Αυτή είναι η σπιτική συνταγή για τόνο ταρτάρ που θα συναρπάσετε όλους τους ουρανίσκους

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Αυτή είναι η σπιτική συνταγή για τόνο ταρτάρ που θα συναρπάσετε όλους τους ουρανίσκους

Με την σπιτική συνταγή αυτή για τόνο τάρταρα θα συναρπάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους 

Έβλεπα τις προάλλες στο Ινσταγκραμ του γιού της κολλητής μου να μαγειρεύει διάφορα φαγητά που μου άρεσαν και έτσι του πρότεινα να έρθουν σπίτι μου να φτιάξουμε 3-4 συγκεκριμένες συνταγές που ήθελα. Και κάπως έτσι το Σάββατο μας ήταν γεμισμένο με γεύσεις Ιαπωνίας.

Συναντηθήκαμε με την Χριστίνα και τον Teo για να ψωνίσουμε τις προμήθειες μας και μπήκαμε στην κουζίνα με πολύ όρεξη για μαγειρέματα, πειραματισμούς και πολύ μεράκι για να φτιάξουμε και τα βιντεάκια μας.

Ξεκινήσαμε με Tuna tartar

Υλικά :

200γρ τόνο φρέσκο

1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ( το ζουμί )

1/2 κουταλιά της σούπας gochujang spicy paste

1/2 κουτάλια της σούπας sesame oil

1 Κουταλιά της σούπας unsalted soy sauce

1/2 κουτάλια της σούπας μέλι

Χυμό από μισό λάιμ

Ξύσμα από 1 λάιμ

1 πράσινο κρεμμυδάκι

Τζάϊβς

Μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες

Ένα μακρύ αγγούρι 2-3 κομμάτια ( δείτε στο βίντεο)

Σουσάμι

1/2 κουτάλια Tobiko wasabi

Οδηγίες :

Κόβετε τον τόνο σε λεπτές φέτες οριζόντιες και μετά κάθετες σε μικρούς κύβους ( ευχαριστώ το Hachiko στην Κηφισιά για τον Τόνο που μου προμήθευσε).

Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και τα τζάϊβς, Ρίχνετε το ξύσμα από ένα λάιμ, και τρίβετε το τζίντζερ για να πάρετε τον χυμό του.

Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολάκι το gochujang spicy paste με το sesame oil, την unsalted soy sauce και το μέλι.

Τα προσθέτετε στον μπολ με τον τόνο και ανακατεύετε καλά , ρίχνετε και τον χυμό λάιμ .

Σε ένα πιατάκι τοποθετείτε τα κομματάκια αβοκάντο σε να σχηματίσουν έναν κύκλο δείτε στο βίντεο και γύρω τους βάλτε 2 λωρίδες από το αγγούρι που θα το έχετε ξεφλουδίσει με το ειδικό εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα φρούτα και λαχανικά σας.

Με ένα κουταλάκι ρίχνετε τον τόνο μέσα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και βάζετε το Tobiko wasabi και είστε έτοιμοι να συλλέξετε πολλά χειροκροτήματα ίσως είναι από τα αγαπημένε μου σε γεύσεις φαγητά που έχω φτιάξει.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco