Deos: Ο πιο γευστικός all-day προορισμός μας περιμένει κυριολεκτικά στην κορυφή της πόλης

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Deos: Ο πιο γευστικός all-day προορισμός μας περιμένει κυριολεκτικά στην κορυφή της πόλης

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο άκρως εντυπωσιακό Deos στην κορυφή του Πύργου Απόλλων.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Μπορεί οι διακοπές να οδεύουν σιγά-σιγά προς στο τέλος τους, όχι όμως και η καλοκαιρινή μας διάθεση, που μας οδηγεί στα ωραιότερα σημεία της πόλης για εξόδους γεμάτες λαχταριστές γεύσεις και απίθανα cocktails. Στην περίπτωση του άκρως εντυπωσιακού Deos όμως, που βρίσκεται στην κορυφή ενός εκ των ψηλότερων κτηρίων της Αθήνας μας, του Πύργου Απόλλων, πέρα από το εξαιρετικό φαγητό και τα εμπνευσμένα cocktails, η συγκλονιστική θέα αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Με βεβαιότητα λοιπόν συμφωνήσαμε από κοινού πως μόλις ανακαλύψαμε το νέο meeting-point μας στην πόλη, αφού καλοκαίρι και χειμώνα, οι γεύσεις, τα cocktails, η αύρα και, φυσικά, η θέα του Deos αποτελούν τα καλύτερα επιχειρήματα για να δίνουμε ραντεβού εδώ, όλη μέρα, και όλες τις εποχές του χρόνου.

LPR53666.jpg

Οι μέρες και οι νύχτες μας στο Deos έχουν φόντο κυριολεκτικά ολόκληρη την Αθήνα, πάντα αφ’ υψηλού, η οποία, όπως προχωρούν οι ώρες, αλλάζει χρώματα και γίνεται ακόμη πιο μαγική, όταν πλέον ο ήλιος δύει και τη βάφει σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις του κόκκινου. Στο Deos τα πράγματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, και σίγουρα όχι μόνο για τη θέα, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

LPR53304.jpg

Το αρκετά νέο αυτό project έχει κερδίσει ήδη μία θέση στην καρδιά των Αθηναίων που αναζητούσαν από καιρό ένα σημείο συνάντησης που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα στο κέντρο της πόλης. Και το πολύ όμορφο Deos συνδυάζει όλα εκείνα που μας αρέσουν να ζούμε και να βιώνουμε στην Αθήνα μας, όλες τις ώρες της ημέρας.

LPR53330.jpg

Το Deos καταλαμβάνει όλο τον 24ο και τον 25ο όροφο του Πύργου Απόλλων και εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με την πανέμορφη εσωτερική του διακόσμηση, την εκτενή χρήση των φυσικών υλικών, όπως το μάρμαρο και το ξύλο, την ανοικτή κουζίνα του, την κινούμενη οροφή του εστιατορίου του, αλλά και το μαγικό του rooftop με την πισίνα και το φαντασμαγορικό μπαρ, όπου απολαμβάνουμε τα ιδιαίτερα cocktails μας με την πόλη να απλώνεται μέχρι τη θάλασσα κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας.

Το Deos είναι ουσιαστικά ένα project με πολλές διαφορετικές πτυχές, όπου μπορούμε όλοι να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, ανάλογα με τη διάθεσή μας και τις ώρες της ημέρας. Έτσι εδώ θα συναντήσουμε το lounge area, όπου μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας και να δοκιμάσουμε λαχταριστό brunch από τις 8 το πρωί, αλλά και να συνεχίσουμε μέχρι το βράδυ με πολύχρωμα cocktails, πολλές επιλογές σε κρασί και ποτά και προσεγμένο sushi.

LPR53326.jpg

Ο Head Chef του Deos, Αρίστος Γιάννης

Lefteris_Partsalis

Το εστιατόριο, που ανοίγει ήδη από τη 1 το μεσημέρι με την εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα του, είναι το «βασίλειο» του γνωστού για τις εξαιρετικές δουλειές του Executive Chef Κωνσταντίνου Άκουρου, ενώ Head Chef είναι ο ταλαντούχος Αρίστος Γιάννης. «Υπηρετούμε την ελληνική κουζίνα», μας λέει ο Head Chef του Deos, «αλλά εφαρμόζουμε μοντέρνες τεχνικές και επιμένουμε πολύ στα τοπικά ελληνικά προϊόντα και στην εποχικότητα. Στο μενού μας θα βρείτε νούμπουλο Κέρκυρας, Αρσενικό Νάξου, κρόκο Κοζάνης, και πολλά ακόμη διαλεχτά προϊόντα, που φροντίζουμε να αξιοποιούνται στο έπακρο της γεύσης και των αρωμάτων τους».

LPR53634.jpg

Όλα αυτά συμβαίνουν στον 24ο όροφο, γιατί στον 25ο όροφο του Πύργου Απόλλων, το Deos βγάζει τον ακόμη πιο καλοκαιρινό και αέρινο χαρακτήρα του, με το άκρως εντυπωσιακό μπαρ να δεσπόζει από τη μία πλευρά και την καταγάλανη πισίνα από την άλλη. Εδώ, μπροστά στο ημικυκλικό μπαρ αλλά και στα άνετα και κομψά τραπέζια, παίρνουμε θέση για εξαιρετικά cocktails και ιδιαίτερα sushi bites από τις 6 το απόγευμα και μετά, ενώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος δεν υπάρχει πιο προνομιακό σημείο να βρεθεί κανείς στην πόλη.

LPR53331.jpg

Εμείς ξεκινήσαμε στο Deos από το μεσημέρι και μείναμε μέχρι το μαγικό ηλιοβασίλεμα, για να είμαστε σίγουρες πως θα σας δώσουμε τη 360 εμπειρία σε όλο της το μεγαλείο. Αφήσαμε λοιπόν για μία ακόμη φορά τη δίαιτα από Δευτέρα (άλλωστε τώρα πάει η ανάγκη για beach body!) και δοκιμάσαμε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα από το μενού του εστιατορίου.

LPR53406.jpg

Ξεκινήσαμε με ένα υψηλών επιδόσεων πιάτο, το οποίο αποτελεί και ένα από τα signature του Deos, το Ταρτάρ Μπαρμπούνι, τέλεια κομμένο και σερβιρισμένο πάνω σε δροσερό καρπούζι και πασπαλισμένο με χιόνι αγγουριού και μέντα. Ένα πολύ δροσερό και γεμάτο εντάσεις πιάτο, που καταλαβαίνουμε γιατί έχει γίνει ήδη και το αγαπημένο των ορκισμένων φίλων του Deos.

LPR53458.jpg

Ο Executive Chef του Deos, Κωνσταντίνος Άκουρος, ετοιμάζει το ταρτάρ μοσχάρι μπροστά στο τραπέζι μας

Lefteris_Partsalis

Συνεχίσαμε με ένα εξίσου δυνατό και χαρακτηριστικό της κουζίνας του Κωνσταντίνου Άκουρου πιάτο, το Ταρτάρ Μοσχάρι «Κοκκινιστό» με σχοινόπρασο, παρμεζάνα, πίκλα αγγουριού και λευκό κρεμμύδι. Πρόκειται για ένα πιάτο με διαδραστικό χαρακτήρα, αφού ετοιμάζεται μπροστά στο τραπέζι του επισκέπτη, με τον σεφ να αναμειγνύει τα υλικά και να κάνει τα μαγικά του live εκεί.

LPR53443.jpg

Ο συνδυασμός με το φρυγανισμένο πιτάκι, που δίνει το τραγανό στοιχείο, και τα αρώματα του παραδοσιακού κοκκινιστού δημιουργούν τέλειες μπουκιές συμπυκνωμένης απόλαυσης.

LPR53477.jpg

Κατά κοινή παραδοχή το πιάτο Ωδή στη Νάξο, με λευκό σαγανάκι γαρίδας, χτένια, μπροκολίνι σχάρας, εστραγκόν, κρόκο Κοζάνης και Αρσενικό Νάξου, δίνει ένα πολύ νόστιμο και φινετσάτο αποτέλεσμα.

LPR53484.jpg

Το Αρνί Γάλακτος έρχεται μαλακό και ξεψαχνισμένο μέσα σε καραμελωμένη μελιτζάνα, με χούμους, σάλτσα με μαύρη μπύρα, πουρέ καμένου πράσου και μία τέλεια δεμένη μπεσαμέλ ελληνικής γραβιέρας, και κερδίζει αμέσως τον ουρανίσκο με τη νοσταλγική του γεύση και τα πληθωρικά του αρώματα.

1722438205038-326679404-LPR53505.jpg

Ενώ στα must θα βάλουμε και τη Σφυρίδα αλά σπετσιώτα, που ισορροπεί με άνεση μεταξύ παράδοσης και σύγχρονων τεχνικών και εμπνεύσεων, με τη μαγιονέζα μυδιών να προσφέρει αυτό το κάτι που απογειώνει το πιάτο.

LPR53510.jpg

Καθώς είναι ένα πιάτο που προσφέρεται μόνο εφόσον η θάλασσα δώσει τους καρπούς της, εάν είστε τυχεροί και το πετύχετε, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Spaghetti Αχινού με ζωμό μυδιών και αυγοτάραχο.

LPR53570.jpg

Ένα πιάτο που δύσκολα βρίσκουμε στα αθηναϊκά εστιατόρια, λόγω της χρονοβόρας και δύσκολης παρασκευής του, το Beef Wellington εδώ φτιάχνεται με χειροποίητο φύλλο γεμιστό με φιλέτο Ουρουγουάης, πάστα από μανιτάρια εποχής, σάλτσα Bordelaise και προσούτο Ευρυτανίας, και είναι ένα μικρό ποίημα πληθωρικότητας και βαθιάς νοστιμιάς.

LPR53587.jpg

Το πιο γλυκό κλείσιμο έρχεται με το πανέμορφο dessert – ειδικό για choco lovers όπως εμείς- Deos με κρέμα bitter σοκολάτας, καραμελωμένο φουντούκι, ναμελάκα σοκολάτας γάλακτος και πραλίνα πεκάν, το οποίο ίσα που προλάβαμε να φωτογραφήσουμε, πριν υποπέσουμε στην γοητεία του μέχρι τέλους.

LPR53615.jpg

Παράλληλα, πολύ πιο ανάλαφρο αλλά εξίσου λαχταριστό, το Pistachio με ολόφρεσκη και αφράτη κρέμα φιστίκι, σαμπλε αμύγδαλο, ελαιόλαδο, κρέμα λεμόνι και σορμπέ από φρούτο εποχής (εν προκειμένω βερίκοκο).

LPR53673.jpg

Και αφού δοκιμάσαμε όλα τα παραπάνω, ανεβήκαμε τις σκάλες και αντικρύσαμε την ακόμη πιο συγκλονιστική θέα. Πήραμε θέση στο μπαρ, και ενώ ο ήλιος έδυε και ένα δροσερό αεράκι μας χάιδευε το πρόσωπο, παραγγείλαμε τα cocktails μας και κάναμε cheers στη νέα σεζόν.

LPR53663.jpg

Για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων, το Cherry Blossom με το πύρινο χρώμα, ίδιο με του ηλιοβασιλέματος, με βάση τη vodka, κόκκινα φρούτα και νότες βανίλιας, είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή.

LPR53687.jpg

Όσοι αρέσκονται σε πιο «θεατρικές» παρουσιάσεις πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλουν το signature Deos που έχει ως βάση το gin, ενισχυμένο με τσάι ιβίσκου, γεύσεις από κόκκινα φρούτα και πικραμύγδαλο και άρωμα από γλυκό Porto, και σερβίρεται μέσα σε ένα σύννεφο καπνού, το μόνο που ίσως μπορέσει να σας κάνει να τραβήξετε το βλέμμα σας από τη θέα, έστω και για 30 δευτερόλεπτα.

Εμείς πάντως ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το σαββατοκύριακο για cocktails & sushi στο πιο ατμοσφαιρικό rooftop της Αθήνας, ώστε να πούμε τα νέα μας με φόντο τη φωτισμένη Αθήνα από ψηλά.

Info: Λουίζης Ριανκούρ 64, Αθήνα, 216 0045685, deosathens.gr

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Deos Athens, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 150 ευρώ για 2 άτομα (Κυριακή έως Πέμπτη).

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @deosathens & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/C_Z8LU3SCkS/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#Deos #Rooftop #Brunch #Lunch #Dinner #Cocktails #Sushi #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