Σε Q&A ping pong challenge ο Παναγιώτης Γκιώνης θα πει το αυτονόητο στο «γιατί δεν εγκατέλειψε ποτέ»

Ανθή Μιμηγιάννη
Σε Q&A ping pong challenge ο Παναγιώτης Γκιώνης θα πει το αυτονόητο στο «γιατί δεν εγκατέλειψε ποτέ»

Ποιος είναι ο κορυφαίος πινγκπονγκίστας που στα 44 του χρόνια, το καλύτερο σερβίς του το φύλαγε για το Παρίσι 2024.

«Στο ping pong, η ζωή είναι μια μικρή μπάλα που αναπηδά και εσύ πρέπει να είσαι η ρακέτα που την κατευθύνει». Αυτό το απλό, αλλά βαθυστόχαστο λεκτικά και πολύ δύσκολο πρακτικά, στην περίπτωση του Παναγιώτη Γκιώνη ισχύει εντός και εκτός γηπέδων αφού ο κορυφαίος αθλητής είναι case study που με κάθε του απόκρουση χτυπάει κάθε εμπόδιο που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος αθλητής σε όλα τα επίπεδα. Με κάθε backhand σερβίρει πίσω κάθε χτύπημα, με κάθε του καρφί «καρφώνει» όποιο στερεότυπο υπάρχει περί ηλικίας στον αθλητισμό και, και, και...

https://www.instagram.com/p/BEMaryQTZko/

Ο ίδιος, στα 44 του χρόνια, το καλύτερο σερβίς του το φύλαγε για το Παρίσι 2024

Αν υπάρχει πλούσιο tag σε ό, τι αφορά στην επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα μας, ο Παναγιώτης το «έχτισε» με πολλή υπομονή, κόπο, κούραση, συνέπεια, πειθαρχία, δάκρια, προπονήσεις, μετάλλια, διακρίσεις και ξανά δάκρια. Η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στην ηλικία των 44 -έπειτα από μακρά πορεία στον αθλητισμό, ήταν huge είδηση που συνοδεύτηκε με δάκρια συγκίνησης αφού σηματοδοτεί όλα εκείνα που «έχασε» αλλά και κέρδισε στα άπειρα χιλιόμετρα που έτρεξε και στα άπειρα παπούτσια που έλιωσε στον δρόμο προς την κατάκτηση των στόχων του.

panagiotis__gionis_1716313371_3373003486805786775_42114965.jpg

Τον Μάιο του 2024, κατέκτησε μια ιστορική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε κορυφαίο αθλητικό ραντεβού. Η νίκη του επί του Σλοβάκου Βανγκ Γιανγκ με 4-0 σετ στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά αποτελεί απόδειξη της αστείρευτης αγωνιστικότητας και του πάθους του για το άθλημα.

Η τότε αφιέρωση στον προπονητή του, Κώστα Βατσακλή:

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την πρόκριση στον προπονητή μου, που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς αυτόν, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Είναι ο άνθρωπος που με καθοδηγεί, με εμπνέει και με βοηθά να ξεπερνώ τα όριά μου. Αυτή η πρόκριση είναι και δική του».

Ραντεβού στους 32

Την Κυριακή 28 Ιουλίου, ο αθλητής πέτυχε μια σπουδαία πρόκριση στους 32 του Ολυμπιακού τουρνουά ping pong στο Παρίσι, γράφοντας ιστορία για το ελληνικό άθλημα. Ειδικότερα, ο Παναγιώτης νίκησε με σετ 4-0 τον 21χρονο Καναδό Έντουαρντ Λι (Νο 22) για τους 64 του μονού ανδρών του ping pong στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναγιώτης Γκιώνης κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίπαλό του και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της πορείας του στο τουρνουά και στο νέο παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με αντίπαλο τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρει αυτό που αξίζει να πάρει, εκπροσωπώντας έτσι την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι, επίσης, μια ευκαιρία για το ελληνικό ping pong να αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση. Αυτή που του αρμόζει.

«Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ο κόσμος φώναζε το όνομά μου»

Λίγο μετά την εμφατική και ιστορική νίκη του, ο Παναγιώτης μίλησε στις κάμερες για την πρόκριση στους 32 αλλά και τον στόχο για τους 16.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Στο γήπεδο η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, κάτι που μας είχε λείψει, γιατί στο Τόκιο τα πάντα ήταν άδεια λόγω του Covid-19. Ήταν πολύ ωραίο που όλοι φώναζαν το όνομά μου».

«Στα πρώτα δύο σετ ήθελα να βρω λίγο τα πατήματά μου, έβλεπα ότι ο αντίπαλός μου είχε κάποια προβλήματα. Στο τρίτο και τέταρτο σετ, χαλάρωσα λίγο περισσότερο, βρήκα τα πατήματά μου και ένιωσα πιο σίγουρος. Το παιχνίδι πήγε όπως το περίμενα, ήξερα ότι αν παίξω αυτό που μπορώ, θα καταφέρω να περάσω αυτό το εμπόδιο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».

«Ο Αμερικανός είναι εκπληκτικός παίκτης, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τον ξέρω, είμαστε χρόνια στα ίδια γήπεδα. Είναι πολύ καλός αθλητής και απέναντί του θα πρέπει να είμαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος».

https://www.instagram.com/reel/C9-qQuEs9R0/

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης - Γυμνάζοντας σώμα και μυαλό με ping pong

Ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι ένας θρύλος του ελληνικού ping pong, με μια καριέρα που εκτείνεται σε δεκαετίες και είναι γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις. Γεννημένος στην Αθήνα το 1980, ξεκίνησε να παίζει επιτραπέζια αντισφαίριση σε νεαρή ηλικία και γρήγορα αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/CSregOVt_p5/

Με πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ο Γκιώνης έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και έχει φτάσει σε υψηλές θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις. Έχει αγωνιστεί σε κορυφαία πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο και έχει αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του ping pong παγκοσμίως.

Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο αθλητής είναι γνωστός για το πάθος του για το άθλημα, την αφοσίωσή του στην προπόνηση και την προσήλωσή του στους στόχους του. Είναι ένας αθλητής που αποτελεί πρότυπο για τους νεότερους και μια πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Σε Q&A ping pong challenge ο Παναγιώτης Γκιώνης λέει πάντα το αυτονόητο στο «γιατί δεν εγκατέλειψε ποτέ» και το λέει είτε με τα μάτια του, είτε με το πάθος του, είτε με τα λόγια του. Γιατί πολύ απλά δεν εγκαταλείπεις ποτέ κάτι που αγαπάς τόσο πολύ. Ναι; Ναι.

https://www.instagram.com/p/BVzVHGygzE3/

Ένα μικρό συμπέρασμα - μάθημα για όλα τα παιδιά, όποια ηλικία κι αν έχουν αυτά τα παιδιά

Το ping pong είναι ένα άθλημα που προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Σε νοητικό επίπεδο, βελτιώνει τη συγκέντρωση, την εστίαση, την ταχύτητα σκέψης και τη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, ενισχύει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το στρες και την ένταση.

Σε σωματικό επίπεδο, το ping pong βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, την αντοχή και τη φυσική κατάσταση γενικότερα. Επιπλέον, ενδυναμώνει τους μύες και τις αρθρώσεις, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ευκινησία, την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά.