Τι λέει ο κανόνας 2-2-2, στον οποίο «ορκίζονται» όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Τι λέει ο κανόνας 2-2-2, στον οποίο «ορκίζονται» όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Υπάρχει ο τρόπος για να μην «ρουτινιάσεις» με τον σύντροφό σου; Τα μαθηματικά λένε «ναι»!

Όσο περισσότερο διαρκεί μια σχέση, τόσο πιο εύκολο είναι το να παραμελήσεις -όχι σκόπιμα- τον σύντροφό σου.

Η δουλειά, το άγχος, οι κοινωνικές υποχρεώσεις πολλές φορές μπορεί να γίνουν η αιτία που δεν περνάς με τον σύντροφό σου ποιοτικό χρόνο και κάπου εκεί χάνεται «η μπάλα» και το ενδιαφέρον που έχει ο ένας για τον άλλο. Κοινώς ναι, η ρουτίνα «σκοτώνει» τον έρωτα.

Εταιρεία στην Ταϊλάνδη δίνει «άδεια Tinder», βάζοντας τέλος στο «έχω δουλειά - δεν μπορώ να σε δω»

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένας χρυσός κανόνας ονόματι «2-2-2», τον οποίο αν ακολουθήσεις εσύ και ο σύντροφός σου θα είστε για πάντα ευτυχισμένοι.

Ας δούμε όμως, σε τι αναφέρεται αυτός ο κανόνας και τι σημαίνουν τα 2-2-2 (για όσες ήσασταν της θεωρητικής κατεύθυνσης μην μου αγχώνεστε ακόμα).

Τι λέει ο κανόνας 2-2-2;

Tο σύστημα 2-2-2 δημιουργήθηκε στο Reddit το 2015, αλλά έχει κερδίσει αρκετούς υποστηρικτές με τα χρόνια χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους influencers που λένε ότι το ακολουθούν με τον σύντροφό τους.

Πώς λειτουργεί λοιπόν, το σύστημα αυτό:

Ανά 2 εβδομάδες που είσαι με τον σύντροφό σου θα πρέπει να βγαίνετε ένα ραντεβού εκτός σπιτιού.

Ανά 2 μήνες θα πρέπει να κάνετε μια μίνι εκδρομή το Σαββατοκύριακο και

ανά 2 χρόνια θα πρέπει να φεύγετε για μια εβδομάδα.

Αν και το χρονοδιάγραμμα 2-2-2 μπορεί να μην λειτουργεί για κάθε ζευγάρι (ίσως είναι πολύ ή πολύ λίγο), το θέμα είναι ότι ο τακτικός προγραμματισμός και η προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου μπορεί να αναθερμάνει τη σχέση σας την ώρα που βρίσκεται στο όριο για να «καταρρεύσει» λόγω της καθημερινότητας.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει σίγουρα το σύστημα 2-2-2;

Είναι πολύ εύκολο η καθημερινή σου ζωή, όπως είπαμε να εμποδίζει κι εσένα και τον σύντροφό σου να αφιερώσετε ο ένας στον άλλο την προσοχή που χρειάζεται.

Πέρα από τη δουλειά, υπάρχει το σούπερ μάρκετ, οι δουλειές του σπιτιού, το γυμναστήριο ή όποια άλλη δραστηριότητα κάνει ο καθένας σας, τα ραντεβού με γιατρό, οι οικογενειακές υποχρεώσεις,οι φίλοι σας και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να φέρετε εις πέρας σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση.

Το γεγονός πως πολλά από αυτά τα κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας, δεν σημαίνει ότι τροφοδοτούν απαραίτητα τη σχέση σας.

Ο κανόνας 2-2-2 δίνει στα ζευγάρια ένα δομημένο χρονοδιάγραμμα και μια αίσθηση ευθύνης για την ιεράρχηση της σχέσης ακόμα και όταν η ζωή είναι «γεμάτη».

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί είναι πιο πιθανό να έχουν ακμάζουσες και ικανοποιητικές σχέσεις συνολικά.

Είναι τόσο κακό να κάνεις σχέση με συνάδελφο; Όσα πρέπει να σκεφτείς πριν πεις «ναι» στο ραντεβού

Πώς να προσθέσετε τον κανόνα 2-2-2 στη ζωή σας

Το σπουδαίο με τον κανόνα 2-2-2 είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε σχέση.

Για πολλούς το 2-2-2 ήταν πολύ συχνό ή πολύ σπάνιο. Έτσι, αν το να κάνεις τις προτεινόμενες αυτές δραστηριότητες κάθε δύο εβδομάδες/μήνες/χρόνια δεν είναι ρεαλιστικό για το πώς είναι δομημένη η ζωή η δική σου και του συντρόφου σου, μπορείς να προσαρμόσεις τον κανόνα σε 3-3-3 (δηλαδή, βγαίνοντας έξω ένα βράδυ κάθε τρεις εβδομάδες, φεύοντας για ένα Σαββατοκύριακο κάθε τρεις μήνες και κάνοντας διακοπές κάθε τρία χρόνια).

Ή, αν για εσάς το 2-2-2 δεν είναι αρκετό, αλλάξτε το σε 1-1-1 ή σε 2-2-1!

DPG Network