Η Ράνια Τζίμα είπε πως στο σπίτι της δεν έχει καθρέφτη αλλά ένας «καθρέφτης» φάνηκε στο Instagram

Ανθή Μιμηγιάννη
Η Ράνια Τζίμα είπε πως στο σπίτι της δεν έχει καθρέφτη αλλά ένας «καθρέφτης» φάνηκε στο Instagram
Instagram

«Μού πήρε πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα. Και δεν εννοώ μια φούστα κοντή, αλλά μια φούστα γραφείου. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια... Νομίζω 15». Να πώς σχολίασαν οι followers το ηθικό ανάστημα της καταξιωμένης δημοσιογράφου. 

Η Ράνια Τζίμα έκανε μια εντυπωσιακή -σε όλα τα επίπεδα- εμφάνιση στη νέα εκπομπή της Φαίης Σκορδά, «Buongiorno», στο MEGA. Οι δύο γυναίκες, που πλέον μοιράζονται το ίδιο τηλεοπτικό σπίτι, συνομίλησαν για μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

https://www.instagram.com/reel/DABJOaFJWp3/

Η οικοδέσποινα της εκπομπής ξεκίνησε τη συζήτηση σχολιάζοντας ότι πολλές όμορφες γυναίκες δεν αναγνωρίζουν την ομορφιά τους. Η ανκοργούμαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού εκείνη τη στιγμή αποκάλυψε ότι δεν έχει καθρέφτες στο σπίτι της -εκτός από έναν στο μπάνιο. Σε άλλο σημείο της συζήτησης, η Ράνια διαχώρισε την έννοια της θηλυκότητας από την ομορφιά, αναγνωρίζοντας ότι «μπορεί να είναι όμορφη χωρίς να το αντιλαμβάνεται απαραίτητα».

Διπλή αποκάλυψη με ένα post από τη Ράνια Τζίμα: Η αφιέρωση στον Γαβριήλ και οι ευχές στην κόρη της

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, η καταξιωμένη δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως γυναίκα στον ανδροκρατούμενο χώρο της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα στην αρχή της καριέρας της, θίγοντας έτσι και μια μεγάλη παθογένεια που πολλές γυναίκες έχουν υποστεί.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να νιώσει άνετα να φοράει φούστα στο ρεπορτάζ, καθώς ανησυχούσε ότι αυτό θα μπορούσε να την κάνει να φαίνεται λιγότερο σοβαρή ή επαγγελματίας.

«Η εξωτερική εμφάνιση δημιούργησε εμπόδιο σε μένα, εσωτερικά. Δηλαδή, μού πήρε πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα. Και δεν εννοώ μια φούστα κοντή, αλλά μια φούστα γραφείου. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια... Νομίζω 15. Γιατί και τα ρεπορτάζ που έκανα εγώ ήταν κυρίως ανδροκρατούμενα. Και τα οικονομικά υπουργεία που έκανα και μετά το πολιτικό ρεπορτάζ. Υπήρχε στιγμή στο ρεπορτάζ που ήμουν εγώ και 10 άνδρες. Δεν υπήρχε άλλη γυναίκα. Δεν συνέβη όμως τίποτα, ήταν δικό μου θέμα καθαρά.

Δεν ήταν ούτε κάτι που μου είπαν οι συνάδελφοι ούτε κάτι που μου επιβλήθηκε με κανένα τρόπο. Ήταν μια εσωτερική δική μου διεργασία.

Ίσως αισθανόμουν ότι, αν η θηλυκότητα μου φαινόταν στα ρούχα μου, αυτό θα με έκανε λιγότερο υπολογίσιμη ή τρωτή ή δεν ξέρω τι άλλο είχα στο κεφάλι μου. Ό,τι ήταν πάντως ήταν στρεβλό απολύτως. Μετά, όταν έβαλα την φούστα, δεν άλλαξε τίποτα. Οι πολιτικοί αισθάνθηκα στην αρχή ότι μπορεί να με αντιμετωπίζουν έτσι -οι συνάδελφοι όχι τόσο».

