Καφέ, κόκκινο, βουργουνδί & nude αυτά είναι τα κραγιόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Καφέ, κόκκινο, βουργουνδί & nude αυτά είναι τα κραγιόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου
launchmetrics.com/spotlight

Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους τόνους δέρματος καθώς έχει εκατοντάδες αποχρώσεις. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα, επίλεξε πιο πορτοκαλί ή κοραλλί αποχρώσεις, ενώ αν έχεις πιο ανοιχτό τόνο δέρματος επίλεξε ένα κόκκινο κραγιόν με ροζ υποτόνους.

Το κραγιόν είναι το beauty item που υπάρχει σε γυναικεία τσάντα και νεσεσέρ. Το έντονο χρώμα στα χείλη, χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο και συγκεκριμένα στους ανθρώπους που είχαν εξουσία. Και φυσικά, δεν υπήρχε το κραγιόν με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα, αντιθέτως χρησιμοποιούσαν χρώματα από τη φύση, όπως καρπούς δέντρων με τα οποία έβαφα τα χείλη τους. Τον 19ο αιώνα άρχισαν να παράγονται εμπορικά τα κραγιόν και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε ως το απόλυτο «beauty hero» της κάθε γυναίκας.

Με μία μόνο κίνηση έχει τη δυνατότητα να τονίζει τα χείλη και να φωτίζει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης, αναλόγως με τα συστατικά που διαθέτει έχει την ικανότητά να προσφέρει στα χείλη extra ενυδάτωση και λάμψη. Τα κραγιόν διαθέτουν αμέτρητες αποχρώσεις, ιδανικές να αναδείξουν κάθε τόνο δέρματος, αλλά και στιλ. Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις αποχρώσεις που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε νεσεσέρ. Πρόκειται για χρώματα με τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά makeup looks για οποιαδήποτε περίσταση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα ανακαλύψεις...

Perfect eyes: 6 mascara που δεν μουντζουρώνουν και κοστίζουν κάτω από 15 ευρώ

Καφέ ή σοκολατί κραγιόν

CHANEL-ROUGE-ALLURE-LUMINOUS-INTENSE-LIP-COLOUR-212-CARACTERE.jpg

CHANEL ROUGE ALLURE LUMINOUS INTENSE LIP COLOUR 212 CARACTÈRE

Το καφέ κραγιόν είναι huge τάση κάθε φθινόπωρο-χειμώνα. Ταιριάζει εξαιρετικά σε όλους τους τόνους δέρματος. Είναι μία κομψή και διαχρονική επιλογή που προσθέτει βάθος στην εμφάνιση.

Φλογερό, κόκκινο κραγιόν

ARMANI-BEAUTY-Lip-Power-405-SULTAN.jpg

ARMANI BEAUTY, LlIP POWER 405 SULTAN

Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους τόνους δέρματος καθώς έχει εκατοντάδες αποχρώσεις. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα, επίλεξε πιο πορτοκαλί ή κοραλλί αποχρώσεις, ενώ αν έχεις πιο ανοιχτό τόνο δέρματος επίλεξε ένα κόκκινο κραγιόν με ροζ υποτόνους. Γενικά, το κόκκινο κραγιόν προσθέτει θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση σε κάθε εμφάνιση.

Stella-Mccartney-bks-S25-018.jpg

Nude κραγιόν

LANCOME-L'ABSOLU-ROUGE-INTIMATTE-BLUSHING-NUDES.jpg

LANCÔME, L'ABSOLU ROUGE INTIMATTE BLUSHING NUDES

Το nude κραγιόν είναι ιδανικό για all day εμφανίσεις. Ταιριάζει καλύτερα σε ανοιχτούς και μεσαίους τόνους δέρματος, ενώ θεωρείται πολύ ευέλικτο και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά και διαφορετικά μακιγιάζ.

Βουργουνδί ή μπορντό κραγιόν

MAC-MACXIMAL-SILKY-MATTE-LIPSTICK-DIVA.jpg

MAC, M·A·CXIMAL SILKY MATTE LIPSTICK DIVA

Το μπορντό ή βουργουνδί κραγιόν ταιριάζει σε πολλές επιδερμίδες, ενώ αναδεικνύει τέλεια τις ανοιχτόχρωμες και πιο σταρένιες. Είναι ιδανικό για βραδινά makeup looks, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με διακριτικά μακιγιάζ και να «παίξει» τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο μακιγιάζ. Είναι μια κομψή επιλογή που προσθέτει ένταση και θηλυκότητα.

Genius hack! Για να «εξαφανίσεις» τους μαύρους κύκλους χρησιμοποίησε concealer & setting powder μαζί

DPG Network