Εταιρεία στην Ταϊλάνδη δίνει «άδεια Tinder», βάζοντας τέλος στο «έχω δουλειά - δεν μπορώ να σε δω»

Γεωργία Βλαχοπούλου
Εταιρεία στην Ταϊλάνδη δίνει «άδεια Tinder», βάζοντας τέλος στο «έχω δουλειά - δεν μπορώ να σε δω»

Μήπως ήρθε η ώρα να μετακομίσουμε στην Ταϊλάνδη οι απανταχού singles ή να παραδειγματιστούν οι ελληνικές εταιρείες στο «όνομα της αγάπης»;

Πόσο cool θα ήταν αν μπορούσαμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά μας για να βρούμε το άλλο μας μισό; Mε τους ρυθμούς της καθημερινότητας να «τρέχουν» σαν παλαβοί, οι περισσότεροι δεν έχουν χρόνο όχι για να πάνε για έναν καφέ, αλλά ούτε να απαντήσουν σε μηνύματα καλά καλά.

Η «άδεια Tinder»

Μια εταιρεία μάρκετινγκ λοιπόν, με έδρα την Ταϊλάνδη, η Whiteline Group, εισήγαγε ένα ασυνήθιστο αλλά καινοτόμο προνόμιο για τους εργαζομένους της, δηλαδή αμειβόμενη ειδική άδεια για να μπορείς να βγεις ραντεβού.

Είναι τόσο κακό να κάνεις σχέση με συνάδελφο; Όσα πρέπει να σκεφτείς πριν πεις «ναι» στο ραντεβού

Με την ονομασία «άδεια Tinder», η πρωτοβουλία επιτρέπει στους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια μετ' αποδοχών για να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να επικεντρωθούν στην προσωπική τους ζωή βγαίνοντας ραντεβού και κάνοντας γνωριμίες.

Κακά τα ψέματα, πόσες φορές θες να βγεις σαν άνθρωπος ένα ρομαντικό ραντεβού και σκέφτεσαι είτε πώς θα συντονιστεί το πρόγραμμά σου με του προσώπου που σε ενδιαφέρει είτε τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι -αν τελικά μπορείτε μόνο βράδυ- επειδή την επόμενη μέρα δουλεύεις πάλι από νωρίς το πρωί;

Με αυτή την άδεια που εφηύρε αυτή η εταιρεία στην Ταϊλάνδη δεν υπάρχει κανένα δίλημμα και κανένας περιορισμός στην ώρα, όταν μιλάμε για dating.

Σκέψου την άδεια αυτή σαν την ετήσια ή η αναρρωτική άδεια που δικαιούσαι.

Το επίδομα, το οποίο διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2024, διατίθεται αυτή τη στιγμή στο προσωπικό που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την περίοδο του training.

Δηλαδή, αν βρεις έναν «καλοκαιρινό» έρωτα μπορείς να πάρεις άδεια μέχρι τον Δεκέμβριο για να έχεις όλο τον απαραίτητο χρόνο για να γνωριστείς μαζί του, να κάνετε βόλτες, μίνι αποδράσεις και γενικά να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Από την άλλη, αν δεν βρήκες έναν «καλοκαιρινό» έρωτα, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να πάρεις λίγο χρόνο για σένα και είτε από τις online εφαρμογές dating, είτε μέσω κοινών γνωστών να βγεις όσο το δυνατον περισσότερα ραντεβού μπορείς.

pexels-marina-abrosimova-3319804-6569510.jpg

Σκοπός αυτής της κίνησης από την πλευρά της εταιρείας είναι να υπάρξει μια πιο υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να βάλει ένα «λιθαράκι» στην προσωπική ευτυχία των ατόμων που ανήκουν στο δυναμικό της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έγινε με ένα ποστ στο LinkedIn τον Αύγουστο:

20240905114633_MixCollage-05-Sep-2024-05-16-PM-9449.jpg

Πέρα από την «άδεια Tinder», o Όμιλος Whiteline, ο οποίος απασχολεί περίπου 200 άτομα στα γραφεία του στην Bangkok, παρέχει επίσης στο προσωπικό του έξι μήνες premium συνδρομών στο Tinder—είτε Tinder Platinum είτε Tinder Gold.

Αυτές οι premium υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρουν βελτιωμένες δυνατότητες στη δημοφιλή πλατφόρμα γνωριμιών, αποτελούν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της στην αναζήτησή τους για ουσιαστικές σχέσεις.

Η «άδεια Tinder» ωστόσο, δίνεται με κάποιες μικρές προϋποθέσεις.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ειδοποιήσουν μια εβδομάδα πριν από την ημερομηνία που θέλουν αυτή την άδεια μετ' αποδοχών. Επιπλέον, μόνο όσοι εντάχθηκαν στην εταιρεία μεταξύ 9 Ιουλίου και 31 Δεκεμβρίου 2024, δικαιούνται αυτό το προσωρινό προνόμιο.

Η πρωτοβουλία φέρεται να αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εκδήλωσης, ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της Whiteline να καλλιεργήσει ένα ελκυστικό και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.

H μήνυση στην εταιρεία που έβγαλε το Tinder και το Hinge

Άλλωστε, οι online εφαρμογές γνωριμιών τον τελευταίο καιρό δέχονται ολοένα και κριτική, κυρίως για το πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοί τους αλλά και για το πόσο κοστίζουν τα προηγμένα features τους.

Εταιρείες «γίγαντες» γνωριμιών όπως η Match Group, στην οποία υπάγονται εφαρμογές όπως το Tinder και το Hinge, βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο μετά από ομαδική μήνυση κατά της εταιρείας και τις κατηγορίες ότι αυτές οι εφαρμογές σχεδιάστηκαν σκόπιμα κατ' αυτόν τον τρόπο για να κρατάνε τους ανθρώπους απασχολημένους σε ένα ατελείωτο «swipe», αντί να ενθαρρύνουν τις πραγματικές σχέσεις.

Η Match Group απέρριψε την αγωγή ως «γελοία», επιμένοντας ότι βοηθά τους χρήστες να βγαίνουν ραντεβού «κάθε μέρα».

Πηγή άρθρου: www.moneycontrol.com