Βαζελίνη: 8 tips που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στη beauty routine σου -Δεν θα το πιστεύεις!

Ευαγγελία Αλπίδου
Βαζελίνη: 8 tips που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στη beauty routine σου -Δεν θα το πιστεύεις!

Κι όμως, η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντεμακιγιάζ. Έχει την ικανότητα να αφαιρεί το μακιγιάζ εντελώς, αφήνοντας την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη.

Η βαζελίνη είναι ένα από τα προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό. Έχει ευρεία χρήση τόσο στη φαρμακευτική όσο και στην καλλυντική βιομηχανία, λόγω των super ενυδατικών ιδιοτήτων της.

-Εγώ, συγκεκριμένα, θυμάμαι τη γιαγιά μου στο χωριό, να την χρησιμοποιεί σαν ενυδατική στα χέρια και τα πόδια. Μπορεί τότε να μου έκανε εντύπωση, αλλά πλέον γνωρίζω ότι η βαζελίνη δημιουργεί ένα «φράγμα» στην επιδερμίδα, εμποδίζοντας την απώλεια υγρασίας. Γι' αυτό θεωρείται ιδιαίτερα θαυματουργεί ειδικά για τις ξηρές επιδερμίδες.

Ωστόσο, η βαζελίνη έχει και άλλες ιδιότητες. Και συγκριμένα στο χώρο της ομορφιάς. Χαρακτηρίζεται ως ένα multitasker προϊόν που μπορεί να κάνει ακόμα πιο εύκολη την καθημερινότητά μας. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει 8 τρόπους που η χρήση της βαζελίνης θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Ρίξε μία ματιά...

6 θαυματουργά eye patches για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα σε χρόνο ρεκόρ

8 tips που αξίζει να δοκιμάσεις

pexels-olenkabohovyk-3541388.jpg

Σαν ενυδατική σε όλο το σώμα

Η βαζελίνη είναι γνωστή για τις ενυδατικές ιδιότητες που χαρίζει στην επιδερμίδα. Γι' αυτό, λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, χωρίς να φράζει τους πόρους.

Σε αγκώνες και γόνατα

Όπως ανέφερα και παραπάνω χαρίζει άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση σε αφυδατωμένα σημεία και ξηρές περιοχές. Γι' αυτό είναι η τέλεια επιλογή για αγκώνες και γόνατα.

Σαν εναλλακτικό ντεμακιγιάζ

Κι όμως, η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντεμακιγιάζ. Έχει την ικανότητα να αφαιρεί το μακιγιάζ εντελώς, αφήνοντας την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη.

Στις βλεφαρίδες για τόνωση και ενδυνάμωση

Επιπλέον, η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονώσει τις βλεφαρίδες και το βλέμμα. Το συγκεκριμένο tip θα χαρίσει extra ενδυνάμωση στις τρίχες.

Σαν scrub χειλιών

Χρησιμοποίησε λίγη βαζελίνη με λίγη καστανή ζάχαρη και κάνε ελαφριά απολέπιση στα χείλη σου. Το αποτέλεσμα; Θα αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα, θα ενυδατωθούν τα χείλη και θα αποκτήσεις μία λεία και απαλή επιφάνεια που θα κάνει το κραγιόν σου να φαίνεται ακόμα πιο έντονο.

Γύρω από τα πετσάκια

Τοποθέτησε λίγη βαζελίνη στα πετσάκια και κάνε τα άκρα σου να φαίνονται όλη την ώρα περιποιημένα, μαλακά, καθαρά, αλλά και να διατηρήσεις ακόμα περισσότερο το μανικιούρ σου.

Σαν lip balm

Μπορείς να εφαρμόσεις τη βαζελίνη στα χείλη σου σαν lip balm για extra ενυδάτωση και λάμψη.

Για να χαρίσεις διάρκεια στο άρωμά σου

Τέλος, για να κάνεις το άρωμά σου ακόμα πιο έντονο, με μεγαλύτερη διάρκεια, τοποθέτησε λίγη βαζελίνη από τη μέσα μεριά των καρπών σου, ψέκασε με το αγαπημένο σου άρωμα και θα δεις ότι η μυρωδιά θα σε συντροφεύει από το πρωί ως το βράδυ.

Blurred lips: Το νέο trend θα σε κάνει να ξεχάσεις τον τρόπο που εφαρμόζες το κραγιόν σου ως τώρα

DPG Network