«Αδελφή ψυχή» ή «δίδυμη φλόγα»: Tι από τα δύο είναι καλύτερο να είναι ο σύντροφός σου για σένα;

Σίγουρα σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον και να είναι σαν να τον ήξερες παλιά, να είναι δηλαδή η «αδελφή ψυχή» σου ή η «δίδυμη φλόγα» σου. 

Δεν είναι όλες οι σχέσεις στη ζωή μας ίδιες. Άλλες έχουν ξεκινήσει ως κεραυνοβόλοι έρωτες, άλλοι από φιλίες που εξελίχθηκαν σε κάτι παραπάνω κι άλλες εντελώς τυχαία που κανείς δεν περίμενε.

Τι λέει ο κανόνας 2-2-2, στον οποίο «ορκίζονται» όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Κι όμως, σίγουρα έχει τύχει να νιώσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου για κάποιον σύντροφό σου, ότι κάπου έχετε ξαναβρεθεί. Σαν να είστε φίλοι από τα παλιά ή σαν να υπήρξατε ζευγάρι σε κάποια προηγούμενη ζωή σας.

Τότε είναι που λένε ότι έχεις συναντήσει την «αδελφή ψυχή» σου ή τη «δίδυμη φλόγα» σου. Άραγε ποιο από τα δύο είναι προτιμότερο;

Τι σημαίνει όμως «αδελφή ψυχή» και «δίδυμη φλόγα»;

Η «αδελφή ψυχή» αφορά δύο ψυχές που προορίζονται για να είναι μαζί.

«Η αδελφή ψυχή είναι ένα άτομο με το οποίο νιώθεις τόσο συνδεδεμένος [που] η σχέση τρέχει ομαλά λόγω αυτού του ισχυρού δεσμού», είπε η Dr Mya Bellinger, ιατρός που ειδικεύεται στην εσωτερική ιατρική.

Παρ' όλα αυτά δεν αφορά μόνο τις συντροφικές σχέσεις, αλλά και τις πλατωνικές, αφού η «αδελφή ψυχή» σου μπορεί να είναι και η κολλητή σου ή η αδερφή σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα καταλάβεις πως έχεις γνωρίσει αυτό το άτομο, όταν θα νιώσεις με την πρώτη κιόλας συνάντησή σας, ότι τους γνωρίζεις όλη σου τη ζωή.

Έπειτα, το γεγονός ότι η σχέση σας κυλάει με ηρεμία και με το να καταλαβαίνει απόλυτα ο ένας τον άλλο για πρώτη φορά, σε σημείο που να είναι «πολύ καλό για να είναι αληθινό», είναι αυτό που σου επιβεβαιώνει πως έχεις γνωρίσει την «αδελφή ψυχή» σου.

Ζηλεύεις τον σύντροφό σου; 3 σκέψεις που ίσως σε βοηθήσουν να το διαχειριστείς

Από την άλλη πλευρά, «μια δίδυμη φλόγα είναι ένα είδος σχέσης όπου η ίδια ψυχή κόβεται στα δύο ή ο ένας είναι καθρέφτης της άλλης», είπε η Samantha Moss, συντάκτρια και πρέσβειρα περιεχομένου στο Romantific.

«Αυτή είναι μια ψυχή που μοιράζεται μια έντονη σύνδεση επειδή αντικατοπτρίζει ο ένας τις αδυναμίες, τις συναισθηματικές βλάβες και τις ανασφάλειες του άλλου».

Καταλαβαίνεις ότι συνάντησες τη «δίδυμη φλόγα» σου, όταν πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται «πώς γίνεται να μοιάζετε τόσο πολύ».

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν μπορεί κανείς να συναντήσει την αδελφή ψυχή του χωρίς να έχει πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από μια σύνδεση με τη «δίδυμη φλόγα» του.

Βέβαια, η «δίδυμη φλόγα» μας δεν είναι πάντα το τέλειο ταίρι, γιατί μπορεί να αναδείξει τις αρνητικές πλευρές ο ένας του άλλου.

Τι γίνεται όμως αν είσαι ερωτευμένη με τη «δίδυμη φλόγα» σου; Μην πανικοβάλλεσαι. Οι «δίδυμες φλόγες» μάς διδάσκουν πολλά για τον εαυτό μας και όταν ευθυγραμμίζονται, μπορεί να αναδείξει όχι μόνο τα κακά αλλά και τα καλύτερα σημεία ο ένας του άλλου.

Αυτές οι σχέσεις μπορεί να μην έρχονται με τόση ευκολία όσο μια σύνδεση «αδελφής ψυχής», αλλά μπορεί να καταλήξεις εξαιρετικά ευτυχισμένος με τη «δίδυμη φλόγα» σου, ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Ωστόσο, αν δεν έχειςτην συναντήσει ακόμα, μην αισθανθείς ότι πρέπει να καταστρώσεις κάποιο σχέδιο για να την αναζητήσεις. Δεν έχουν όλοι μια δίδυμη φλόγα, και αυτό είναι εντάξει - απλώς κάνει πολύ πιο εύκολο το να βρεις την αδελφή ψυχή σου.

Να βρω την «αδελφή ψυχή» μου ή την «δίδυμη φλόγα» μου;

Η κύρια διαφορά είναι ότι ενώ η «δίδυμη φλόγα», αφορά τα δύο μισά της ίδιας ψυχής, οι «αδελφές ψυχές» είναι δύο ψυχές που ανήκουν μαζί.

Εξαιτίας αυτού, οι «δίδυμες φλόγες» δεν είναι πάντα το τέλειο ταίρι για μας, όσον αφορά τις ρομαντικές σχέσεις ή τις φιλίες, ενώ αντίθετα από τη στιγμή που συναντώνται οι «αδελφές ψυχές», είναι δύσκολο να τις φανταστεί κανείς ποτέ χωριστά.

Σε αντίθεση με τις «δίδυμες φλόγες», οι «αδελφές ψυχές» είναι μια αντανάκλαση μόνο των σπουδαίων ιδιοτήτων μας. Ενώ μπορεί να καταλήξεις με τη «δίδυμη φλόγα» σου, μια ρομαντική σχέση με την «αδελφή ψυχή» σου είναι πιο πιθανό να διαρκέσει μακροπρόθεσμα.

Σε αυτό το πνεύμα, το ίδιο άτομο δεν μπορεί να είναι η «αδελφή ψυχή» σου και η «δίδυμη φλόγα» σου. Παράλληλα, μπορεί να συναντήσεις πολλές «αδελφές ψυχές» στη ζωή σου, αλλά έχεις μόνο μία «δίδυμη φλόγα».

Με βάση όλα τα παραπάνω, τελικά η μία σύνδεση δεν είναι απαραίτητα «καλύτερη» από την άλλη, καθώς και οι δύο μπορούν να σας οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να υπάρχει μακροπρόθεσμα επιτυχία στην προσωπική σου ζωή.

Οι «δίδυμες φλόγες» μπορεί να είναι πιο έντονες και χαοτικές, αλλά μας διδάσκουν πολλά για τον εαυτό μας. Ίσως είχες ένα ειδύλλιο - ανεμοστρόβιλο στις αρχές των 20s σου που σε δίδαξε πώς να αγαπάς (και έσπαγε την καρδιά σας σε ένα εκατομμύριο κομμάτια; Όχι ότι ξέρω από εμπειρία ή οτιδήποτε άλλο), και τώρα βγαίνεις στα 30 σου, έτοιμη να συναντήσεις την «αδελφή ψυχή» σου. Ίσως μόλις τερμάτισες μια μακροχρόνια σχέση και αναζητάς ένα έντονο είδος αγάπης που θα αλλάξει τη ζωή σου.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης