Στο «Καλύτερα Αργά» η Πετρουλάκη είπε πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν (Καλύτερα αργά, παρά αργότερα)

Στο «Καλύτερα Αργά» η Πετρουλάκη είπε πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν (Καλύτερα αργά, παρά αργότερα)

 «Και εγώ περνάω ό,τι περνάνε όλες οι γυναίκες - Ήμουν η πρώτη που μίλησα για την εμμηνόπαυση», «Έχω υποστεί πολλά "μαχαιρώματα" από ανθρώπους που είναι ακόμη στην τηλεόραση», «Υπήρχαν πολλές κακές φάσεις με το σώμα μου - Δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ με εμένα».

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουλίου η Ελένη Πετρουλάκη. Σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, μίλησε για πράγματα που όλοι θα θέλαμε να θίγονται περισσότερο (με αλήθεια) στις συνεντεύξεις.

Η εμφάνιση της γνωστής γυμνάστριας στην εκπομπή ήταν μια ευκαιρία να μοιραστεί τις προσωπικές της εμπειρίες και να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Και η αλήθεια είναι ότι με την ειλικρίνειά της και την αισιόδοξη στάση ζωής της, η Ελένη αποτέλεσε ξανά πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες που αναζητούν τρόπους να διατηρήσουν την υγεία, την ευεξία και την αυτοπεποίθησή τους σε κάθε ηλικία.

Η ειλικρινής κουβέντα με τη Νέγκα

Καταρχάς, η Ελένη Πετρουλάκη παραδέχθηκε: «Είμαι η ίδια, δεν έχω αλλάξει, κάποιος που με γνωρίζει βλέπει ότι είμαι πρόσχαρος άνθρωπος. Θεωρώ ότι έχει να κάνει με το πώς έχουμε μεγαλώσει. Εγώ μεγάλωσα στην Κρήτη από μία γιαγιά με ήθος και αξίες. Ό,τι κι αν συνέβη αυτά τα χρόνια δεν με αλλοτρίωσε. Είμαι η Λένα όπως με φωνάζουν στην Κρήτη. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή έχω περάσει από διάφορες κακοτοπιές. Εγώ δεν ήξερα ούτε από λογιστικά ή οικονομικά».

Η επιτυχημένη γυμνάστρια που υπήρξε στα τηλεοπτικά δρώμενα κατά το παρελθόν αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο αλλά και άκρως ανταγωνιστικό χώρο.

«Με ενοχλεί η υποκρισία, εγώ είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί σου αν δεν σε συμπαθώ. Στον χώρο της τηλεόρασης έχω δει τόσες λυκοφιλίες. Θεωρείς τυχαίο ότι έχω να κάνω τηλεόραση από το 1996; Έχω υποστεί "μαχαιρώματα" και είπα "γεια σας". Οι άνθρωποι που μου την "έφεραν" είναι ακόμα στην τηλεόραση. Δεν ξέρω πότε υπάρχει θεία δίκη». Well said!

Πολλοί επαίνεσαν την Πετρουλάκη για την ειλικρίνεια και το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της τηλεόρασης. Κατά τη γνώμη μας, η συνέντευξή της άνοιξε μια σημαντική συζήτηση για το μέλλον της τηλεόρασης. Είναι σαφές ότι η τηλεόραση χρειάζεται να αλλάξει προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου κοινού.

Σε σημείο της συνέντευξης απάντησε επίσης στα κακόβουλα σχόλια που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις υποτιθέμενες πλαστικές επεμβάσεις της. Με ειλικρίνεια και χιούμορ, δήλωσε ότι δεν έχει κάνει κάποια πλαστική επέμβαση και ότι η εμφάνισή της είναι αποτέλεσμα της υγιεινής διατροφής, της συστηματικής άσκησης και της καλής γενετικής. Μάλιστα, τόνισε ότι τα κακόβουλα σχόλια δεν την αγγίζουν, καθώς είναι σίγουρη για τον εαυτό της και την πορεία της.

