Η Jennie Garth δεν θέλει πια να κρύβεται: Η διπλή αρθροπλαστική ισχίου & οι αποτυχημένοι κύκλοι IVF

Πατούλια Κατερίνα
Η Jennie Garth δεν θέλει πια να κρύβεται: Η διπλή αρθροπλαστική ισχίου & οι αποτυχημένοι κύκλοι IVF
Invision

Σε αντίθεση με την Shannen Doherty που πάντα ήταν διαυγής με το κοινό όσον αφορά τις μάχες που έδινε με την υγεία της, η Jennie Garth μας κρατούσε πάντα μυστικά, τα οποία αποφάσισε να σταματήσει να έχει.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Self, η 52χρονη Jennie Garth, η Kelly Taylor από τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χίλς, αποκάλυψε την προσπάθειά της να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της Dave Abrams, η οποία μετά τη οδυνηρή εμπειρία αλεπάλληλων κύκλων εξωσωματικής οδήγησε το ζευγάρι σε έναν σύντομο χωρισμό δέκα μηνών.

Η δύσκολη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί και οι προσπάθειες ήταν αποτυχημένες. Αυτό ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο και για τους δυο μας και για τη σχέση μας».

Ο Abrams υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Απρίλιο του 2018 αλλά υπέβαλε δικαστικά έγγραφα για να ακυρώσει το αίτημά του τον Φεβρουάριο του 2019.

Αργότερα εκείνο το έτος, η Garth είπε στο People ότι εκείνη και ο σύζυγός χρειάζονταν αυτόν τον χρόνο μακριά για να αναπτυχθούν ως άτομα και θεώρησε ότι μπορεί να βιάστηκαν να παντρευτούν.

https://www.instagram.com/p/C_0nqmMtSa9/

Η 52χρονη σταρ του Beverly Hills, 90210 είπε στο SELF ότι εκείνη και ο αγαπημένος της κατάφεραν να επικεντρωθούν στην αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον και μόλις σταμάτησαν να ασκούν πίεση στον εαυτό τους για να αποκτήσουν μαζί ένα βιολογικό παιδί, τα πράγματα έγιναν καλύτερα:

«Ο Ντέιβ είναι απλώς ένας απίστευτα υποστηρικτικός, στοργικός άνθρωπος. Πάντα σκέφτεται πώς μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη και να κάνει τη μέρα μου ξεχωριστή. Είμαι τόσο ευγνώμων για τη γενναιοδωρία του πνεύματός του και την αγάπη του».

Η Garth και ο Abrams παντρεύτηκαν το 2015 μετά από οκτώ μήνες σχέσης. Ο γάμος τους έκανε τον Abrams πατριό των τριών παιδιών της από τον προηγούμενο γάμο της με τον Peter Facinelli.

Η Garth και ο Facinelli έχουν αποκτήσει μαζί τις κόρες τους Luca, 27, Lola, 21 και Fiona, 17 ενώ χώρισαν το 2012 μετά από 11 χρόνια γάμου.

Περνώντας από την αναπαραγωγική φάση σε εκείνη της εμμηνόπαυσης, η Garth αποκάλυψε τον Αύγουστο πως βιώνει δύσκολα τις αλλαγές στο σώμα της.

«Θα είμαι πραγματικά ειλικρινής. Δυσκολεύτηκα με τη γυμναστική. Το πρόγραμμα των ταξιδιών και της δουλειάς μου, ο πόνος στο σώμα μου, για να μην αναφέρουμε την εμμηνόπαυση είναι ένα καθημερινό ναρκοπέδιο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Τελευταία νιώθω ότι το σώμα μου αντιστέκεται. Ξεχνάω ότι συμβαίνουν τόσα πολλά μέσα μου, που προκαλούν τόσες πολλές αλλαγές, που φυσικά δεν θα νιώθω ή δεν θα είμαι πάντα σε θέση να αποδώσω όπως θα ήθελα (ή θα περίμενα).»

Η Garth έχει αποφασίσει έτσι κι αλλιώς αποφασίσει να προχωρήσει αποστιγματοποίηση της εμμηνόπαυσης στο νέο podcast της με τίτλο I Choose Me.

Τα «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills» σε νέο reunion και το ερώτημα είναι: Ian Ziering δεν μεγαλώνεις;

https://www.instagram.com/reel/C-VsZo-SrJf/

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που άλλαξαν τη ζωή της Garth

Πέραν από τη μάχη με την διαδικασία εξωσωματικής, η Jennie αποκάλυψε και τα δύο σημαντικά χειρουργεία το ένα πολύ πρόσφατα και το άλλο το 2020 στα οποία ακολούθησε τη διαδικασία αντικατάστασης του αριστερού ισχίου της πρώτα και τον Μάρτιο του 2024 και του δεξιού.

Για τη σιωπή της τόσα χρόνια, η 52χρονη εξήγησε πως ένιωθε αμηχανία και ντροπή, σαν να την έβλεπαν οι άλλοι ως ηλικιωμένη.

«Έχω ζήσει με πόνο στο ισχίο για πολύ καιρό. Ως κάποια που έκανε ιππασία από την παιδική της ηλικία και χόρευε ως έφηβη, σκέφτηκα ότι όλη αυτή η φθορά ήταν η αιτία. Αλλά καθώς τα πράγματα χειροτέρευαν σταδιακά με τα χρόνια - έγινε τόσο οδυνηρό σε ένα σημείο που δεν μπορούσα καν να πάω μια βόλτα με τα σκυλιά μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν αρθρίτιδα. Τόσο οι γονείς όσο και οι αδερφές μου έχουν αυτή την ασθένεια, οπότε ήξερα με έναν τρόπο ότι μπορεί να ερχόταν και σε μένα. Ο γιατρός μου επιβεβαίωσε αυτές τις υποψίες μέσω ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας: είχα οστεοαρθρίτιδα στους αντίχειρες, τα γόνατα και τους γοφούς μου. Ήταν τρομακτικό να το ακούς γιατί η κατάσταση εξελίσσεται και γίνεται πιο εξουθενωτική—και ήμουν μόλις στα 40 μου τότε. Θυμάμαι ότι ένιωθα γριά και μπερδεμένη αλλά ήθελα να παραμείνω ενεργή και απλώς να το ξεπεράσω. Μέχρι τα 48 μου, ωστόσο, άρχισα να νιώθω ότι δεν μπορούσα να συμβαδίσω με την οικογένειά μου. Σε μια εκδρομή για σκι συγκεκριμένα, πονούσα τόσο πολύ που έπρεπε να καθίσω στο σαλέ και να περιμένω τους υπόλοιπους, καθώς ένιωθα ότι η ποιότητα της ζωής μου μειώνεται. Δεν ήθελα να είμαι κάποια που δεν θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε με την οικογένειά της. Επιπλέον, ο σύζυγός μου είναι εννέα χρόνια νεότερος από εμένα, δεν ήθελα να παντρευτώ έναν νεότερο άντρα και να αρχίσω να καταρρέω.

Βρήκα τον καλύτερο γιατρό που μπορούσα να με βοηθήσει να βρω τι να κάνω στη συνέχεια. Έγινε σαφές ότι η άρθρωση του ισχίου μου δεν ταίριαζε σωστά στην υποδοχή της και ο ιστός στη γύρω περιοχή χειροτέρευε. Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν από φυσιολογική φθορά, και επίσης εν μέρει λόγω της γενετικής μου, αλλά ότι η επέμβαση αντικατάστασης ισχίου θα μπορούσε να βοηθήσει. Αν και είπε ότι δεν έπρεπε να κάνω τη διαδικασία αμέσως, δεν χρειαζόμουν χρόνο για να το σκεφτώ.

Η Garth εξήγησε τις λεπτομέρειες της πρώτης επέμβασης και το πώς κράτησε το χειρουργείο μυστικό, χωρίς να δώσει αρκετό χρόνο στον εαυτό της να επουλωθεί.

https://www.instagram.com/p/C-_XbpVSyJu/

«Πίσω στο 2020, όταν έκανα την αρχική μου μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί ήθελαν να επικεντρωθούν στο αριστερό μου ισχίο γιατί φαινόταν χειρότερο από το δεξί. Αλλά το 2024, όταν ήμουν 52 ετών, άρχισε να κάνει κλικ και αυτός ο δεξιός γοφός. Όταν έριξαν μια ματιά για να δουν τι συνέβαινε, συνειδητοποίησαν ότι κατά κάποιο τρόπο είχε γίνει χειρότερο από ό,τι ήταν ποτέ το αριστερό μου ισχίο. Ένιωθα βασανιστικό πόνο σε κάθε βήμα — δεν θα μπορούσα να κατέβω στο έδαφος ή να σηκωθώ ξανά. Δεδομένης της επιτυχίας του ολοκαίνουργιου ισχίου μου, ήξερα ότι ήταν κάτι το απίθανο: έπρεπε να χειρουργήσω την άλλη άρθρωση.

Η δεύτερη χειρουργική επέμβαση - την οποία έκανα τον περασμένο Μάρτιο - πήγε καλά, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος αποθεραπείας. Όταν μπόρεσα να επιστρέψω στο γυμναστήριο ένα μήνα μετά την επέμβαση, κινήθηκα πολύ αργά κουτσαίνοντας.

Ένιωσα τόσο άσχημα με τον εαυτό μου και την ανάρρωσή μου, αναρωτιόμουν μήπως ο επιπλέον πόνος ήταν επειδή ήμουν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από ό,τι όταν έκανα την πρώτη μου αντικατάσταση ισχίου. Άρχισα να δημοσιεύω προπονήσεις στο διαδίκτυο μετά την πρώτη μου επέμβαση στο ισχίο και ενώ κανείς δεν ήξερε πραγματικά με τι είχα να κάνω, άρχισα να λαμβάνω τόσο θετικά, υποστηρικτικά σχόλια, με τόσους πολλούς ανθρώπους να μου λένε ότι τους έχω εμπνεύσει

Νιώθω ευθύνη να συνεχίσω να δίνω κίνητρο στους άλλους, αλλά και να δίνω το παράδειγμα για τα τρία κορίτσια μου, που έχουν την ίδια ηλικία με εμένα όταν ήμουν στο 90210. Η προσωπική μου εξέλιξη ήταν απίστευτα στάσιμη κατά τη διάρκεια της σειράς. Πέρασα τα νεότερα χρόνια μου ως έφηβη στα γυρίσματα, δουλεύοντας τόσο σκληρά και δεν είχα καθόλου αίσθηση του εαυτού μου. Νόμιζα ότι η αξία μου εξαρτιόταν από το να φαίνομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να νιώθω ότι με εκτιμούν οι άλλοι, και πάντα επικεντρωνόμουν στο να ευχαριστήσω τους πάντες και να φαίνομαι ωραία. Πίεζα πολύ τον εαυτό μου ως νέο κορίτσι, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να ήμουν λίγο πιο επιεικής με τον εαυτό μου.

«Δίνω συνέχεια στις κόρες μου συμβουλές που θα ήθελα επίσης να μπορούσα να πω στον νεότερο εαυτό μου: Ηρέμησε. Όλα θα πάνε καλά».

Αυτές οι δύο επεμβάσεις με βοήθησαν να μάθω να εκτιμώ πολύ περισσότερο το σώμα μου. Είμαι τόσο περιποιητικός άνθρωπος και μου αρέσει να φροντίζω τους άλλους και κάπως έτσι άλλαξα ταχύτητα και άρχισα να φροντίζω λίγο καλύτερα τον εαυτό μου. Ήθελα να κάνω τις χειρουργικές επεμβάσεις μου να φαίνονται εύκολες, ιδιαίτερα στον άντρα μου. Δεν ήθελα να του φαίνομαι μεγάλη ή να με βλέπει να παλεύω, αλλά δεν μπορούσα να του το κρύψω πια γιατί το έκρυβα ήδη από όλο τον κόσμο. . Με βοήθησε να καταλάβω πως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα μου, και ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση που αντιμετωπίζω, εξακολουθώ να έχω ένα νεαρό πνεύμα.

Αν μπορούσα να δώσω κάποια συμβουλή σε κάποιον που πλησιάζει ή έχει γίνει 50 και βρίσκεται ίσως σε παρόμοια θέση με την υγεία του, θα ήθελα να ξέρει ότι η ζωή αρχίζει να αλλάζει σε αυτή την ηλικία με ωραίο τρόπο. Υπάρχουν κάποιες τρομακτικές και απογοητευτικές αλλαγές, όπως όταν αρχίζεις να βλέπεις και να αισθάνεσαι τη γήρανση, αλλά μην φοβάσαι, είναι μέτος του ταξιδιού.

Οι άνθρωποι αναβάλλουν τη φροντίδα του εαυτού τους με κάθε κόστος μέχρι να μην μπορούν να την αναβάλουν άλλο. Όταν κάτι πονάει, πήγαινε στον γιατρό και κάνε ό,τι μπορείς για να ανακουφίσεις τον πόνο γιατί δεν χρειάζεται να ζεις με πόνο. Ακούστε και σεβαστείτε το σώμα σας, γιατί αυτό είναι το σώμα με το οποίο ήρθαμε στον κόσμο και είναι το σώμα με το οποίο θα γεράσουμε—και πρέπει να το φροντίζουμε, κατέληξε η Garth.