Η εξομολόγηση της δημοσιογράφου για την εσωτερική της μάχη με τη θηλυκότητα στον επαγγελματικό χώρο αποτελεί μια δυνατή υπενθύμιση των βαθιά ριζωμένων κοινωνικών προσδοκιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Παρόλο που δεν υπήρχε εξωτερική πίεση να συμμορφωθεί με κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο ένδυσης, η δημοσιογράφος ένιωθε την ανάγκη να καταπιέσει τη θηλυκότητά της για να γίνει αποδεκτή και να κερδίσει σεβασμό σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Αυτή η εσωτερική διεργασία, που την οδήγησε να αποφεύγει τις φούστες για 15 χρόνια, αναδεικνύει την ισχύ των έμφυλων στερεοτύπων και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση και τις επιλογές μιας γυναίκας, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν ρητοί περιορισμοί.

Το γεγονός ότι τελικά ξεπέρασε αυτόν τον φόβο και φόρεσε φούστα χωρίς να αλλάξει τίποτα στην επαγγελματική της ζωή, αποτελεί μια νίκη ενάντια στις προκαταλήψεις και μια δήλωση αυτοπεποίθησης.

Το κεφάλαιο Γαβριήλ

Η συζήτηση στράφηκε επίσης στην προσωπική ζωή της και τη σχέση της με τον σύζυγό της, τον επίσης δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Η δημοσιογράφος, που με τον σύζυγό της έχουν αποκτήσει μία κόρη, μοιράστηκε με το κοινό στιγμές από την καθημερινότητά τους χωρίς να βάλει φίλτρα και ψεύτικα tags που κάθε άλλο -παρά σε ευτυχία παραπέμπουν.

«Φλατ δεν μας λες. Ο Γαβριήλ, που είναι καλούλης και γλυκούλης, μπορεί να σου κάνει "δαντέλα" το νευρικό σύστημα. Γίνεται εσωστρεφής, κλείνεται στον εαυτό του, εκπέμπει κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις και προσπαθείς να το εκμαιεύσεις. Σίγουρα δεν είμαστε η οικογένεια της Kellogg’s, να ξυπνάμε με μπριγιαντίνη στα μαλλιά, καταπληκτικοί και χαρούμενοι. Έχουμε περάσει δύσκολες φάσεις».

Ράνια Τζίμα - Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο σνομπισμός που κατέληξε σε γάμο & η επιθυμία δεύτερου παιδιού

Στην ενδιαφέρουσα κουβέντα παραδέχθηκε ότι ο πατέρας της, παρά την πολυετή της πορεία στη δημοσιογραφία, δεν έχει αποδεχτεί το επάγγελμά της. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε ότι δεν την παρακολουθεί στην τηλεόραση και πως την καλεί την ώρα του δελτίου ειδήσεων. Μάλιστα, ανέφερε ότι ενώ έχει αναλύσει αυτήν την έλλειψη αποδοχής ψυχαναλυτικά, αυτό το γεγονός εξακολουθεί να την επηρεάζει.

Συνεχίζει το κοντό καρέ να είναι huge τάση; Η Ράνια Τζίμα απαντά με το νέο της look

Η Ράνια Τζίμα είπε πως στο σπίτι της δεν έχει καθρέφτη αλλά ένας «καθρέφτης» φάνηκε στο Instagram

Για την περίσταση, η Ράνια επέλεξε ένα μαύρο midi φόρεμα που κολάκευε τη σιλουέτα της και το οποίο συνδύασε με κομψά μαύρα πέδιλα. Στο post που έκανε αργότερα στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, οι followers της έγιναν ο «καθρέφτης» της, τόσο για την εξωτερική της εμφάνιση όσο και για την εσωτερική.

https://www.instagram.com/p/DABNYyGIu-i/

Κάποια από τα σχόλια που δέχθηκε η Ράνια Τζίμα:

Ράνια Τζίμα: Η σπάνια εμφάνιση χωρίς «αυστηρό» κοστούμι και οι φωτογραφίες με την κόρη της

DPG Network