Όσα είπε η Paris Hilton για την κακοποίηση αποτελούν υπενθύμιση και για ακόμα μια τραγική παθογένεια

Όσα είπε η Paris Hilton για την κακοποίηση αποτελούν υπενθύμιση και για ακόμα μια τραγική παθογένεια
Paris Hilton, Lived-Experience Advocate and CEO, testifies during a House Committee on Ways and Means hearing on Strengthening Child Welfare and Protecting Americas Children on Capitol Hill Wednesday, June 26, 2024, in Washington. (AP Photo/Mariam Zuhaib)

Η κληρονόμος ξενοδοχείων Hilton μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί. Συγκλονίζουν τα λεγόμενά της για σeξουαλική επίθεση που δέχτηκε ως έφηβη από προσωπικό ιδρύματος καθώς και όσα είπε για την «αναγκαστική χορήγηση φαρμάκων».

Κατά την ομιλία της στο Κογκρέσο για το σύστημα παιδικής πρόνοιας, η Paris Hilton μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από το προσωπικό ιδρύματος καθώς και για την «αναγκαστική χορήγηση φαρμάκων»

Όπως είναι γνωστό, η 43χρονη γυναίκα υπερασπίζεται δημόσια και «ηχηρά» τη νομοθεσία που δημιουργήθηκε για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος πρόνοιας των παιδιών στην Αμερική και σε αυτό το πλαίσιο μοιράστηκε τη δική της τραυματική εμπειρία από την τοποθέτησή της σε εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας ως έφηβη.

Η κληρονόμος των ξενοδοχείων Hilton εξήγησε κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο δικαστήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ότι αναγκάστηκε να μπει σε ψυχιατρικές κλινικές από την ηλικία των 16 ετών λόγω της επαναστατικής της συμπεριφοράς.

Η Paris Hilton αποκάλυψε την άφιξη του δεύτερου παιδιού της, της London και οι fans της ξετρελάθηκαν

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας κατάθεσης ψυχής, ισχυρίστηκε ότι πολλά ιδρύματα που υποσχέθηκαν βοήθεια στους γονείς της ήταν στην πραγματικότητα μια πύλη εισόδου για το προσωπικό να προβεί σε σεξουαλική και ιατρική κακοποίηση των νεαρών ασθενών τους.

Μιλώντας για τη δική της τραυματικότατη εμπειρία, η Paris Hilton δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης:

«Όταν ήμουν 16 ετών, με άρπαξαν από το κρεβάτι μου στη μέση της νύχτας και με μετέφεραν πέρα από τα σύνορα της πολιτείας στην πρώτη από τις τέσσερις εγκαταστάσεις φιλοξενίας... Για δύο χρόνια, μου χορηγούσαν με το ζόρι φάρμακα και με κακοποιούσε σεξουαλικά το προσωπικό. Με ακινητοποιούσαν βίαια ... με έγδυναν, με πέταγαν στην απομόνωση».

Συνεχίζοντας, η πρώην ριάλιτι σταρ ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της, ο συνιδρυτής της Hilton & Hyland, Rick Hilton, και η πρωταγωνίστρια των Real Housewives of Beverly Hills, Kathy Hilton, «εξαπατήθηκαν πλήρως, τους είπαν ψέματα και χειραγωγήθηκαν από αυτή την κερδοσκοπική βιομηχανία σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση που βίωνα».

«Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε την εμπειρία των νέων που τοποθετήθηκαν από το κράτος και δεν έχουν ανθρώπους που να τους ελέγχουν τακτικά;».

Η socialite συνέχισε να τονίζει περαιτέρω την πεποίθησή της ότι οι εταιρείες επωφελούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό από τη «βιομηχανία προβληματικών εφήβων» χωρίς ουσιαστική και πραγματική φροντίδα για τα παιδιά που εμπλέκονται.

Η Paris Hilton νιώθει το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο για τα 2 χρόνια γάμου με τον Carter Reum

«Αυτή η βιομηχανία των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως βλέπει αυτόν τον πληθυσμό ως σημάδια δολαρίου και λειτουργεί χωρίς ουσιαστική εποπτεία... Τι είναι πιο σημαντικό; Η προστασία των επιχειρηματικών κερδών ή η προστασία των ζωών των ανάδοχων νέων;».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Hilton εμφανίζεται ενώπιον των νομοθετικών οργάνων με την ελπίδα να προωθήσει τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών στο σύστημα πρόνοιας.

Το 2022, βρέθηκε στο Καπιτώλιο για να ασκήσει πιέσεις στους νομοθέτες επιδιώκοντας ψήφιση του νόμου για την ιδρυματική κακοποίηση σε βάρος παιδιών. Το νομοσχέδιο είχε σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εποπτεία των προγραμμάτων ιδρυματικής φροντίδας για νέους, να υποστηρίξει την εκ νέου έγκριση του Τίτλου IV-B του Νόμου Κοινωνικής Ασφάλισης και να υποστηρίξει ένα «νομοσχέδιο δικαιωμάτων» για τα παιδιά σε εγκαταστάσεις για νέους.

Η Hilton «άνοιξε» για πρώτη φορά το ιστορικό της κακοποίησης στο κοινό μέσω του ντοκιμαντέρ της στο YouTube το 2020 The Is Paris. Η μητέρα δύο παιδιών συνεχίζει να είναι μία από τις πιο ηχηρές υπέρμαχους του Hollywood για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Όσα είπε η Paris Hilton για την κακοποίηση αποτελούν υπενθύμιση και για ακόμα μια τραγική παθογένεια

Ακόμα μία τραγική παθογένεια που βγαίνει ξανά στην επιφάνεια είναι το bullying και σε αυτό το άρθρο θα πρέπει να αναφερθούμε και στο bullying που υφίστανται παιδιά διάσημων προσώπων ή κληρονόμων. Υπάρχουν άνθρωποι που εκφοβίζουν για μια ζωή κάποιους άλλους ανθρώπους που γεννήθηκαν με περιουσία. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα από αυτά τα παιδιά των κληρονόμων που δεν ένιωσαν ποτέ πως έχουν κάτι ουσιαστικό το οποίο τα λεφτά δεν μπορούν να το αγοράσουν. Αυτά τα παιδιά που είχαν επίγνωση των ελλείψεών τους, συν τοις άλλοις εκφοβίστηκαν, κατηγορήθηκαν άδικα, βίαια και συστηματικά στη ζωή τους -λες και ήταν ο μέγιστος εχθρός- με αποτέλεσμα τραγικές συνέπειες στην ψυχολογία και τη ζωή τους. Καταχρήσεις, αυτοκαταστροφή, κατάρρευση. Και, και, και.

Σαφέστατα και υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί άνθρωποι όταν μιλάμε για χρήματα. Όμως το πιο σπουδαίο το είχε πει η Μαλβίνα: «Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν…».

Η μεγαλύτερη φτώχια πάντως, εκείνη που δεν έχει ελπίδα καμία, είναι η φτώχια του πνεύματος. Μέχρι σήμερα φτηνές ατάκες είναι πλούσιες σε μίσος όταν συνοψίζονται στα «τι ανάγκη έχει αυτός», «του αξίζει να υποφέρει γιατί μεγάλωσε μέσα στα πλούτη».

Το γεγονός πως κάποιος γεννήθηκε με λεφτά δεν σημαίνει πως αξίζει να υποφέρει και η Paris Hilton μόνο θαυμασμό προκαλεί για το θάρρος της και όσα είπε τα οποία και αποτελούν μάθημα για πάρα πολλούς λόγους. Και αν κάποιος σκεφτεί πως τα πράγματα αλλάζουν ή είναι καλύτερα τώρα, ας θυμηθεί το bullying που υφίσταται αυτή τη στιγμή και ο γιος της.

H Paris Hilton ξέσπασε για το bullying που δέχθηκε για το μωρό της και είχε απόλυτο δίκιο ως μαμά

https://www.instagram.com/reel/C8teucbu4-l/