Μετά τη μάχη με τον καρκίνο υπάρχει πάντα η θετική πλευρά και η Jill Martin εστιάζει μόνο σε αυτή

 Άρτεμις Σκούφου
Instagram/ jillmartin / photo by Erika Bearman

Η Jill Martin μίλησε για το ταξίδι της με τον καρκίνο και το διαζύγιό της από τον Erik Brooks στο podcast «Making Space with Hoda Kotb» και τίποτα δεν την αφήνει να το βάλει κάτω. 

Η Jill Martin δεν έχει περάσει εύκολα στη ζωή της. Μπορεί στο παρελθόν να έγινε γνωστή για τις συνεντεύξεις και τα ρεπορτάζ της, όμως τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα για τις προσωπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού.

Είναι αμερικανίδα δημοσιογράφος και τηλεοπτική προσωπικότητα που έγινε ευρέως γνωστή κυρίως μέσα από το «Today» του NBC, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή και στα social media. Η ίδια έχει αποκαλύψει μερικές από τις δυσκολίες που περνά στη ζωή της, αλλά τώρα μοιράζεται ανοιχτά τη δύναμη που κρύβει μέσα της και μοιράζει και σε εμάς λίγη από αυτή.

Η Jenna Fischer μίλησε στην καρδιά κάθε γυναίκας που παλεύει κόντρα στον καρκίνο

Η Jill Martin δεν αφήνει τον καρκίνο να τη ρίξει

Μιλώντας podcast «Making Space with Hoda Kotb», δήλωσε ότι «ευδοκιμεί» παρά το διαζύγιό της και το συνεχιζόμενο ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού. Αποκάλυψε, μάλιστα, τη θετική πλευρά που έχουν φέρει στην επιφάνεια οι δύσκολες στιγμές της και ότι πατά καλά στα πόδια της πλέον.

Παρά τις δυσκολίες, η Jill Martin επισημαίνει ότι βρίσκει δύναμη και υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους της. Αν και η κατάσταση είναι απαιτητική, εστιάζει στη θετικότητα και τη διάθεση να προχωρήσει μπροστά, προγραμματίζοντας τη ζωή της και δίνοντας βάση στην αυτοφροντίδα. Το πιο όμορφο που κάνει μέσα από τα λόγια της; Αναδεικνύει τη γενναιότητά της και τη θέλησή της να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο, παρά τις αντιξοότητες και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε από εκείνη.

Η δημοσιογράφος, η οποία αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού τον Ιούλιο του 2023, είπε στη Hoda Kotb για ό,τι περνάει με τον καρκίνο του μαστού: «Κοίτα τι κάνω. Λειτουργώ με γενναιοδωρία και καλοσύνη και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Θέλω να πω, οι άνθρωποι ρωτούν: 'Πώς είσαι; Εγώ λέω, 'Όχι και τόσο καλά. Είχα καρκίνο και χώρισα μέσα σε ένα χρόνο". Πώς θα τα πήγαινες εσύ; Αλλά προοδεύω κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η Martin πρόσθεσε ότι το διαζύγιό της από τον επί δύο χρόνια σύζυγό της Erik Brooks, το οποίο έγινε γνωστό φέτος στις αρχές Σεπτέμβρη, τής έδωσε την ευκαιρία να «εξελίξει τις ικανότητές της».

Ουσιαστικά δήλωσε πως έπειτα από τον χωρισμό της είχε δύο επιλογές. Η μία ήταν να συρθεί στα πατώματα - κάτι για το οποίο κανείς δε θα την κατηγορούσε - και η άλλη ήταν να προχωρήσει μπροστά. Ας μαντέψουμε ποιον δρόμο επέλεξε.

«Βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας. Θέλω να δείξω σεβασμό», είπε ακόμα για το διαζύγιό της. «Είχα μια όμορφη ερωτική σχέση. Αλλά κάποιες ιστορίες, δυστυχώς, έχουν αρχή, μέση και τέλος».

Γιατί ο γάμος της έφτασε στο διαζύγιο; «Θέλουμε διαφορετικά πράγματα και κρατάμε διαφορετικά πράγματα που είναι σημαντικά για τον καθένα μας. Και δεν είναι σωστά ή λάθος. Απλά είναι διαφορετικά», εξήγησε η ίδια.

Στη συνέχεια, η Jill Martin απαρίθμησε τις πολλαπλές θεραπείες που έχει κάνει για τον καρκίνο, προσθέτοντας: «Αν μπορούσα να το ξεπεράσω αυτό. Εννοώ ειλικρινά, τίποτα δεν με φοβίζει. Θα χρειαζόταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό». Στο podcast, μοιράστηκε ότι έχει κάνει έξι χειρουργικές επεμβάσεις από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Αυτό συνέβη λίγο αφότου βρέθηκε θετική στο γονίδιο BRCA, το οποίο υποδηλώνει σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών.

Η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε την έκανε να χάσει το 70% των μαλλιών της, ενώ περιέγραψε τον τελευταίο χρόνο της μάχης με τον καρκίνο ως «καταστροφικό».

Υπήρξε μια στιγμή που τηλεφώνησα στον ογκολόγο μου και είπα: "Ποιο είναι το νόημα; Υποφέρω τόσο πολύ". Έφτασα σε ένα σημείο όπου έκανα πραγματικά κακές σκέψεις. Έτσι, τώρα που επέστρεψα και μοιάζω με κάποια εκδοχή του εαυτού μου ... όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη ... είναι όμορφη. Απλά δεν είναι εγώ ... Και τώρα αγαπώ το σώμα μου περισσότερο από ό,τι μου άρεσε πριν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Jill Martin μιλά για τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια έχει μοιραστεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και παρά την επιτυχία της θεραπείας, έχει αναφέρει ότι εξακολουθεί να βιώνει ψυχικό τραύμα από την εμπειρία της.

1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού -Εσύ πότε έκανες μαστογραφία τελευταία φορά;

Μάλιστα, έχει τονίσει μέσα από το «Today» τη σημασία της ψυχικής υγείας και την υποστήριξη που έχει λάβει από την οικογένεια και τους φίλους της. Επικεντρώνεται πλέον στην αυτοφροντίδα και τη θετική σκέψη και δε σταματά να εκφράζει το πόσο πολύ θέλει να προχωρήσει στη ζωή της μετά τον καρκίνο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης