Ο οίκος Dolce & Gabbana σταματά τη χρήση φυσικής γούνας στις collection του
Ο Ιταλικός οίκος μόδας αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο οικολογική οδό, ακολουθώντας το μονοπάτι της βιωσιμότητας της μόδας και της ελαχιστοποίησης του αποτυπώματός της στο περιβάλλον.
Ο Ιταλικός οίκος μόδας Dolce & Gabbana ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί φυσική γούνα στα προϊόντα της. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σε οικολογικές επιλογές faux γούνας, από την επόμενη κιόλας συλλογή της.
«Η Dolce & Gabbana εργάζεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και δεν μπορεί να σκεφτεί στο εξής τη χρήση φυσικής γούνας από ζώα στις collection της», δήλωσε ο Fedele Usai, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Dolce & Gabbana.
5 sustainability trends που θα κυριαρχήσουν το 2022
Ο ιταλικός οίκος προστίθεται στη λίστα με άλλους κορυφαίους οίκους μόδας που έχουν εγκαταλείψει τη χρήση φυσικής γούνας, ξεκαθαρίζοντας πως η οικολογική του συνείδηση αποτελεί ύψιστης σημασίας τόσο για το μέλλον του οίκου όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, πολλά πολυτελή brands όπως οι Armani, Gucci, Prada και Moncler, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν γούνα και δέρμα ζώων στα ρούχα και τα αξεσουάρ τους.
Οι καμπάνιες της Fur Free Alliance, ενός δικτύου για τα δικαιώματα των ζώων από όλο τον κόσμο, βοήθησαν να επηρεάσουν τη βιομηχανία της μόδας στο να εγκαταλείψουν τη φυσική γούνα από τις συλλογές τους. Τα videos που έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο ευαισθητοποιούν.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Fur Free Alliance έχουν πιέσει τους μεγάλους οίκους μόδα να δίνουν το «καλό παράδειγμα» και να ενεργούν πιο ανθρώπινα. Αν και χρειάστηκε χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις, πολλές μάρκες ανταποκρίθηκαν θετικά. Άλλοι εξακολουθούν να αντιστέκονται στην κίνηση.
Σύμφωνα με τον PJ Smith της Human Society των Ηνωμένων Πολιτειών και της Humane Society International, «ο τερματισμός της χρήσης γούνας δημιουργεί ένα υψηλότερο πρότυπο για το τι είναι αποδεκτό στη μόδα». Οι υπέρμαχοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν στοχεύσει στην ευαισθητοποίηση κορυφαίων brands με την ελπίδα ότι μπορούν να εμπνεύσουν την οικολογική αυτή αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Επί του παρόντος, περισσότερες από 20 χώρες έχουν απαγορεύσει την εκτροφή γούνας από ζώα. Η Ιταλία είναι μια χώρα που μόλις φέτος απαγόρευσε κάτι τέτοιο με συγκεκριμένο νόμο, μια κίνηση που σίγουρα έχει επηρεάσει τους οίκους μόδας της χώρας. «Ολόκληρο το σύστημα μόδας έχει σημαντικό ρόλο κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να προωθηθεί και να ενθαρρυνθεί», πρόσθεσε ο Usai.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Cara Delevingne να ακουστεί η φωνή της- Ο πλανήτης πρέπει να σωθεί
Wait! Πριν σκεφτείς να πετάξεις το παλιό σου jean μήπως να το επαναχρησιμοποιήσεις;