Concealer ή foundation: Ποιο πρέπει να εφαρμόζεις πρώτο στο μακιγιάζ;

Ευαγγελία Αλπίδου
Concealer ή foundation: Ποιο πρέπει να εφαρμόζεις πρώτο στο μακιγιάζ;

Η Training Manager της Armani beauty, Δήμητρα Καραβαγγέλη, μας λύνει το μεγάλο δίλημμα!

Και έρχεται το μεγάλο ερώτημα... Εσύ ποιο εφαρμόζεις πρώτα στο μακιγιάζ σου, το concealer ή το foundation; Πριν προλάβεις να απαντήσεις, σκέψου το. Και όσο θα το σκέφτεσαι, θα σου απαντήσω εγώ για τα βήματα που ακολουθώ στο δικό μου καθημερινό makeup look.

Η αλήθεια είναι ότι από μικρή θυμάμαι τη μητέρα μου, να εφαρμόζει στο πρόσωπό της πρώτα το foundation και μετά το concealer, το οποίο χρησιμοποιούσε για να φωτίσει περισσότερο το βλέμμα της και να καλύψει τυχόν ατέλειες και διχρωμίες. Αυτό το μοτίβο το ακολουθούσα κι εγώ τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα να βάφομαι. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Πλέον, λοιπόν, αφού πρώτα έχω ολοκληρώσει τη skincare routine μου, έχω εφαρμόσει τις ενυδατικές κρέμες, τους ορούς, την αντηλιακή με SPF και έχω χτενίσει και δώσει σχήμα στα φρύδια μου -από τα αγαπημένα μου steps- εφαρμόζω πρώτα ένα ενυδατικό conealer κάτω από τα μάτια μου, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται (τη μύτη, το πιγούνι και λίγο στο μέτωπο).

Γιατί να επιλέξω κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη viral skincare routine

Νικητής είναι το concealer!

Kiko-Kostadinov-bks-S25-022.jpg

Ναι, πρώτα το concealer! Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητο και λεπτό με αποτέλεσμα οποιαδήποτε κούραση να φαίνεται. Το concealer φωτίζει αμέσως την περιοχή, με αποτέλεσμα να φαίνονται καλύτερα οι υπόλοιπες ατέλειες του προσώπου μου. Στη συνέχεια, λοιπόν εφαρμόζω λίγο foundation μόνο όπου χρειάζεται, σε αντίθεση με τις στρώσεις makeup που τοποθετούσα πριν σε όλο το πρόσωπο... Έτσι, καταφέρνω να έχω ένα πιο φυσικό και ελαφρύ αποτέλεσμα που κάνει το δέρμα μου να σφύζει από υγεία και λάμψη.

Ώρα για ένα χαλαρωτικό ντους! 7 μυρωδάτα αφρόλουτρα που μυρίζουν καλύτερα από το άρωμά σου

Βέβαια, για μία πιο ολοκληρωμένη άποψη, ρώτησα τη γνώμη της αγαπημένης μου Δήμητρας Καραβαγγέλη, την Armani beauty Training Manager.

https://www.instagram.com/p/C--mp90o36w/

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ χρησιμοποιώ πρώτα το concealer και μετά το foundation στα makeup looks μου. Και αυτό γιατί εκείνη το σημείο είναι που έχει και το «μεγαλύτερο» πρόβλημα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Με το που εξουδετερώσεις τις διχρωμίες κάτω από τα μάτια βλέπεις πιο καθαρά τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου που χρειάζεται να καλύψεις και να smoothάρεις. Έτσι, δημιουργείς ένα πιο natural αποτέλεσμα και φυσικά δεν καταναλώνεις όλα τα προϊόντα επάνω στην επιδερμίδα σου, είπε η Δήμητρα Καραβαγγέλη.

Τι περιμένεις λοιπόν; Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Τα καλύτερα concealers για ένα φωτεινό & ξεκούραστο βλέμμα:

Oval lining: Το trick στο TikTok για φυσικά σαρκώδη χείλη με ένα και μόνο μολύβι

DPG Network