DIY Time: Το body scrub με πράσινο τσάι θα θρέψει το δέρμα σου από την ηλιακή ακτινοβολία

Ευαγγελία Αλπίδου

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας αφήνουν το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό.

Είτε έχεις επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, είτε βρίσκεσαι ακόμα στο νησί η body care routine είναι το α και το ω. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα body scrub... Όχι, όμως οποιοδήποτε scrub! Ένα scrub που θα φτιάξεις μόνη σου γρήγορα και εύκολα με προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα σου.

Μετά από ατέλειωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από θρέψη και ενυδάτωση. Οι ενυδατικές κρέμες σώματος είναι το «κλειδί» που ψάχνεις. Ωστόσο, για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να ενυδατώσουν τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, είναι σημαντικό να προηγηθεί η σωστή απολέπιση. Το body scrub, λοιπόν, είναι το Νο1 step που πρέπει να ακολουθήσεις για μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα μετά την έκθεσή σου στον ήλιο. Έχεις κάνει ποτέ body scrub με πράσινο τσάι και καστανή ζάχαρη; Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις!

Editor’s Choice: 7 αντηλιακές κρέμες προσώπου που αξίζει να έχεις στην τσάντα σου και τον φθινόπωρο

Body scrub με πράσινο τσάι και καστανή ζάχαρη

pexels-anna-pyshniuk-2453945-6164617.jpg

Συστατικά:

  • 2 φακελάκια πράσινο τσάι
  • 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε τα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και άφησέ τα μέχρι το νερό να κρυώσει. Όσο το τσάι κρυώνει, πρόσθεσε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη και το λάδι καρύδας και ανακάτεψε πολύ καλά τα δύο υλικά μεταξύ τους. Μόλις κρυώσει το τσάι, πρόσθεσέ το στο μείγμα ζάχαρης. Προσοχή! Είναι σημαντικό το τσάι να είναι δροσερό για να μην διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν φτάσεις στην επιθυμητή σύσταση, τοποθέτησε το scrub σε ένα δοχείο και εφάρμοσέ το επάνω στο σώμα σου με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

pexels-cottonbro-4155435.jpg

Για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά τις διακοπές, δοκίμασε μάσκα και κάνε refresh στο κούρεμα

Τα οφέλη:

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρές φυτικές ενώσεις που βοηθούν στην αποκατάσταση βλαβών του δέρματος, όπως την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Χαρίζει ανακούφιση στην επιδερμίδα και επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της. Από την άλλη, το λάδι καρύδας διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς βαθιά ενυδάτωση και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή αφήνει το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό.

Editor’s Choice: 7 αφρόλουτρα για άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση της επιδερμίδας από τον καυτό ήλιο