Μην ξεχνάς τα χείλη σου! 5 lip balms με SPF για τέλεια και ενυδατωμένα χείλη

Ευαγγελία Αλπίδου

Τα χείλη έχουν πιο λεπτό δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή σε εγκαύματα και ερεθισμούς που προκαλεί ο ήλιος.

Ε, λοιπόν, είμαι σίγουρη ότι στο νεσεσέρ που έχεις στη τσάντα θαλάσσης σου, έχει δεκάδες διαφορετικά αντηλιακά. Αντηλιακό & λάδι σώματος, αντηλιακή προσώπου με χρώμα ή χωρίς, spray με SPF για τα μαλλιά... για τα χείλη σου όμως τι προϊόν χρησιμοποιείς;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε μιλήσει πολλές φορές -και θα ξανά μιλήσουμε- για τους κινδύνους που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Η ηλιακή ακτινοβολία συμβάλει στην ταχύτερη γήρανση της επιδερμίδας, την εμφάνιση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανίσει ακόμα και μελανώματα ή καρκίνο του δέρματος. Γι' αυτό η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλον τον χρόνο.

Body scrub πριν ή μετά το μαύρισμα; Αυτό το tip θα σου χαρίσει μία ομοιόμορφη επιδερμίδα

Τα χείλη χρειάζονται προστασία & ενυδάτωση

Θα επανέλθουμε όμως στο θέμα μας που είναι σήμερα η προστασία των χειλιών μας από τις ακτίνες του ήλιου. Μπορεί τα χείλη να μην είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου και του σώματός σου που θα σκεφτείς να προστατέψεις από τον ήλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κι αυτά ανάγκη από προστασία και φροντίδα.

448449497_429672020029874_105242099393702532_n.jpg

@matildadjerf

Τα χείλη έχουν πιο λεπτό δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή σε εγκαύματα και ερεθισμούς που προκαλεί ο ήλιος. Σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό τείνουν να αφυδατώνονται, να ξεφλουδίζουν και στη συνέχεια να σου προκαλούν αφόρητο πόνο.

Σου αρέσουν τα στράπλες tops; 3 beauty tips που θα αναδείξουν το ντεκολτέ σου

Γι' αυτό, λοιπόν, τα lip balm με SPF είναι από τα beauty items που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα lip balms, προσφέρουν υψηλή ηλιοπροστασία, ενώ χαρίζουν άμεση ενυδάτωση που διαρκεί για ώρες. Και το σημαντικότερο; Τα χείλη σου θα έχουν δείχνουν όλη την ώρα φρέσκα, ζουμερά και σαρκώδη. Ναι, ακόμα και στην παραλία.

Μην φεύγεις! Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω gallery και διάλεξε ένα από τα καλύτερα lip balms με SPF που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά και πίστεψέ με... θα με ευχαριστείς!

Peach makeup: Για να το πετύχεις θα χρειαστείς μόνο ροδακινί gloss, highlighter και blush