Φοιτητής δημιούργησε backpack με φωτοβολταϊκό για να βελτιώσει τη ζωή των αστέγων

Μαρία Ροδίτη

Η οικολογική καινοτομία του Zac Clark για τους άστεγους συμπολίτες του στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο φοιτητής-επιχειρηματίας από το Σαν Φρανσίσκο, που θα δεις στο παρακάτω βίντεο, ξοδεύει όλο τον ελεύθερο χρόνο του δουλεύοντας για να προσφέρει δωρεάν ηλιακή ενέργεια στους αστέγους, ώστε να μπορούν να φορτίζουν τις φορητές συσκευές τους και να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Zac Clark είναι τελειόφοιτος στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εργάζεται με επενδυτές, εξασφαλίζει κεφάλαια και δοκιμάζει διάφορες πατέντες, ώστε να προσφέρει ηλιακή ενέργεια σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο. Και τα κατάφερε! Φροντίζοντας μεν για την κοινότητα στην οποία ζει, χρησιμοποιώντας δε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δανία: Πώς θα είναι το οικολογικό χωριό που θα τηρεί και τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ

Οι προσπάθειες του Zac Clark για να παράσχει ηλιακή ενέργεια στους αστέγους

Όπως μετέδωσε το CBS News, ο Clark θέλει μέσα από τη δημιουργία του προϊόντος του να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, χωρίς να βγάλει ο ίδιος χρήματα. Πώς ξεκίνησε, όμως, όλη αυτή η επιθυμία του; Ο Clark είχε την ιδέα να βοηθήσει με ηλιακή ενέργεια όσους έχουν ανάγκη, όταν πήρε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Tenderloin του Σαν Φρανσίσκο – μια περιοχή που έχει από τα υψηλότερα επίπεδα αστέγων στην πόλη.

«Βλέποντας όλο αυτό να είναι τρόπος ζωής σε μια πόλη που έχει τόσο πλούτο- και όχι μόνο πλούτο, αλλά καινοτομία και δημιουργικότητα- ήθελα να χρησιμοποιήσω λίγη από αυτήν τη δημιουργικότητα για κάτι σημαντικό», δήλωσε ο Clark. Και τα κατάφερε με το… eco backpack που δημιούργησε.

Το οικολογικό backpack που φορτίζει με τη χρήση ηλιακής ενέργειας

Ο ίδιος και οι φίλοι του είχαν την ιδέα για ένα backpack που συνοδεύεται από υπνόσακο, φακό και ραδιόφωνο, μαζί με μια σειρά από υπηρεσίες για όσους μένουν στους δρόμους. Το backpack ονομάστηκε Makeshift Traveler κι έχει επιπλέον ένα φωτοβολταϊκό, το οποίο χρησιμοποιείται ειδικά για να φορτίζει κινητές συσκευές.

Πολύ γρήγορα το backpack αγαπήθηκε με τον Clark να μη δέχεται με τίποτα να πάρει χρήματα για αυτό. Και φαντάσου ότι μιλάμε για ένα item που κοστίζει 100 δολάρια με τον φοιτητή-επιχειρηματία ήδη να έχει δωρίσει 500 backpacks σε αστέγους χωρίς να έχει αμειφθεί για την παροχή του.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης