Συνταγή για Μεξικάνικα quesadillas και ο ουρανίσκος σας θα φωνάζει buena comida Arribaaaaaaa
Ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε για όλους τους απαιτητικούς ουρανίσκους .
Τα quesadillas είναι καθαρά Μεξικάνικο φαγητό με βάση την τορτίγια και κυρίως το τυρί. Και μετά ξεκινάει η γέμιση που θέλετε να βάλετε στις γεύσεις τις δικές σας και όπως λέω πάντα μαγειρεύουμε με αγάπη φαντασία και με τα εύκαιρα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Μπορείτε να την μαγειρέψετε είτε στο τηγάνι ή στην τοστιέρα όπως σας βολεύει καλύτερα.
Παραδοσιακά η Μεξικάνικη Tortilla που χρησιμοποιούν για την quesadilla είναι φτιαγμένη από καλαμπόκι, αν και χρησιμοποίησα από αλεύρι ήταν μαγική.
Μπορείτε να βάλετε διαφορά μπαχαρικά τυριά αλλαντικά και ότι θέλετε.
Στις φωτογραφίες πιο κάτω θα δείτε τις δικές μου εκδοχές.
Στην μια έβαλα πέστο, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι , ντοματίνια και τριμμένη παρμεζάνα.
Στην άλλη έβαλα πέστο, φέτα, ντομάτα, βασιλικό.
Στην άλλη έβαλα τσένταρ, αβοκάντο, πέστο, ντοματίνια και τυριά του τοστ.
Βασικά μπορείτε να βάλετε τα πάντα όλα σε μικρές ποσότητες για να χωρέσουν.
Λιαστή ντομάτα, παρμεζάνα αγκινάρα. Προσούτο παρμεζάνα ρόκα ντοματίνια. Ότι έχετε στο ψυγείο και σας αρέσει αυτό να κάνετε.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Θερμαίνετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζετε ελάχιστο λάδι προαιρετικό αυτό. Ψήνετε την τορτίγια με την γέμιση και από πάνω βάζετε άλλη μια τορτίγια σαν sandwich και την γυρνάτε μετά από λίγα λεπτά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, αν την βάλετε σε τηγάνι, Αν την βάλετε σε τοστιέρα η διαδικασία είναι η ίδια σαν να φτιάχνετε τοστ. Την βγάζετε και την κόβετε στα δύο ή στα τέσσερα.
Την σέρβιρα με αβοκάντο χούμους που είχα φτιάξει εδώ