Από το bullying στο σχολείο στα red carpets. Πώς η Nicole Kidman έκανε το body shaming πλεονέκτημα

 Άρτεμις Σκούφου
Από το bullying στο σχολείο στα red carpets. Πώς η Nicole Kidman έκανε το body shaming πλεονέκτημα
Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP

«Όλη μου τη ζωή, ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες»: Η Nicole Kidman δεν αγαπούσε το σώμα της, αλλά αυτό τη βοήθησε να γίνει η σταρ που είναι σήμερα. Φυσικά και το ταλέντο της. 

Σήμερα είναι μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς και από τις πιο λαμπερές και όμορφες γυναίκες του Hollywood. Όταν ήταν μικρή, όμως, η Nicole Kidman ήταν ένα γλυκό κορίτσι που αισθανόταν άσχημα με το σώμα του και δεχόταν bullying για την εμφάνισή του, το ύψος και το χρώμα των μαλλιών του.

Η πρωταγωνίστρια του Perfect Couple μίλησε για τους αγώνες που έδωσε σε νεαρή ηλικία με την εικόνα του σώματός της και στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «In Vogue: The 90s» παραδέχτηκε πως δεχόταν ακόμα και bullying.

Το σόου, το οποίο έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στο Disney+, δίνει στους θεατές μια εσωτερική ματιά στον κόσμο της μόδας κατά τη δεκαετία του «heroin chic» των supermodels και εξετάζει τον διαρκή αντίκτυπό του στην αντίληψή μας για την ομορφιά.

Η χειρότερη στιγμή στο Φεστιβάλ Βενετίας: Η απώλεια της μητέρας της Nicole Kidman ενώ βραβευόταν

Η Nicole Kidman μισούσε το σώμα της και δεχόταν bullying γι' αυτό

Στην πολύ ειλικρινή συνέντευξή της, η Nicole Kidman παραδέχτηκε ότι δεν ένιωθε αυτοπεποίθηση πριν γίνει αποδεκτή από το κοινό. Δεν αγαπούσε το σώμα της, ήθελε να είναι πιο κοντή, όχι ψηλή και να έχει καμπύλες. Ο στόχος της; Να περνά απαρατήρητη από τα σχόλια των συμμαθητών της, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Ήμουν ένα κορίτσι με κόκκινα μαλλιά και ύψος σχεδόν 1,80 μ. από τα 14 μου. Με πείραζαν άσχημα και δεν ήταν ωραίο.

Italy Venice Film Festival Babygirl Red Carpet

Η Nicole Kidman στο Φεστιβάλ Βενετίας

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Μεγαλώνοντας, η γνωστή ηθοποιός άρχισε να δέχεται προσκλήσεις για τα red carpets και όλο αυτό άλλαξε.

Το πιστεύετε; Όλη μου τη ζωή, ήθελα να είμαι 1,58 με καμπύλες και ξαφνικά, το να είμαι 1,80 και εντελώς κοκαλιάρα και με στήθος πλάκα ήταν γι' αυτούς: "Τέλεια, μπορούμε να σε ντύσουμε". Κάθε φορά που μου δινόταν πρόσβαση σε όλο αυτόν τον κόσμο, αισθανόμουν σαν ένα μικρό κορίτσι που του δόθηκε η ευκαιρία να μπει σε αυτό το είδος φανταστικού κόσμου.

Η Nicole Kidman μίλησε επίσης για τον σεβασμό που είχε για εκείνους που καθόρισαν το στυλ τους με τους σχεδιαστές που επέλεγαν και τις συνεργασίες μόδας που δημιουργούσαν.

«Μεγάλωσα παρακολουθώντας την Audrey Hepburn και την Katharine Hepburn και την Grace Kelly - όλες αυτές τις γυναίκες των οποίων το στυλ δημιουργήθηκε με τους σχεδιαστές με τους οποίους συνεργάστηκαν», δήλωσε η Kidman. «Απλά αγαπούσαν τη μόδα. Θυμάμαι λοιπόν να σκέφτομαι, μα φυσικά, αυτό πρέπει να το φέρουμε τώρα στο Hollywood και να φοράμε τα κομμάτια που φτιάχνονται σε αυτά τα πανέμορφα μικρά σαλόνια στο Παρίσι. Γιατί αυτό έκαναν παλιά, οπότε γιατί δεν το κάνουμε ακόμα;».

Η Kate Moss μιλάει για το skinny shaming στο απόγειο της καριέρας της

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Kidman στον κόσμο της μόδας ήρθε όταν ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας John Galliano την έντυσε με Dior για τα βραβεία Όσκαρ του 1997.

27 χρόνια μετά, η ηθοποιός έχει δημιουργήσει συνεργασίες με σχεδιαστές, έχει περπατήσει σε πολλά red carpets και έχει βραβευτεί για τους ρόλους της. Ό,τι κι αν έζησε στο σχολείο, το bullying που δεχόταν δεν αποδείχθηκε πιο δυνατό από τη θέληση που είχε μέσα της να πετύχει.