Τι 20, τι 30, τι 40: Αν οι άσπρες τρίχες στα μαλλιά σε τρομάζουν, ήρθε η ώρα να τις αγαπήσεις

 Άρτεμις Σκούφου
Τι 20, τι 30, τι 40: Αν οι άσπρες τρίχες στα μαλλιά σε τρομάζουν, ήρθε η ώρα να τις αγαπήσεις
Pexels

Άσπρες τρίχες στα μαλλιά; Gray hair, don't care! Γυναίκα δηλώνει ότι λατρεύει τις γκρίζες τρίχες της και σου υπόσχομαι ότι μετά από αυτό το άρθρο θα δεις κι εσύ τις δικές σου με άλλο μάτι. 

Το να μεγαλώνεις μπορεί πολλές φορές να ακούγεται τρομακτικό και να φοβάσαι τα χρόνια που περνούν. Μερικές φορές όλοι λίγο πολύ νιώθουμε σαν τον Joey από τα Φιλαράκια που φώναζε μπροστά από την τούρτα γενεθλίων του «γιατί Θεέ μου, γιατί», όμως όσοι λένε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός δεν κάνουν λάθος.

Άσπρες τρίχες στα μαλλιά, ρυτίδες, χαλάρωση. Οι περισσότεροι - και κυρίως οι περισσότερες - φοβούνται πως όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν την πραγματική τους ηλικία και σημαίνουν κατι τρομακτικό. Όμως, είναι τόσο κακό να βγάζεις μερικές άσπρες ή γκρι τρίχες στα 20, τα 25 και τα 30 σου;

Έχεις πολλές λευκές τρίχες στα μαλλιά; Διάβασε γιατί συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Ας το παραδεχτούμε. Δεν έγινε και κάτι αν ασπρίσουμε λίγο. Άλλωστε, πόσες από εμάς δεν περιμένουν τις πρώτες άσπρες τρίχες στα μαλλιά τους για να πάνε κομμωτήριο και να τους αλλάξουν χρώμα;!

Το να μεγαλώνεις δε χρειάζεται να είναι μια αρνητική εμπειρία, ούτε και το να βρεις τα πρώτα σου άσπρα μαλλιά - πήγαινα σχολείο ακόμα όταν τα βρήκα, ακόμα το θυμάμαι.

Άσπρες τρίχες στα μαλλιά. Ε και λοιπόν;

Σε μια ανάρτηση στο Reddit «True Off My Chest», μια γυναίκα έγραψε ότι πρόσφατα, στα 31 της χρόνια, βρήκε τις πρώτες γκρίζες τρίχες της και «δε θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη» γι' αυτό.

gynaika-mallia.jpg

«Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ασυνήθιστο, αλλά ειλικρινά το περίμενα με ανυπομονησία εδώ και χρόνια», τόνισε η ίδια. «Το αισθάνομαι σαν ένα σημαντικό ορόσημο, σχεδόν όπως το να έχω την πρώτη μου περίοδο. Είναι αυτή η υπενθύμιση ότι πλέον μπαίνω πλήρως στην ενηλικίωση, σοφότερη, εξυπνότερη και διαμορφωμένη από τις εμπειρίες που έχω περάσει».

Η γυναίκα συνέχισε να μοιράζεται ότι η στάση της απέναντι στη γήρανση δεν περιορίζεται μόνο στα μαλλιά της.

«Στα 31 μου, αγκαλιάζω τη διαδικασία της γήρανσης με ανοιχτές αγκάλες», έγραψε. «Δεν φοβάμαι να μεγαλώσω, είμαι ενθουσιασμένη με αυτό».

Οι γκρίζες τρίχες, οι ρυτίδες και όλες οι όμορφες αλλαγές που περνάει το σώμα μας είναι σημάδια της ζωής που ζούμε. Είναι υπενθυμίσεις ότι είμαστε αρκετά τυχεροί για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε.

Η γυναίκα πρόσθεσε ότι ελπίζει να εμπνεύσει τους υπόλοιπους να γιορτάζουν «κάθε μέρος του σώματός μας που αλλάζει».

«Ας αλλάξουμε την οπτική μας για τη γήρανση και ας αναγνωρίσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε, μεγαλώνουμε και αποκτούμε περισσότερη σοφία με κάθε χρόνο που περνάει», πρόσθεσε και το μόνο που έχω να πει είναι «Ουάου».

Οι χρήστες του Reddit δε δίστασαν να εκφράσουν την έκπληξή τους και να μιλήσουν λίγο για τα δικά τους βιώματα από την απόκτηση άσπρων τριχών.

Κάποιοι χρήστες δήλωσαν με ειλικρίνεια πως η δική τους εμπειρία όταν πρωτοείδαν έστω και λίγες τρίχες από τα μαλλιά τους να γκριζάρουν ήταν διαφορετική. «Όταν βρήκα για πρώτη φορά μία τρίχα, το βρήκα θλιβερό. Με την πάροδο των χρόνων έχουν έρθει περισσότερες αλλά τις βγάζω. Είμαι 39 ετών τώρα και δεν έχω ορατές γκρίζες τρίχες επειδή τις βγάζω όλες αλλά ξέρω ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα είναι πάρα πολλές», έγραψε κάποιος, προσθέτοντας στη συνέχεια όμως ότι προσπαθεί να το συνηθίσει.

«Όλοι από την πλευρά του πατέρα μου στην οικογένειά μου πάνω από την ηλικία των 40 ετών έχουν εντελώς λευκά μαλλιά», έγραψε ένας άλλος. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπω στο κλαμπ».

Τα γκρι μαλλιά της Μαγγίρα είναι cool σαν της κόρης της & τα λατρεύουν (και) οι νέες κοπέλες

Όλα έχουν πολλές οπτικές γωνίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άσπρες σου τρίχες δεν κάνουν αυτό που είσαι και όσες κι αν βγάλεις, αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ηλικία σου. Οι άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, όλα όσα αλλάζουν είναι απλά ενδείξεις του σώματός σου που σου ζητά να αγκαλιάσεις και να το αγαπήσεις λίγο παραπάνω. Γιατί δεν το ακούς;

ΥΓ: Ακόμα κι αν έχεις άσπρες τρίχες και δεν τις αγαπάς, σε καμία περίπτωση μην τις τραβάς. Θα σου το έχει πει και ο κομμωτής σου άλλωστε ότι έτσι βγαίνουν περισσότερες.

DPG Network