Λεύκανση δοντιών, απολέπιση & λαμπερά μαλλιά -Δες πώς να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας

Ευαγγελία Αλπίδου

Δεν συνιστάται για δέρματα με τάση ακμής, καθώς το coconut oil μπορεί να φράσσει τους πόρους.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας, -ίσως- να το έχεις δοκιμάσει κιόλας στα μαλλιά ή το δέρμα σου.

Το λάδι καρύδας περιέχει κορεσμένα λιπαρά, όπως είναι το λαυρικό οξύ και το καπρυλικό οξύ τα οποία έχουν αντιμυκητισιακή και αντιμικροβιακή δράση. -Ωστόσο, δεν είναι για δέρματα με τάση ακμής, καθώς το coconut oil δυστυχώς μπορεί να φράσσει τους πόρους. Αν, όμως, έχεις ευαίσθητη, πολύ ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, το λάδι καρύδας είναι σωτήριο για σένα. Κι αυτό, γιατί έχει την ικανότητα να απορροφάται γρήγορα και να «κλειδώνει» την υγρασία, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και χαρίζοντας μία λεία και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα.

Θες περιποιημένα πόδια; Δεν αρκεί μόνο το pedi! 6 body scrubs για λαμπερή επιδερμίδα και τον χειμώνα

Πολλές celebrities, όπως είναι η Gigi Hadid χρησιμοποιούν στη ρουτίνα περιποίησής τους λάδι καρύδας. Η ρουτίνα της είναι η εξής: βάζει λάδι καρύδας στα μαλλιά της και έπειτα τα πιάνει σε έναν κότσο για 1-2 μέρες συνεχόμενες -όταν δεν εργάζεται-, ώστε να θρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

5 πράγματα που δεν ήξερες για το coconut oil

Αντιμετώπιση ραγάδων και ουλών

Συμβάλλει στην επούλωση ραγάδων και ουλών. Δημιουργεί μια ασπίδα που προστατεύει τη φυσική υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται το δέρμα για να είναι υγιές και ελαστικό. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί μετά την εφαρμογή του serum ή της ενυδατικής κρέμας, κλειδώνοντας την υγρασία των υπόλοιπων προϊόντων.

Λεύκανση δοντιών

Πάρε μια κουταλιά λάδι καρύδας -η υφή θυμίζει βούτυρο- και βούρτσισε τα δόντια σου. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η κίνηση αυτή βοηθά στη λεύκανση των δοντιών, δίνει φρέσκια αναπνοή και ταυτόχρονα διώχνει τις τοξίνες από το στόμα σου.

Κρέμα ξυρίσματος

Αν σε ερεθίζει το ξυραφάκι, το λάδι καρύδας θα σε σώσει! Βάλε μια ποσότητα επάνω στα πόδια σου, πριν από το ξύρισμα και το ξυράφι σου θα γλιστράει ομαλά, χωρίς να ερεθίσει την επιδερμίδα σου. Επίσης, στο τέλος της διαδικασίας τα πόδια σου θα είναι ενυδατωμένα.

Απολέπιση σώματος

Φτιάξε το δικό σου scrub σώματος! Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με μια ίση ποσότητα λιωμένο λάδι καρύδας. Στη συνέχεια, κάνε ελαφρύ μασάζ και...voila! Η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή σαν χάδι.

Ντεμακιγιάζ

Έχεις ξεμείνει από γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ; Το coconut oil όμως είναι η λύση! Ένα κουταλάκι του γλυκού (ή και λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, που είχες στην επιδερμίδα σου σε χρόνο ρεκόρ. Τρίψε μια κουταλιά λάδι καρύδας επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια αφαίρεσε το με χλιαρό νερό.

Προσοχή! Δεν συνιστάται σε επιδερμίδες με ακμή ή δέρματα που έχουν αλλεργία. Γι' αυτό καλό θα ήταν πριν από οποιαδήποτε χρήση να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Φριζάρουν τα μαλλιά σου; Ποιες συνήθειες το προκαλούν και πώς να το αντιμετωπίσεις

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης