Erika Diarte-Carr: Η καρκινοπαθής μητέρα 2 παιδιών συγκέντρωσε 1 εκατ. δολάρια για την κηδεία της

Erika Diarte-Carr: Η καρκινοπαθής μητέρα 2 παιδιών συγκέντρωσε 1 εκατ. δολάρια για την κηδεία της
Unsplash

«3 μήνες για να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο που μου έχει απομείνει. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι τα παιδιά μου θα είναι καλά όταν φύγω», δηλώνει η μητέρα με καρκίνο που δίνει μάχη για τα παιδιά της.

Η Erika Diarte-Carr είναι μια μητέρα 30 χρονών, με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Έχει μόλις τρεις μήνες ζωής και παλεύει σιωπηλά εδώ και δύο χρόνια για τη ζωή της, αλλά και για τα παιδιά της.

Η ίδια έδωσε ως αρχικό στόχο της καμπάνιας της τα 5.000 δολάρια για να καλύψει τα έξοδα μιας μελλοντικής τελετής στο μέλλον, αλλά από τότε περισσότεροι από 30.000 δωρητές τη βοήθησαν να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι σήμερα, με τις δωρεές να προορίζονται για τα δύο της παιδιά.

Η Bianca Balti κόντρα στον καρκίνο ωοθηκών: «Αν χρειάζεστε δύναμη, πάρτε από τη δική μου, έχω πολλή»

Για την Erika, τα παιδιά της είναι «όλη της τη ζωή»

Η μητέρα αυτή έχει δύο παιδιά, τον Jeremiah και την Aaliyah και στην περιγραφή του εράνου που κάνει τα αποκαλεί «όλη της τη ζωή», ενώ έχει αποκαλύψει ότι παλεύει με καρκίνωμα του πνεύμονα τα τελευταία δύο χρόνια.

Αρχικά διαγνώστηκε με καρκίνο στις 7 Μαΐου του 2022, όταν μπήκε στα επείγοντα με αυτό που νόμιζε ότι ήταν ένας «φυσιολογικός τραυματισμός στον ώμο», σύμφωνα με το τοπικό κανάλι ABC4 και την περιγραφή του GoFundMe της ανύπαντρης μητέρας.

Η Erika Diarte-Carr αποκάλυψε στη συνέχεια τα λόγια του γιατρού της, ο οποίος της αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι έχει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι μπροστά της.

«Ελπίζω να έχεις ένα καλό οικογενειακό σύστημα υποστήριξης γιατί θα το χρειαστείς, έχεις ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι μπροστά σου. Ο γιατρός στη συνέχεια με ενημέρωσε ότι υπήρχαν πολλαπλοί όγκοι που είχαν κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματός μου, συμπεριλαμβανομένου του σπονδυλικού μου συστήματος, και έτσι μπορέσαμε να βρούμε τον όγκο που προκαλούσε τον πόνο στον ώμο μου», έγραψε η Erika. «Μέχρι τότε η ζημιά είχε ήδη γίνει. Εκείνη τη στιγμή, ολόκληρη η ζωή η δική μου και των παιδιών μου είχε αλλάξει για πάντα, όπως και όλων όσων ήταν γύρω μας».

Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου 2024, η Erika διαγνώστηκε με το σύνδρομο Cushing, το οποίο το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφρικών Ασθενειών περιγράφει ως μια διαταραχή που προκαλείται όταν το σώμα κάποιου «παράγει υπερβολική ποσότητα της ορμόνης κορτιζόλης για μεγάλο χρονικό διάστημα». Σύμφωνα με το ινστιτούτο, μόνο 40 έως 70 άτομα σε κάθε 1 εκατομμύριο έχουν αυτό το σύνδρομο.

«Τότε ήταν που άρχισα να παρακμάζω και τα πράγματα χειροτέρεψαν», δήλωσε στο ABC4, προσθέτοντας ότι αυτό προκάλεσε την “πλειονότητα” των προβλημάτων υγείας της, συμπεριλαμβανομένου του ότι δεν μπορούσε να περπατήσει.

karkinos.jpg

Όπως εξήγησε η μητέρα με καρκίνο, η διάγνωση προκάλεσε «τόσα άλλα υποκείμενα προβλήματα», συμπεριλαμβανομένης της ταχείας αύξησης του βάρους και του πρηξίματος, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη τύπου 2 και πολλών ακόμα θεμάτων υγείας.

Από τη διάγνωσή μου κατάφερα να συνεχίσω να εργάζομαι με πλήρη απασχόληση, παίρνοντας μόνο 2 μήνες άδεια στην αρχή για χειρουργικές επεμβάσεις, βιοψίες, ραντεβού, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Όλα αυτά ενώ εξακολουθούσα να είμαι μαμά πλήρους απασχόλησης. Έχω ένα απίστευτο σύστημα υποστήριξης, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει επιφέρει σημαντικό οικονομικό, συναισθηματικό, ψυχικό και σωματικό φόρτο σε όλους μας.

Σε μια νέα αναφορά που έκανε σχετικά με την καμπάνια της, αναφερόμενη σε ραντεβού με ογκολόγο στα μέσα Σεπτέμβρη, η Erika έγραψε ότι έκτοτε «αποφάσισε να διακόψει τις θεραπείες καθώς δεν θα βοηθήσουν πλέον». Οι γιατροί της έδιναν τρεις μήνες ζωής.

«3 μήνες για να περάσω με τα μωρά μου και τους αγαπημένους μου. 3 μήνες για να αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο που μου έχει απομείνει», έγραψε. «Κατά τη διάρκεια αυτών των επόμενων μηνών πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου θα είναι καλά αφού φύγω».

Η μητέρα αυτή δήλωσε ότι αρχικά ντρεπόταν να μαθαίνει ο κόσμος όλα αυτά για τη διάγνωσή της, όμως το να μην ζητά βοήθεια δεν ήταν πλέον επιλογή για εκείνη, κάτι που την οδήγησε στο να ξεκινήσει τον έρανο.

«Συνέβη σε μια νύχτα. Δεν το περίμενα ποτέ αυτό», δήλωσε η Erika στο ABC4 για το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν χάρη στον έρανο, το οποίο ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια. «Με τον τρόπο που εξελίχθηκε, είμαι απλά σοκαρισμένη και πολύ ευγνώμων για όλους και για όλα όσα έγιναν».

Η Erika Diarte-Carr δίνει πλέον τη δική της μάχη, όχι για τη δική της ζωή, αλλά για τα παιδιά της και αποδεικνύει πόση δύναμη έχει μέσα της μια μητέρα που βάζει την οικογένειά της πάνω από ό,τι κι αν περνάει καθημερινά, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

DPG Network