371.jpg

Το βούρτσισμα των δοντιών με φράουλες και μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει τα δόντια σου εξαιρετικά λευκά. Οι όξινες συνθέσεις που διαθέτουν οι φράουλες, όπως το μηλικό οξύ, λειτουργούν σαν λευκαντικοί παράγοντες για το σμάλτο των δοντιών. Αφού τρίψεις τα δόντια σου με πολτοποιημένες φράουλες και μαγειρική σόδα, αφαίρεσε το μείγμα με άφθονο νερό και στη συνέχεια βούρτσισε τα με οδοντόπαστα, καθώς οι φράουλες έχουν πολλά σάκχαρα.

Black cherry nails: Το manicure που θα δούμε παντού φέτος το φθινόπωρο

Πλύνε τα δόντια σου μετά από κάθε ρόφημα

pexels-dariaobymaha-1684151.jpg

Ο καφές, το τσάι και το κρασί αφήνουν μικρούς λεκέδες επάνω στα δόντια που πολλές φορές δεν είναι ορατοί. Καλό είναι μετά από κάθε ρόφημα να πλένεις τα δόντια σου, έτσι ώστε να προλάβεις του λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών πριν γίνουν χρόνιοι.

Φλούδα από πορτοκάλι

pexels-robin-kumar-biswal-769202-2592576.jpg

Έχει αποδειχθεί ότι το εσωτερικό της φλούδας ενός πορτοκαλιού μπορεί να λειτουργήσει ως λευκαντικό για τα δόντια. Πιο συγκεκριμένα, η εσωτερική μεριά της φλούδας του πορτοκαλιού περιέχει μία ουσία d-limonene, η οποία χρησιμοποιείται σε πολλές οδοντόκρεμες καθώς λειτουργεί σαν φυσικό λευκαντικό δοντιών.

DIY Time: Το body scrub με πράσινο τσάι θα θρέψει το δέρμα σου από την ηλιακή ακτινοβολία