Σπάνια έξοδος για την grande dame του ελληνικού θεάτρου, Καριοφυλλιά Καραμπέτη - Το look στο Ηρώδειο

Σπάνια έξοδος για την grande dame του ελληνικού θεάτρου, Καριοφυλλιά Καραμπέτη - Το look στο Ηρώδειο
NDP

Η σπάνια διακριτική εμφάνιση με τον αγαπημένο της και επίσης ηθοποιό Κρις Ραντάνοφ, με τον οποίο είναι μαζί εδώ και 18 χρόνια. Οι φήμες για κρυφό γάμο και ο μεγάλος έρωτας. 

Η grande dame του ελληνικού θεάτρου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, και ο αγαπημένος της, Κρις Ραντάνοφ, απόλαυσαν την «Ορέστεια» του Θεόδωρου Τερζόπουλου το βράδυ της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου και ο φακός τούς απαθανάτισε σε ένα εξαιρετικά σπάνιο κλικ.

Η Καραμπέτη, πάντα γοητευτική και δυναμική, και ο επίσης ηθοποιός, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα, ταιριαστά και διακριτικά ζευγάρια της ελληνικής πραγματικότητας. Η κοινή τους εμφάνιση στο Ηρώδειο, έναν χώρο απόλυτα συνυφασμένο με την υψηλή τέχνη, υπογραμμίζει την κοινή τους αγάπη για το θέατρο και τον πολιτισμό.

IMG_1163.jpg

Η σπουδαία ηθοποιός, γνωστή για το εκλεπτυσμένο της στυλ, επέλεξε ένα σύνολο που αναδείκνυε την αριστοκρατική της παρουσία. Το άψογο φθινοπωρινό safari look αποτελείτο από ένα κοστούμι στο σκούρο καφέ της σοκολάτας και ένα χακί πουκάμισο σε στυλ σεμιζιέ, με μεγάλες τσέπες και ζώνη που τονίζει έξυπνα τη μέση. Ο σύντροφός της, από την άλλη πλευρά, επέλεξε total black look, που συμπλήρωνε αρμονικά την εμφάνιση της συντρόφου του.

IMG_1097.jpg

Η «Ορέστεια», μια τραγωδία που πραγματεύεται διαχρονικά θέματα όπως η εκδίκηση και η δικαιοσύνη συγκέντρωσε πλήθος κόσμο το βράδυ της Πέμπτης (5/9). Η παράσταση, με την επιβλητική ατμόσφαιρα του αρχαίου θεάτρου και την εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών, μετέφερε το κοινό στην εποχή του Αισχύλου, αναδεικνύοντας τη δύναμη του λόγου και τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της τραγωδίας.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Η Φόνισσα είναι μια ηρωίδα αρχετυπική στα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας»

Ο Κρις Ραντάνοφ και ο μεγάλος έρωτας με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη

Ο 50χρονος ηθοποιός έφτασε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία ως οικονομικός μετανάστης, έχοντας το όνειρο να ασχοληθεί με την υποκριτική. Αφού πέρασε τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, σπούδασε υποκριτική στη σχολή Ιασμος και ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο της Αθήνας. Στο βιογραφικό του μετρά αρκετό κινηματογράφο και τηλεόραση. Στην τηλεόραση ξεκίνησε στη σειρά του Μανουσάκη στον ΑΝΤ1 «Για την Άννα» ενώ, ανάμεσα σε άλλα, τον έχουμε δει σε κάποιους ρόλους στη «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου, στον κινηματογράφο στο «Τρεις μέρες ευτυχία» του Αθανίτη αλλά και στο «Έτερος εγώ» του Τσαφούλια.

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει και ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Lifo, αναλαμβάνει και σκηνές ως κασκαντέρ σε μεγάλες ξένες παραγωγές. «Έχουμε στήσει μια εταιρεία με τον Σωτήρη Κρανιώτη και αναλαμβάνουμε σκηνές δράσης, φωτιές σε αυτοκίνητα, συγκρούσεις, πτώσεις από ύψη και άλλα τέτοια. Εκπαιδεύτηκα σε σχολή στη Βουλγαρία γι’ αυτό».

201806241517450.2028_RANTANOF_MAKSIMOY_22062018.jpg

Το 2006 γνώρισε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και, τα 16 χρόνια διαφορά ηλικίας, μηδενίστηκαν.

