Η μεγάλη αλήθεια της Chrissy Metz για το body shaming που κάποιες φορές γίνεται από δικά μας άτομα

 Άρτεμις Σκούφου
Η μεγάλη αλήθεια της Chrissy Metz για το body shaming που κάποιες φορές γίνεται από δικά μας άτομα
Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η Chrissy Metz μιλά ανοιχτά για την κακοποίηση που δεχόταν από τον πατριό της για τα κιλά και το σώμα της και τονίζει πως το να κρίνεις κάποιον από την εμφάνισή του δεν είναι αποδεκτό. 

Αν τα κιλά για κάποιους είναι πρόβλημα, σίγουρα για την Chrissy Metz δεν είναι πια. Η ηθοποιός μιλάει για το πώς άλλαξε η ζωή της όταν έγινε διάσημη και όταν κατάφερε να ξεφύγει από τον καταπιεστικό πατριό, ο οποίος την έκρινε συνεχώς για το βάρος της από τη νεαρή της ηλικία.

Από μικρή, η Chrissy Metz δεν είχε το αδύνατο και στεγνό σώμα, αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος με βάση τα κοινωνικά στερεότυπα, και μπορεί τώρα πια να έχει αγαπήσει τον εαυτό της ακριβώς όπως είναι, όμως στο παρελθόν είχε περάσει αρκετά δύσκολα. Είναι τα κιλά λόγος για να αισθάνεται άσχημα και να κακοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ένα παιδί; Όχι, αλλά για τον πατριό της ήταν.

Η Ashley Graham είπε «ναι» στο Victoria's Secret Show για κάθε γυναίκα και κάθε σώμα εκεί έξω

Η Chrissy Metz έχει μάθει να αγαπά το σώμα της όπως κι αν είναι αυτό

Μιλώντας στο «The Jamie Kern Lima Show», η ηθοποιός αναφέρθηκε στο πώς το βάρος της επηρέασε τις αλληλεπιδράσεις της με τους γύρω της, από φίλους μέχρι αγνώστους. Ρίχνει μια ματιά στο παρελθόν της και θυμάται πόσο πολύ άλλαξε η σχέση της με το σώμα της όταν έγινε διάσημη. Γιατί;

Αναφερόμενη στην παιδική και εφηβική της ηλικία, η Chrissy Metz είπε πως ο πατριός της την έβαζε να ζυγίζεται στην κουζίνα και την απειλούσε ότι θα κλείδωνε τα ντουλάπια για να μην τρώει και να μπορεί να έχει έλεγχο στο φαγητό της.

https://www.instagram.com/p/C_0vgoPu0u6/

Στα 44 της χρόνια, η ίδια έχει καταλάβει πως αυτό που τότε περνούσε «ήταν ψυχική, σωματική, συναισθηματική κακοποίηση σίγουρα», όπως δήλωσε στην παρουσιάστρια Jamie Kern Lima στο επεισόδιο του podcast της στις 22 Οκτωβρίου.

Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση τώρα γύρω από το φαγητό, τα διατροφικά θέματα, τη διατροφική συμπεριφορά. Εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους, ο φόβος φεύγει. Και ίσως ήταν απλά φοβισμένος. Δεν ξέρω πραγματικά.

Η ίδια μίλησε, ακόμα, για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που είχα τα σχόλια του πατριού της πάνω της και για την ακρίβεια στη ψυχολογία της, λέγοντας ότι «τα συναισθήματα είναι σαν μικρά τσιμπήματα, μικρές πληγές, και τελικά αιμορραγείς. Είναι επώδυνο».

Γιατί το βάρος μου ισοδυναμεί με την αξία μου; Και ως 12χρονο παιδί, πώς το συνδυάζεις αυτό στο μυαλό σου;

Στη συνέχεια, η Chrissy Metz είπε στη Jamie Kern Lima ότι πάλευε με το να νιώσει αποδεκτή στην εφηβεία της, εξηγώντας «Δε μοιάζεις με κανέναν από τους άλλους φίλους σου και δε χωράς σε κανένα από τα χαριτωμένα ρούχα Wet Seal που μπορούν να φορέσουν εκείνοι. Είσαι σα να λες, "Ω, άσε με να δανειστώ το κολιέ σου"».

Η ηθοποιός δεν έκρυψε πως ένιωθε από μικρή που ήταν πως οι φίλες της είχαν τα πιο χαριτωμένα αγόρια και όλα τα αγόρια τις συμπαθούσαν, χωρίς να διευκρινίζει αν συνέβαινε το ίδιο και με εκείνη.

https://www.instagram.com/p/C54FfdNO1sp/

Αυτή την περίοδο, η Chrissy Metz προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές γύρω από τα τραύματα που είχε από μικρή με τα κιλά και το σώμα της. «Νομίζω ότι προσπαθώ να επουλώσω αυτές τις πληγές αργά αλλά σταθερά. Και δεν είναι εύκολο ... Η ρίζα τους είναι η εξής: "Είμαι ανάξια"».

Υπάρχει τόσο πολύ στίγμα σχετικά με το βάρος, και εξακολουθεί να υπάρχει για πάρα πολλούς λόγους, αλλά νομίζω ότι υπάρχει αυτή η ιδέα ότι "δε μπορείς να τα βγάλεις πέρα με το φαγητό" ή "Είσαι τεμπέλης".

«Τα όμορφα μοντέλα βρίσκονται σε ένα βάθρο, παρόλο που και αυτά είναι πολύ ανθυγιεινά. Δε φροντίζουν το σώμα τους. Αλλά όταν είσαι υπέρβαρος, είναι σα να πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι τόσο παράξενο», δήλωσε η Metz. Είναι αυτό το στίγμα που έκανε τους ανθρώπους «να αναστενάζουν, ή να μη με κοιτάζουν ή να μην ασχολούνται», όταν καθόταν δίπλα τους στο αεροπλάνο.

Παχουλή δεν τους αρέσει, αδύνατη ούτε - Στα 43 της η Christina Aguilera ξέρει να απαντά στους haters

Μάλιστα, είπε πως πριν γίνει διάσημοι οι άνθρωποι την κοιτούσαν περίεργα, σα να το καλοσκέφτονταν όταν έπρεπε να καθίσουν ή να «χωρέσουν» δίπλα της στις αεροπορικές θέσεις. Τι έχει αλλάξει, όμως, πλέον;

«Αλλά επειδή τώρα είμαι σε μια τηλεοπτική εκπομπή, δεν τους νοιάζει. Ή λένε, "Α, καλά, είσαι διάσημη". Πάντα ήταν σα να τους ενοχλούσε που καθόμουν δίπλα τους, ή δεν με κοίταζαν δύο φορές ή δεν ασχολούνταν μαζί μου. Και μετά, όταν έγινα, ας το βάλουμε σε εισαγωγικά, διάσημη, τότε ήθελαν να συζητήσουν ή ήταν πιο πιθανό να θέλουν να καθίσουν δίπλα μου», δήλωσε, δείχνοντας πώς ο κόσμος μπορεί να αλλάξει άποψη για έναν άνθρωπο με βάση το αν είναι διάσημος ή όχι.

«Δεν το καταλαβαίνω», είπε στο τέλος αυτής της περιγραφής. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά σε κάνει να μη θέλεις να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους».