Ποια είναι επιτέλους η Μαρία Καβογιάννη και την κάνουν όλοι παρέα; (Η φίλη που θα ήθελες και εσύ)

Ποια είναι επιτέλους η Μαρία Καβογιάννη και την κάνουν όλοι παρέα; (Η φίλη που θα ήθελες και εσύ)
Instagram

Την έχουμε δει σε φωτογραφίες με τις Άννα Βίσση, Κλέλια Ανδριολάτου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Μαρία Λεκάκη, Δέσποινα Βανδή, Σμαράγδα Καρύδη, Ζέτα Μακρυπούλια, Ευγενία Σαμαρά, Βίκυ Σταυροπούλου, Δανάη Μπάρκα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Μαρία Μπακοδήμου, Τζένη Θεωνά, Βάσια Κωσταρά κ.α. και όλες τη λατρεύουν. Οι σημαντικές φιλίες με συναδέλφους της και η 29χρονη κόρη της.

Από την Ασπασία στο Dolce Vita, και την εκ διαμέτρου αντίθετη περσόνα της Κορίνας στα Εγκλήματα στη Μάνα στη 10η εντολή και την Εκάβη στο θεατρικό Τρίτο Στεφάνι ήταν και είναι σαφές πως η Μαρία Καβογιάννη είναι μια ηθοποιός δίχως μανιέρα. Το ταλέντο της τής επιτρέπει να αναμετρηθεί με κάθε ρόλο στον οποίο υποκύπτει και όποιος την παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο δεν μπορεί να την ταυτίσει με έναν μόνο χαρακτήρα. Όποιο ρόλο και να έπαιξε έμεινε αξέχαστη στη συνείδηση του κοινού. Ενός κοινού εκτός συνόρων πια με το Netflix. Μια Νύχτα του Αυγούστου, Βραχιόλι της Φωτιάς, Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη, Τριαντάφυλλο στο στήθος είναι ακόμα κάποια από τα πολλά projects που την έχουμε απολαύσει τις τελευταίες σεζόν.

Η Μαρία Καβογιάννη και η Εβελίνα Παπούλια, στη νέα digital καμπάνια της VICHY για τη σειρά NEOVADIOL

Η ηθοποιός που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το 2005 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος εποχής της Μάρας Μεϊμαρίδη, Οι Μάγισσες της Σμύρνης, και το 2015 μάγεψε στη ταινία του Παπακαλιάτη Ένας άλλος κόσμος, μεγάλωσε στο Βύρωνα Αττικής. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Παιδαγωγικά στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία εργάστηκε πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός. Παράλληλα φοίτησε και στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1986 μαζί με τις φίλες της Καίτη Κωνσταντίνου και Υρώ Μανέ.

Και μιας και είπαμε φίλες, ας αφήσουμε το βιογραφικό της Καβογιάννη και ας πούμε δύο πράγματα για τη Μαρία. Τη Μαρία που ναι, πιστεύει πολύ στη φιλία και αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για την ίδια. Είναι αξία δηλαδή. Στις σπάνιες φωτογραφίες που ανεβάζει στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, την έχουμε δει με τις Άννα Βίσση, Κλέλια Ανδριολάτου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Μαρία Λεκάκη, Δέσποινα Βανδή, Σμαράγδα Καρύδη, Ζέτα Μακρυπούλια, Ευγενία Σαμαρά, Βίκυ Σταυροπούλου, Δανάη Μπάρκα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Μαρία Μπακοδήμου, Τζένη Θεωνά, Βάσια Κωσταρά κ.α. Με κάποια από αυτά τα ονόματα τη συνδέει μια βαθιά φιλία, ενώ με κάποιους από αυτούς που θα δούμε στις φωτογραφίες παρακάτω έχει συνεργαστεί και η συνεργασία αυτή πέρασε σε ένα άλλο level το οποίο διαθέτει τα χαρακτηριστικά του σεβασμού και της εκτίμησης.

Όπως είναι γνωστό, η Μαρία κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως είναι παντρεμένη με τον Πέτρο Δριτσώνα με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη την Αντέλλα (Αδελαΐδα), η οποία γεννήθηκε το 1995 και που την έχει βαφτίσει η καλή της φίλη Καίτη Κωνσταντίνου.

upl5e25528fcc720.jpg

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της το 2020 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα δε γίνεται, είχε αναφερθεί στον επί χρόνια σύζυγό της αλλά και στην κόρη της. Σε ερώτηση για το αν η συντροφικότητα και η σχέση εν γένει θέλει κόπο ή τρόπο η Μαρία Καβογιάννη δήλωσε: «Παίζει πολύ ρόλο η προσωπικότητα των ανθρώπων, η ανεξαρτησία, οι διαφορετικοί δρόμοι που έχει διαλέξει ο καθένας που κάποια στιγμή ενώνονται και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να μην επεμβαίνει τόσο πολύ ο ένας στον άλλον αλλά να είναι και παρεμβατικός και συντροφικός στις επιλογές του. Γιατί και ο άνδρας μου είναι καλλιτέχνης και έχουμε καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Η κόρη μου ασχολείται με την ψυχολογία, την καμαρώνω πολύ!».

Η Μαρία Καβογιάννη «έπαθε» Κορίνα 24 χρόνια μετά τα «Εγκλήματα» και πρέπει να δεις το αποτέλεσμα

5 αλήθειες της Μαρίας όπως η ίδια τις μοιράστηκε μέσα από συνεντεύξεις της

  1. «Η αλήθεια είναι ότι δεν μετανιώνω ποτέ για τις επιλογές μου. Ακόμα και τα λάθη, με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα» (Συνέντευξη στο περιοδικό "Γυναίκα", 2018)
  2. «Πιστεύω ότι η ευτυχία είναι θέμα επιλογής. Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω» (Συνέντευξη στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω", 2020)
  3. «Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από όλα όσα κάνουμε» (Συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα Νέα", 2019)
  4. «Δεν φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου. Δεν προσπαθώ να είμαι κάποια άλλη. Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε» (Συνέντευξη στο περιοδικό "Vogue Greece", 2022)
  5. «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Πρέπει να ακολουθούμε τα όνειρά μας και να μην τα παρατάμε ποτέ» (Συνέντευξη στην εκπομπή "Mega Καλημέρα", 2023)

No caption needed: Ένας βασικός λόγος που η Μαρία Καβογιάννη είναι ηθοποιάρα

Αυτές οι μόνο κάποιες από τις ατάκες της Μαρίας Καβογιάννη, που έχουν ειπωθεί σε διάφορες συνεντεύξεις της σε περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές και αντικατοπτρίζουν τη θετική της στάση ζωής, την αυθεντικότητά της και την πίστη της στην αγάπη και τα όνειρα.

https://www.instagram.com/p/C2CTK1IC-ui/