201902182226270.3839_KARAMPETI_RANTANOF_18022019.jpg

Εδώ και 18 χρόνια διατηρούν μια σχέση αμοιβαίου θαυμασμού ενώ οι ψίθυροι για έναν μυστικό γάμο, που λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, έχουν κινήσει εδώ και αρκετά χρόνια την περιέργεια του κοινού. Κάτι που και οι δύο οι ηθοποιοί ποτέ δεν επιβεβαίωσαν. Παρόλα αυτά, η εμβληματική αυτή ηθοποιός με τις δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τον έρωτά της με τον αγαπημένο της.

201702151525260.3063_RANTANOF_VLANTI_TZIOVAS_14022017.jpg

Η τύχη, η σκληρή δουλειά και το «τίμημα» της τέχνης

Γεννημένη στις 5 Ιουλίου του 1958, η Καραμπέτη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η καριέρα της ξεκίνησε στο θέατρο, όπου γρήγορα αναγνωρίστηκε το ταλέντο της. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και έχει ερμηνεύσει εμβληματικούς ρόλους σε κλασικά και σύγχρονα έργα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Τον Νοέμβριο του 2023, η σπουδαία ηθοποιός, με αφορμή την ταινία «Φόνισσα», παραχώρησε συνέντευξη στη Διονυσία Καλαποθαράκου και στο Queen.gr. Στην ενδιαφέρουσα κουβέντα, μίλησε για την πολυετή της πορεία στο θέατρο, την αγάπη της για το κλασικό ρεπερτόριο και τις θυσίες που απαιτεί μια τέτοια επιλογή.

Όταν ρωτήθηκε αν η πορεία της στο κλασικό ρεπερτόριο ήταν μια συνειδητή επιλογή, η ηθοποιός απάντησε ότι αισθάνεται «πολλαπλά τυχερή», καθώς τα όνειρα και οι στόχοι της συνέπεσαν με την πραγματικότητα. Τόνισε, ωστόσο, ότι η τύχη από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται και σκληρή δουλειά για να πετύχεις. Αναγνώρισε επίσης ότι η αφοσίωσή της στην τέχνη έχει το δικό της «τίμημα». Η σωματική και ψυχολογική καταπόνηση, το άγχος, ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος και οι χαμηλότερες αμοιβές είναι μερικές από τις θυσίες που έχει κάνει. Ωστόσο, τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των δυσκολιών.

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα της συνέντευξης:

«Ήμουν πολλαπλά τυχερή, γιατί αυτά που ονειρεύτηκα κι αυτά που έθεσα ως στόχο αυτά συνέβησαν. Και για να μιλήσω πιο σωστά, η τύχη μπορεί να σου φέρει στην αρχή στο δρόμο σου τους σωστούς δασκάλους και τους ανθρώπους που θα σε επηρεάσουν βαθιά. Από ’κεί κι ύστερα όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν σου χαρίζεται».

«Αυτά που αποκομίζει κανείς από τη τέχνη είναι ανεκτίμητα. Κι είναι αυτά που βαραίνουν περισσότερο στη ζυγαριά στον τελικό απολογισμό. Το πληρώνεις με μεγάλη κόπωση, καταπόνηση του οργανισμού σου σε όλα τα επίπεδα, σωματικά και ψυχολογικά, τεράστιο στρες και άγχος, λίγο ελεύθερο προσωπικό χρόνο και μικρότερες αμοιβές. Αξίζει όμως όλες τις θυσίες, γιατί τα μαθήματα που παίρνεις σε σχέση με την ανθρώπινη περιπέτεια είναι μεγάλα και βαθιά, και η αίσθηση ότι κάτι προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο είναι η πιο μεγάλη ικανοποίηση».

«Θα ήθελα να μην ήμουν αναγκασμένη να δουλεύω τόσο πολύ. Και νιώθω συχνά πολύ κουρασμένη. Στην Ελλάδα όμως των αλλεπάλληλων κρίσεων και έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στον χώρο, η αδιάκοπη και πολύωρη εργασία είναι μονόδρομος. Παρόλ’ αυτά αυτή η δουλειά μας βρίσκει συνεχώς τους τρόπους να σε ενθουσιάζει και να σε ανταμείβει ψυχικά».