«Να και τώρα που κάναμε τα μαλλιά κοτσίδα μπορεί να πουν ότι έκανα λίφτινγκ! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να δεχόμαστε και την αρνητική κριτική. Θεωρώ ότι δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους όσοι σχολιάζουν. Εγώ δεν θα καθόμουν ποτέ να γράψω ένα σχόλιο. Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους γιατί δεν έχω χρόνο».

«Εγώ δεν θα ασχοληθώ ποτέ τι κάνουν οι άλλοι γιατί δεν έχω χρόνο. Εγώ δεν θα καθόμουν να γράψω ποτέ σχόλιο δημόσια άρα είναι θέμα χαρακτήρα και κατά πόσο είσαι δουλεμένος και με την αυτοβελτίωση και το να μαθαίνεις κάθε ημέρα να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην ψυχή. Η ύλη φθείρεται, η ψυχή όχι». Well said!

Η Ελένη Πετρουλάκη μοιράστηκε επίσης την προσωπική της εμπειρία με την εμμηνόπαυση, περιγράφοντας την ως μια περίοδο με έντονες σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, όπως οι εξάψεις, οι μεταβολές της διάθεσης και η αύξηση βάρους. Τόνισε, ωστόσο, ότι με την κατάλληλη υποστήριξη και φροντίδα, κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να διατηρήσει την υγεία και την ευεξία της.

«Κι εγώ περνάω ό,τι περνάνε όλες οι γυναίκες, κι εγώ προσπαθώ να διατηρούμαι. Πρέπει να ήμουν η πρώτη που μίλησε για την εμμηνόπαυση και την εξωσωματική. Είναι ελληνική νοοτροπία ότι μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση ξόφλησε. Το θέμα είναι να αισθανόμαστε καλά όχι μόνο το φαίνεσθαι».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη μοιραστεί με το κοινό και τις χαρές και τις προκλήσεις της μητρότητας. Η περήφανη μαμά που με τον πρώην άσο του ποδοσφαίρου Ίλια Ίβιτς έχει αποκτήσει 4 κόρες, αναφέρθηκε στις διαφορετικές προσωπικότητες των κοριτσιών της, τόνισε τη σημασία της στήριξης και της ενθάρρυνσης στην ανατροφή τους, ενώ εξήγησε και τον λόγο που δεν θέλουν να ασχοληθούν με την τηλεόραση.

«Οι κόρες μου δεν θα ασχοληθούν με τα δικά μας επαγγέλματα. Είναι αθλήτριες και χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να σπουδάσουν. Η μεγάλη πήρε αθλητική υποτροφία για να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων.

Έχουν ανταγωνιστικότητα με μένα, εγώ προσπαθώ να κάνω πίσω για να μην υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός. Μου ασκούν συνέχεια αρνητική κριτική για τα πάντα. Όπως λένε, εγώ δεν ξέρω τίποτα. Ρούχο δεν μου έχει μείνει, παπούτσι δεν μου έχει μείνει. Και είναι 4! Πήγα να κλειδώσω τα ρούχα και βρήκαν το κλειδί. Για μένα η πιο σημαντική κατάκτηση είναι ότι έκανα παιδιά. Δεν μου λέει τίποτα η καριέρα. Ήταν μια δουλειά».

«Είμαι ένας άνθρωπος φυσιολογικός που έχει περάσει από εξωσωματικές με 8 κιλά πάνω, κάτω, έχω περάσει 3 εγκυμοσύνες και με δίδυμη κύηση, έχω περάσει από εμμηνόπαυση. Πολλές φορές δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ με μένα. Πέρασα φάσεις που είχα αφήσει τον εαυτό μου. Είχα την τύχη να ξέρω τι να κάνω για να επανέλθω».

Επίσης, η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για το πώς καταφέρνει να ισορροπεί τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με την οικογενειακή της ζωή, δίνοντας έμφαση στην αξία του ποιοτικού χρόνου που περνά με τα παιδιά της. Well said!