Για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά τις διακοπές, δοκίμασε μάσκα και κάνε refresh στο κούρεμα

Ευαγγελία Αλπίδου

Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη;

Επέστρεψες από τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Μετά από ατέλειωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, τα μακροβούτια στη θάλασσα και τα δροσερά cocktails κατά τη διάρκεια της δύσης του ήλιου, back to reality… Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το θαλασσινό νερό, η σκόνη και το χλώριο της πισίνας είναι μερικοί παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην θες να κοιτάξεις τα μαλλιά σου στον καθρέφτη. Η τρίχα είναι θαμπή, ξηρή και ταλαιπωρημένη. Ό, τι χτένισμα κι αν επιλέξεις, να κάνεις το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το επιθυμητό.

454399658_18445770919008720_7135996133890690660_n.jpg

@rosiehw

Κι όμως, είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας. Με αφορμή, λοιπόν, την επιστροφή πίσω στο γραφείο, αποφασίσαμε εδώ στο beauty department του Queen να ετοιμάσουμε ένα άρθρο με εύκολα hair hacks, που θα σε βοηθήσουν να «μεταμορφώσεις» τα μαλλιά σου σε χρόνο ρεκόρ. Ήρθε η ώρα να πεις, bye-bye στα φθαρμένα και αφυδατωμένα μαλλιά!

Αφέλειες: Το hair trend που θα βλέπεις παντού και το 2025 -Δες πώς θα το υιοθετήσεις

4 hack για να απαλλαγείς από τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

Μάσκα μαλλιών

REDKEN-ACIDIC-COLOR-GLOSS-GLASS-GLOSS-PERIPOIHSH-GIA-LAMPERO-XRWMA.png

REDKEN, ACIDIC COLOR GLOSS GLASS GLOSS ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΡΩΜΑ

Ενσωμάτωσε στη hair care routine σου ένα προϊόν που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου. Συγκεκριμένα, η μάσκα θα κάνει το χρώμα των μαλλιών σου να φαίνεται πλούσιο & ζωντανό, ενώ θα ενυδατώσει την τρίχα και θα μειώσει την αίσθηση της ψαλίδας. Χρησιμοποίησέ την 2-3 φορές την εβδομάδα και χάρισε «ανάσα» στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου.

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Κι όμως, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ένα έξυπνο hack που μπορεί να σώσει την κατάσταση των μαλλιών σου μετά τις διακοπές. Ουσιαστικά, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη αποτρέπει το σπάσιμο και το φριζάρισμα της τρίχας και κάνει τα μαλλιά super απαλά και μεταξένια. Με πιο απλά λόγια, η μεταξωτή ή η σατέν μαξιλαροθήκη δεν θα ταλαιπωρήσει παραπάνω την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν λαμπερά, υγιή και πολύ δυνατά.

Hair care routine: Οι καλύτερες μάσκες μαλλιών για ταλαιπωρημένες άκρες

Απόφυγε τα θερμαντικά εργαλεία

Η ηλιακή ακτινοβολία, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν την τρίχα. Γι' αυτό, απέφυγε για λίγο καιρό τα θερμαντικά εργαλεία στο styling των μαλλιών σου. Τα θερμαντικά εργαλεία προκαλούν τριβή στην τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν και να αφυδατώνονται ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις την ισιωτική σου, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις στα μήκη και τις άκρες θερμοπροστατευτικά προϊόντα.

Refresh στο κούρεμα

Τέλος, μία επίσκεψη στο κομμωτήριο θα ζωντανέψει τα μαλλιά σου. Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ριζική αλλαγή. Ακόμα κι 1-2 πόντοι είναι αρκετοί για να απαλλαγείς από τις φθαρμένες άκρες και την ψαλίδα. Ακόμα να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριό σου;

Hair alert! Αφέλειες, blunt bob και έντονα layers θα είναι στις huge τάσεις του φθινοπώρου